Dolar 32,5218
%0.26
Euro 34,9335
%0.55
Altın 2.430,690
%-0.33
Bist-100 9.916,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°

İzmir'in vefa abidesi Sancar Maruflu

Ünlü işadamı Sakıp Sabancı’nın, “Onu İzmir’in kedileri bile tanır. İzmir’de hangi taşı kaldırsanız onunla karşılaşırsınız.” sözünden daha güzel bir söz, İzmir’in ünlü toplum gönüllüsü Sancar Maruf-lu’yu anlatamaz.

Ege Üniversitesi İletim Fakültesinden lisans, Ankara SBF Basın Yayın Yüksek Okulundan yüksek lisans diploması bulunan, gaze-teci yazar ve halkla ilişkiler uzmanı Sancar Maruflu, İzmir’i Se-venler Platformu başta olmak üzere 18 sivil toplum derneğinin Genel Başkanlığını yapmaktadır.

1983’de İzmir’de bir ilk’e imza atarak HİŞDAŞ Medyapol Halkla İlişkiler şirketini kurmuştur. Yarım asra yakın meslek yaşamında,  siyasi partilerin, belediyelerin,  uluslararası ve ulusal şirketlerin, yüzlerce temel atma, tanıtım ve açılış törenlerinin organizasyonlarını düzenleyerek büyük bir başarı elde etmiştir. 

1970’li yıllardan beri kendisiyle sarsılmaz bir gönül birlikteliği içinde bulunduğum büyük vefa insanı Sancar Maruflu’yu, öyle iki satır yazıyla anlatmak mümkün değildir. Ancak bütün içtenliğimle söyleyebilirim ki, daima mazlumun ve haklının yanında saf tutan, sarsılmaz iradesiyle ilkeli bir dava insanıdır. 
 
Gelin, Sancar Maruflu’yu bir de kendisinden dinleyelim, “İzmir’de herkes beni tanır. Neden? Çünkü Sancar Maruflu’nun özel arabası yoktur. Genellikle toplu ulaşım araçlarını kullanır. Geçimini kendi imkânları ile sağlar. Mütevazı yaşamayı sever. Hak etmediği para-yı asla almaz. Ve En ince kılcal damarlarına kadar kalbim insan sevgisiyle doludur.”
 
İzmir’in gelişmesine, kültürüne, sanatına, sporuna gönül verenleri ve saat kulesi, asansör, gazi heykeli gibi kentimizin simgesi eserle-ri, gelecek kuşakların belleklerine taşımak için her sene bıkıp usan-madan anma günleri düzenleyen Sancar Maruflu İzmir’imizin bir vefa abidesidir.  

Sözün özü,
İzmir sevdalısı, herkesin gönül dostu, sevgili Sancar Maruflu için sözün bittiği yer… Berkant’ın kuşaktan kuşağa dillerden düşme-yen, “Samanyolu” şarkısıdır… “Bir şarkısın sen, ömür boyu süre-cek. Dudaklarımdan yıllarca düşmeyecek. Bir şarkısın sen. Ömür boyu sürecek. Dudaklarımdan yıllarca düşmeyecek.”