Dolar 32,1814
%0.08
Euro 34,9025
%-0.19
Altın 2.494,180
%-0.36
Bist-100 10.897,00
%0.01

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
MHP'li Tanrıkulu ve Karataş, gündemi değerlendirdi

MHP'li Tanrıkulu ve Karataş, gündemi değerlendirdi

MHP Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Ahmet Kenan Tanrıkulu, partisinin İzmir İl Başkanlığı’nda bir basın toplantı düzenleyerek ülke gündemindeki gelişmeleri ve İzmir’de yaşanan olayları değerlendirdi. Tanrıkulu, yaptığı konuşmada hükümete sert sözlerle yüklenirken, toplantıda söz alan İl Başkanı Necat Karataş ise geçtiğimiz aylarda 200 kişilik heyet ile birlikte Diyarbakır gezisi gerçekleştiren İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’na da çarpıcı eleştiriler getirdi.

  • Ege Postası
  • 27.06.2013 - 13:30
ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- MHP İzmir İl Başkanlığı’nda İl Başkanı Necat Karataş ile birlikte bir basın toplantısı düzenleyen Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Ahmet Kenan Tanrıkulu, Gezi Parkı eylemleri ile çalkalanan ülke gündemine çarpıcı bir bakış açısı getirerek, süreç boyunca Başbakan Erdoğan’ın ve iktidarın ekmeğine yağ süren kesimler olduğunu kaydetti. Başkan Karataş ile birlikte Milli Merkez Komitesi’nin çağrısına sert bir söylemle yanıt veren Tanrıkulu, Hüsamettin Cindoruk önderliğinde toplanan oluşumu ”Siyasi dinozorlar” olarak niteleyerek, komitenin MHP’nin oylarını çalmaya çalıştığını iddia etti.

“İKTİDARIN BAVUL TOPLAMA ZAMANI GELDİ”

Tanrıkulu, konuşmasının başında iktidarın şaşkınlıkla hareket edemez hale gediğini belirterek, “İktidar partisi, bizlerin başlatmış olduğu temalı mitingleri kopyalamış ve bu mitinglerinde şark kurnazlığı yaparak partimizin bayraklarını açtırmıştır. Bununla birlikte, Başbakan’ın partimizin yıllardır dile getirdiği görüşlere yakınlaşması bavul toplama zamanının giderek yakınlaştığını göstermektedir. Ülke yönetiminin teröristlerle pervasızca yürüttüğü pazarlıklar, Türkiye’de milli ve manevi değerlerimizi tahrip etmekte, buna birçok çevre de alet edilmektedir. Geldiğimiz nokta, bizim ne kadar haklı olduğumuzu göstermekle birlikte, terörist başı İmralı’dan, bir diğeri de Kandil’den hükümeti tehdit etmekte, terör örgütü tekrar geri döneceğini söyleyerek Başbakan’dan kendilerine verdiği sözleri tutmasını istemektedir. Verilen bu sözleri neler olduğunu ısrarla milletimizden gizleyen iktidar muhakkak bu günlerin hesabını yine milletimize verecektir” dedi.

“GEZİ’DEN ÇIKARTILMASI GEREKEN ASIL DERS…”

MHP’li Tanrıkulu gündemin baş sıralarında yer alan Gezi Parkı eylemlerinin hem siyasi hem de hukuki boyutu olduğunu hatırlatarak, yaşanan gelişmelerin önemli bir çelişkiyi de gözler önüne serdiğini belirtti ve şöyle konuştu; “Artistlerle bir araya gelen, çakma Gezi Parkı temsilcileriyle bir masa etrafında mizansen şeklinde buluşan Başbakan’ın asıl konuşması ve saygı duyması gerekenler, haklarını, ifade ve kişisel özgürlük alanlarını daralttığı tüm gençlerimiz ve masum vatandaşlarımızdır. Bu kapsamada tüm Türkiye’de olduğu gibi İzmir’de de orantısız güç kullanımlarına, hukuk tanımazlıklarına hep birlikte şahit olduk. Gezi Parkı eylemlerinden asıl çıkartılması gereken dersleri ve sonuçları iktidar koltuğunu kaybetmemek adına ısrarla algılamayanlar, dış dünyada ülkemizin itibarını da zedelemişlerdir. Bugün başta AB ve ülkeleri olmak üzere, birçok ülke Başbakan’ın otoriter tavrını yani gerçek yüzünü tespit ederek, bu demokratik olmayan davranışlarını eleştirir duruma gelmiştir. Hatta Başbakan’ın bu tutumunu kendisinin eleştirdiği Suriye dahi, “Suriye yönetimine yönelttiği suçlamaları kendisi yapıyor” şeklinde dile getirmiştir. Aslında bu benzerlik de dikkat çekicidir.”

“DİKTATÖRÜN TAVIRLARI EXPO HEDEFİNE DARBE VURDU”

MHP Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Ahmet Kenan Tanrıkulu, İzmir’in yaşadığı sorunlara da işaret ederek, “Tüm bunlar gerçekleşirken İzmir’in ekonomik ve sosyal kesimlerinin sorunları da halen devam etmektedir. Diğer yandan Başbakan’ın diktatörvari tavırları; İzmir’de EXPO 2020 sürecini ve yurtdışında adaylığına bakış açısını da olumsuz etkilemektedir. Başbakan’ın bu tavrını, bir zamanlar önemli devlet görevleri almış kendisinin İzmir milletvekilleri de eleştirmekten geri durmamaktadır.

İzmirlilerimizin sorunlarına kulak tıkayanlara, inanıyoruz ki İzmir’in cevabı çok sert olacak ve bu cevap adeta bir şamar gibi yüzlerine inecektir” diye konuştu.

“EKONOMİDEKİ ÇÖKÜŞÜN SEBEBİ SİYASİ HIRSLARDIR”

Konuşmasının sonunda Başbakan Erdoğan’a sert şekilde yüklenen Milletvekili Tanrıkulu, “Faiz lobisi” söyleminin de bir komplo teorisi olduğunu savunarak, “Her zaman söylediğimiz gibi iktidarın seçim rantı olarak kullandığı “Siyasi istikrar, ekonomik istikrarı getirecek” söyleminin de, ne kadar tutarsız olduğunu milletçe görmüş bulunmaktayız. Ekonomideki başarısız yönetimin ortaya çıkardığı olumsuz sonuçları kimsenin Gezi Parkı olaylarına veya içeriği boş “Faiz lobisi” söylemleriyle geçiştirmeye hakkı yoktur. Bu olumsuz ekonomik rakamların ceremesi AK Parti tarafından yine milletimize çektirilecektir. Milletimiz artık gerçekleri görmüş ve seçim meydanlarını beklemektedir. Milliyetçi Hareket partisi her zaman olduğu gibi, milletimizin önceliklerini, değerlerini gözeterek paylaşımcı ve sorumlu siyaset anlayışını hızla oy kaybeden AK Parti’nin tüm çirkin oyunlarına rağmen sürdürecektir. Ülkemizin bekası, milletimizin çağdaş yaşam standartları ve hak etmiş olduğu gerçek ekonomik şartları sağlamak adına mücadelesini yine milletimizin aldığı güçle sürdürecektir” ifadelerini kullandı. Tanrıkulu ayrıca, ayrıştırıcı değil birleştirici bir siyaset yapmaya ve milli değerleri korumaya devam edeceklerini de belirtti.

“KİMSE BİZE YOL GÖSTERMEYE KALKMASIN”

MHP İzmir İl Başkanı Necat Karataş ise, geçtiğimiz aylarda gerçekleştirilen Bayrak Mitingi’nin partiye getirmiş olduğu yükselişe işaret ederek, “Siyasi hayatımızda 44 yılık bir geçmişe ve tecrübeye sahip olan MHP, “Yep yeni CHP”ye göre mi siyasetini belirleyecekti? Bunun beklentisi içinde olanlar abesle iştigal etmekte, akıl ve mantık dışı, pespaye hayaller peşinde koşmaktadırlar. Bu odaklar bilmelidirler ki, MHP'ye hiç kimse rol biçme ve yön tayin etme hakkına ve haddine sahip değildir. MHP ve Türk Milliyetçileri yönünü ve gücünü imanından, Türk Milleti’nden ve temellerindeki asil mücadeleden almaktadır. MHP bu gücü ve yetkiyi de ancak ve ancak milletiyle paylaşır. Hiç kimse merak etmesin, MHP yaklaşan yerel seçimlerde her alanda en güçlü adaylarla milletimizin ve hemşehrilerimizin huzuruna çıkacak ve onların teveccühüyle büyük bir zafer kazanacaktır. MHP İzmir İl Teşkilatı eğer gerekiyorsa kapanan beldelerde dahi adaylarını çıkaracak, mensuplarının emeğinin hiç kimseye peşkeş çekilmesine izin vermeyecektir. Bu kirli siyaset planlarına vereceğimiz cevap budur. Milyonlarca Türk Milliyetçisi bu cevabı haykırmaktadır” şeklinde konuştu.

“DÜZMECE ANKETLERE GÜNDOĞDU’DA CEVAP VERDİK”

Başkan Karataş, konuşmasına AK Parti ve CHP’ye getirdiği sert eleştiriler ile devam ederek, “Biz sorumluluklarını bilen bir siyasi hareketiz. Hemşehrilerimizin 20 Nisan'da gerçekleştirdiğimiz Bayrak Mitinginde bize verdiği görevin bilinci içerisindeyiz! Bu yolda kararlıyız. Zafer bizim, zafer İzmir'in olacaktır! Gösterdikleri siyaset anlayışıyla AKP yönsüz, CHP ise pusulasız olduğunu ispatlamış, komik duruma düşmüştür. Hiç kimse yaptırdığı düzmece anketlerle hemşehrilerimizin ve milletimizin oylarına ipotek koyma hakkına sahip değildir. Bu zihniyet gerekli cevabı meydanlarda aldı, şimdi de oy sandığında alacaktır! Çünkü Türk Milleti yalanlara ve tahakküme boyun eğmeyecektir. Artık Türk milleti anketlerinize de yalanlarınıza da inanmamaktadır. Şimdi soruyorum; daha üç ay önce %15'e varan MHP oyları şimdi düzmece anketlerinizle neden aşağı çekilmiştir. 3 Ayda İzmir'de ve Türkiye'de ne değişmişti? AKP hangi meselelerimizi haletmiş, milletimizi hangi zorluklardan kurtarmıştır'” ifadelerini kullandı.

KOCAOĞLU’NA ÇARPICI KANDİL ÖNERİSİ

İl Başkanı Necat Karataş, konuşmasının sonunda Mayıs ayında İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından gerçekleştirilen Diyarbakır ziyareti çerçevesinde Başkan Aziz Kocaoğlu’nu da eleştirerek, şunları kaydetti, “İzmir'de CHP ne yapmıştı? Acaba Sayın Kocaoğlu'nun hemşehrilerimizin iradesini hiçe sayarak “bölünme ve yıkım sürecine” destek olup Diyarbakır'a yaptığı ziyaret mi CHP oylarını yükseltmişti? Eğer öyle ise Sayın Kocaoğlu ve CHP'ye tavsiye ediyorum; yine İzmir'im iradesini hiçe sayarak Kandil'e de ziyaret yapsın! Bu kendileri için çok hayırlı olacaktır.”

“MİLLİ MERKEZ OY ÇALMA PEŞİNDE”

İl Başkanı Karataş, hafta sonunda İzmir’de Hüsamettin Cindoruk önerliğinde toplanan Milli Merkez Komitesi ve ortaya siyasi partilere yaptıkları “AK Parti karşısında birlik oluşturun” çağrısına da değinerek, “Türk Milleti ve MHP üzerine oynanan oyunlar ve planlar bu kadarla da sınırlı değildir. Kime tabi ve kimden emir aldıkları bilinen bazı “siyaset eskileri” kötü namlarını unutarak kendilerini milli merkez olarak sunmakta ve milletimizi siyasi tahakkümü altına alma gafletini göstermektedirler. Bu odaklar şunu bilmelidirler ki, Türk siyasetinde tek bir merkez vardır o da Türk Milletidir. Bu merkezin azami buluşma noktası, umudu ve gerçeği de Milliyetçi Hareket Partisi'dir. Yine bunlarla “derin” bağlantıları bulunan “İzmir'deki siyaset simsarları ve baronları” da hadlerini aşarak aynı hedefe yönelik MHP'siz bir Türkiye ve MHP'siz bir İzmir tasarlama çabası içine girmişlerdir. Basit bir naylon dosya ile önümüze sürdükleri sözde önerilerinin nazarımızda bu naylon dosya kadar dahi değeri yoktur. Milli Komite adı altında bir araya gelen siyasi dinozorlar bir hedef belirlediler. Bu siyasi dinozorlar sustuğu takdirde, AK Parti’nin değirmenine su taşıyan demeçler vermedikleri takdirde, MHP zaten AK Parti’nin oylarını aşağıya çekmeye devam edecektir. Lütfen sussunlar ve AK Parti’nin ekmeğine yağ sürmeyi bıraksınlar. Bizlere tavsiye vermek ne hadlerin? Türk halkı tarafından siyasette silinip bir tarafa itilmiş kimseler, hep bir oluşum ya da bir platform kurarak bir araya geliyor ve benzer girişimlerde bulunuyorlar. Siz kimsini? Bize mektup, yazmak, tavsiye vermek ne haddiniz? Millet sizin siyaset yapmanıza izin vermemiş, sizi zaten unutmuş” diyerek tepki gösterdi. İl Başkanı Karataş’ın eleştirisini haklı bulduğunu kaydeden Milletvekili Tanrıkulu ise, “Dikkat ettiğimizde, Milli Merkezi’n ortaya çıktığı ve toplantılar yaptığı tarihler bizim mitinglerimiz ile örtüşmektedir. 10 yıldır AK Parti iktidarı süresince, hukuksuzluk, baskı ve zulüm süregelmekte. O kadar zaman seslerini çıkartmadılar. Soruyorum, nerdeydile? MHP’nin oyları yükseldikçe, birden birileri ortaya çıkıp sesini yükseltiyor ve oy çalmaya çalışıyorlar” şeklinde konuştu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.