Dolar 32,5018
%0.2
Euro 34,9129
%0.49
Altın 2.442,190
%0.14
Bist-100 10.083,00
%1.69

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°

'CHP değirmeni!'

Su değirmeninde arpa, buğday, el değirmeninde kahve, baharat CHP değirmeninde ise ömrünü İzmirlilere ve partisine adamış, siyasi yaşamında partisine küçücük bir leke sürdürmemiş, dürüstlüğü, beyefendiliğiyle halkın sevgini kazanmış sosyal demokrasiye gönül vermiş politikacılar öğütülür.

Görevi ve makamı ne olursa olsun halkoyuyla seçilen partilisini, CHP’li olmanın sorumluluğu ve bilinciyle, eleştirmekten, sorgulamaktan çekinmeyen bu partililer, bu değirmende öğütüldükten sonra aranılıp sorulmadan bir köşede adeta yalnızlığa terkedilmişlerdir hep. Sosyal demokrasinin beşiği İzmir’de bu arkadaşlarımız o kadar çoklar ki, burada kendilerinden tek tek söz etmeye kalkışsam belki sayfalar yetmez. Fakat önümüzdeki günlerde bu dostlarımızdan en geniş şekilde söz etmeyi umuyorum.

2019 yerel seçimlerinden önce İzmir’in bazı ilçelerinde belediye başkanı ve belediye meclis üyesi adaylarının belirleniş şeklini eleştirenlerin, öngörülerinde bugün haklı çıkınca,  parti içi demokrasinin anayasası önseçim karşıtı, suyun başındaki değirmenciler, İzmir’de CHP kaleleri birer birer düşmeye başlayınca fırtınaya tutulmuş hazan yaprakları gibi savrulurken, partilerine verdikleri zararın acaba farkındalar mı'

Her seçimde temcit pilavı gibi hazırlanıp örgütün önüne konulan milletvekili, belediye başkanı, belediye meclis üyesi adaylarının, hem ilkeli, dürüst, sevilen, sayılan, yetenekli ve güvenilir niteliklere sahip olup olmadığını önemsenmiyor, hem seçildikten kimisinin, bu niteliklere sahip olmadığını görülünce isyan ediliyor. Hata, onların seçilmesine göz yuman parti örgütünde m? Yoksa bu niteliklere sahip olmadığı halde seçilebilme becerisini gösteren bu kişilerde m? Son yıllarda dramatik bir şekilde üst üste seçim kaybeden CHP’nin çözülemeyen en büyük denklemi işte budur. 

Sözün özü: 2019 yerel seçimlerinde İzmir’de partinin adayları belirlenirken, görevde bulunan CHP’li belediye başkanlarının önemli bir bölümünün, başarılı olanın da olmayanın da aynı kefeye konularak değiştirilmesi, son günlerde CHP’li bazı belediyelerde, belediye başkanı ve meclis üyeleri arasında yaşanılan olumsuzlukların gerçek nedenidir. Görülen o ki, önümüzdeki yerel seçimlerde CHP için tehlike çanları şimdi-den çalmaya başlamıştır.