Dolar 32,5706
%0.09
Euro 35,0212
%0.55
Altın 2.428,750
%0.23
Bist-100 9.722,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°

“Teşekkürler Başkan”

Arabistan çöllerinde bile viyadükler üzerinde istasyonları klimalı, makinistti olmayan otomatik modern metrolar inşa edilirken, 2010’da İzmir’de işletmeye alınan Aliağa-Torbalı arası 80 kilometrelik hafif raylı sistemi İZBAN projesinin bariyerleri, Karşıyaka’nın en güzel semtlerinden Şemiklerle, Yalı mahallelerini, “Berlin Duvarı” gibi birbirinden ayırmıştı.   

Şemikler Meydanındaki hemzemin geçidin kaldırılmasına karşı çıkan, projenin revize edilmesini isteyen binlerce kişiyi adeta cezalandırmak ister gibi çağdaş kent yaşamına yakışmayan, inişleri yaya, çıkışları yürüyen merdivenli, tabiri caizse, “Topal ördek” çağrışımı yapan ucube bir yaya alt geçidi yapılmıştı.

Modern kentleşmenin vizyonundan yoksun bir zihniyetin eseri olan Şemikler Meydanındaki bu ucube yaya alt geçidinin iniş merdivenlerini de yürüyen merdivene dönüştürerek binlerce vatandaşı sevindiren Karşıyaka Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay’ı içtenlikle kutluyorum. 

Bir kişide var olan bütünselliğin sonradan meydana gelen eylem eksikliğini ifade eden, “Topal ördek.” deyiminin yakıştırılmasıyla yıllardır tartışılan, eleştirilen Şemikler Meydanındaki ucube yaya alt geçit sorununun Belediye Başkanı Sayın Dr. Cemil Tugay tarafından halkın isteği doğrultusunda çözüme kavuşturulması önemli bir hizmet anlayışıdır. 

Sözün özü:

Karşıyaka Belediyesi tarafından kısa zamanda revize edilen yaya alt geçit yeni haliyle Şemikler Meydanını eskiden olduğu gibi yeniden eski canlılığına kavuşturmuştur. Karşıyaka’nın bu iki güzide semti Şemikler ve Yalı’da oturan binlerce insanımızın yüzündeki mutluluğunu görmek çok güzel bir duygu.

Teşekkürler Sayın Başkan.