Dolar 32,5614
%0.07
Euro 34,9964
%0.48
Altın 2.425,810
%0.11
Bist-100 9.722,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°

'Hak edenin hakkı teslim edilmeli'

Geriye dönüp baktığımız zaman Mart 2019 yerel seçimlerinin üzerinden neredeyse iki buçuk yıl geçti. “Perşembe’nin gelişi Çarşamba’dan bellidir.” deyimindeki gibi İzmir’deki ilçe belediye başkanlarının bu iki buçuk yılda neler yapıp yapama-yacağı az çok belli olmuştur…

Belediyesinin ekonomik zorluklarını bahane etmeden kentlilerin bütününü ilgilendiren projelerini yerine getirmenin gayreti içindeki belediye başkanlarıyla, diğerlerini! “Hak edenin hakkını teslim etmek için.” önümüzdeki yerel seçimlerde örgütün ön seçim terazisine çıkarmak gerekir.
 
Ön seçimden kaçınmanın en dramatik örneği, 2014 yerel seçimlerinde Karşıyaka’da yaşanmıştır. On yıllık belediye başkanlığı döneminde gerçekleştirdiği projeleriyle Karşıyaka’yı yaşanabilir bir kültür kentine dönüştüren ve ortaya koyduğu belediyecilik vizyonuyla, üniversite öğrencilerine tez olabilecek bir başarı elde eden Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak yeniden aday gösterilmemişti. 

Cevat Durak, 10 yıllık belediye başkanlığı dönemimde, aşağıda parantez içine aldığımız, hepsi başlı başına birer eser olan önemli projeler gerçekleştirmiştir. Türk belediyecilik tarihinde, bu projelerin yarısını bile gerçekleştirebilen bir tek ilçe belediye başkanı yoktur. Cevat Durak’ı, politik emellerinin önünde engel görenlerin baskın çıkması sonucu 2014 yerel seçimlerinde partinin karar verici üst yönetimi, onu kulvar dışına itilerek Karşıyaka’ya ve İzmir’e yazık edilmiştir.
                                    ***
“Karşıyaka Belediye Hizmet Binasını, Karşıyaka’da İzmir’in ilk opera binasını, Bülent Ecevit Kültür Merkezini, Deniz Baykal Kültür Merkezini, Ahmet Priştina Kültür Merkezini, İsmail Cem Kültür Merkezini. Latife Hanım Anı Evi ile sosyal tesislerini, Türkan Saylan Kız Öğrenci Yurdunu, Türkiye’de ilk kadın sığınma evini, Ahmet Taner Kışlalı Rekreasyon Alanı ile Gondol Tesislerini, modern şantiye ek binasını, asfalt üretim ünitesini, ikinci belediye hizmet binasını, Mavişehir Veteriner Polikliniğini, Tay-Park ve sosyal tesislerini, Milli Mücadele Parkını, Hamza Rüstem Fotoğraf Müzesini,  Bilim Müzesini,  Şehit Diplomatlar Anıtını, Yamanlar Gençlik Merkezini, Dünya Barış Anıtı ile sosyal tesislerini, Deprem Acil Koordinasyon Merkezini, hayvan barınağını, Denizkent Sosyal Tesislerini, kapalı pazaryerlerini,  park bahçe ve çocuk oyun alanlarını, sayısız  semt futbol sahasını ile daha nicelerini…”