Dolar 32,2166
%-0.08
Euro 34,6582
%-0.05
Altın 2.393,990
%0.03
Bist-100 10.213,00
%-0.34

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°

Kaf Sin Kaf'lı başkanlar geliyor

Karşıyakalıların bir darbımesel gibi, “Karşıyakalı olmak ayrıcalıktır.” sözü, bir sevdanın ölümsüz aşkla bezenmiş bir türküsü gibidir. 

Uzaklardayken, 'Ege'nin İncisi' İzmir Körfezi'nin Kuzey yakasındaki Kordelya’nın kutsal topraklarına bir an önce geri dönmenin hayaliyle yanıp tutuşmaktır Karşıyakalı olmak.

Karşıyakalı Mahmure Handan hanımın, “İpek siyah mantolu, beyaz beyaz yakalı / Kalbim çarpıyor, sana sana bakalı / Hem cakalısın, biraz da fiyakalı / ne yaman şeysin, ne yaman şeysin Karşıyakalı / ne yaman şeysin, ne güzel şeysin Karşıyakalı” şarkısını da… Dillerinden düşürmeyen Karşıyakalılara, “Karşıyakalı olmak ayrıcalıktır.” dedirten nedir?

Karşıyaka’nın havası mı? Suyu mu? Sahilindeki tarihi Levanten köşklerinin güzelliği mi? İmbat esintisiyle gelin gibi süzülen palmiyeleri mi? Yoksa sarışın menekşe gözlü genç kızın, kırmızı gülkurusu rujuyla, beyaz mini eteğiyle, Karşıyaka çarşısında kuğu gibi süzülürken delikanlılara çığlık attıran kendini beğenmiş edası mı? Karşıyakalılara, “Karşıyakalı olmak ayrıcalıktır” dedirten.
 
Karşıyaka’da doğmamış olsanız bile ne zaman elinde yeşil-kırmızı atkısıyla, yeşil-kırmızı beresiyle, KSK’nın maçına giden bir Karşıyakalı görseniz, Karşıyakalı olmanın ayrıcalığı hissedersiniz yüreğinizde. KSK’nın yeşil-kırmızı rengi, tanrısal bir tutku gibidir. Karşıyakalı onsuz nefes alamaz, onsuz yaşadığını hissedemez. 

Maç dönüşü, Karşıyaka iskelesinde, vapurdan inen yeşil-kırmızı taraftarların çılgınlar gibi “Kaf Kaf, Kaf Sin Kaf” çektiğini görünce, tüyleriniz diken diken olur, kendinizden geçersiniz, çılgınlar gibi “Kaf Kaf, Kaf Sin Kaf” çekmeye başlarsınız ve karşı koymadığınız bu sevgi yüreğinizde ölümsüz bir aşka dönüşür.

Kaf Sin Kaf’lılar şimdi de, önümüzdeki 31 Mart 2024 yerel seçimlerinin akşamında, Karşıyaka’nın CHP’li Belediye Başkan Adayı Karşıyakalı Sayın Yıldız İşçimenler Ünsal ile Karşıyaka’nın sevilen Belediye Başkanı ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Sayın Dr. Cemil Tugay için “Kaf Sin Kaf” çekmek için gün sayıyor.