Dolar 32,4774
%0.5
Euro 35,0075
%-0.16
Altın 2.328,740
%0.36
Bist-100 9,08
%3.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°

Aday adaylığı

Yapılacağı kesin tarih bilinmese de 2023 Cumhurbaşkanı ve Milletvekili genel seçimlerine artık sayılı günler kaldı. Siyasi partilerin kulislerinde milletvekili aday adayları, ilkbaharın gelişinin müjdecisi kır çiçekleri gibi filizlenmeye başladı.

Siyasi partilerin örgütlerinde her milletvekili seçiminde olduğu gibi aday adaylığı heyecanı yaşanır. Halka hizmet etmek idealizmi ile yola çıkan politikacıların milletvekili seçilme hayalleri siyasi kültürümüzde hoşgörüyle karşılanır. 

Milletvekili seçilmek umuduyla çıktıkları bu yolculuğun, kimisi için imkânsız bir aşkın peşinden koşturmak gibi bir şey de olsa, aday adaylarının yüreklerindeki gizlenen büyük tutkunun sessiz çığlıkları gözlerinden okunur.   

Aday adaylığı süreci, partililerinin gönlünde yer almak sevgisini ve güvenini kazanmak için çok güzel bir fırsattır. Bu fırsatı, siyasi etiğin onur verici ilkelerinden taviz vermeden iyi değerlendirenler daima başarılı olmuştur.

Aday adayı dostlarımızın, adaylık yarışında ön almak için rakipleri hakkında inandırıcılığı olmayan çelişkili efsanelerden söz ederek başarı elde etmesi neredeyse imkânsızdır.

Sözün özü:

Politik mücadelede, sahip olmadığımız algılar yaratarak dost kazanmaktansa, gerçek niteliğimizi ve düşüncelerimizi gizleyip saklamadan düşman kazanmak daha onurlu bir davranıştır.