Dolar 32,5475
%0.11
Euro 34,9059
%0.7
Altın 2.436,380
%0.15
Bist-100 9.645,00
%-0.5

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°

"Bari KDV'sini alma"

“İbrahim Yılmaz’ı ölüm yıldönümünde özlemle anıyoruz.”

Nüktedanlığı ve kendine has üslubuyla kişileri karikatürize ederken hem düşündüren hem gülmekten kırıp geçiren İzmir’in duayen siyaset adamı İbrahim Yılmaz, Kırk yıllık dostu Av. Rıfat Özer’den yana dertliydi. İyi insandır dürüst insandır; kendisini çok severim. Ama fırsatını buldu mu? Beni herkesin diline düşürmekten zevk alır.” Bürosundayken biraz öksürsem; yanından ayrılır ayrılmaz daha asansördeyken haber ajansı gibi eşe dosta hemen telefonu patlatıyordu… 

“İbrahim Yılmaz hasta; evinde yatıyor.” 

Ardından sağanak yağmur gibi telefon üstüne telefon…
“Baba, hastaymışsın?
“İbram amca, bir ihtiyacın var mı?”
“İbrahim Beyciğim geçmiş olsun” 
“İbrahimciğim ne oldu? Üşüttün mü? (!)

Rıfat Özer, yine böyle bir konu yüzünden kendisine kızan ve iki haftadır bürosuna uğramayan, telefonlarına cevap vermeyen İbrahim Yılmaz’la buluşmak için eşiyle dostuyla haber üstüne haber gönderiyordu. Fakat İbrahim Yılmaz, ”Nuh diyor pey-gamber” demiyordu. 

Daha sonra uzun yıllar Almanya’da çalıştığından dostları arasında “Alman Sosyal Demokrat” diye bilinen rahmetli Kök-sal Şaylan araya girince fazla direnmeyen İbrahim yılmaz, “Ne yardan vazgeçerim ne de Rıfat’tan” diyerek, Karşıyaka eski be-lediye sokağında bir pastanede buluşmayı kabul etti. 

Uzun süren bir sohbetten sıra hesap ödemeye gelmişti.  Hepi-mizden önce davranan Köksal Şaylan kasaya yanaşarak hesabı ödemek istedi. Pastanenin müdavimi Rıfat Özer, başıyla “Al-ma” diye işaret yapınca kasiyer kız Köksal Şaylan’ın uzattığı parayı almadı.

Kasiyer kızın Köksal Şaylan’nın uzattığı parayı ısrar etmesine rağmen almadığını gören İbrahim Yılmaz, “Nasıl olsa benden de almaz.”diye hepimizden önce gidip kasaya yanaştı. Cüz-danından çıkardığı parayı kasiyer kıza uzattı. Kasiyer kız, bu kez Rıfat Özer’in yine başıyla al işareti yaptığını görünce İbra-him Yılmaz’ın uzattığı parayı havada kaptı.
 
İbrahim Yılmaz, Köksal Şaylan’dan ısrar etmesine rağmen para almayan; ona gelince uzattığı parayı adeta havada kapan kasiyer kıza bozuldu, “Kızım bari şunun KDV’sini alma… Otuz yıldır bu memlekete aç susuz bedava hizmet ediyoruz. Ayıp Yav!”

“İbrahim ağabey, seni çok özlüyoruz. Mekânın cennet olsun."