Dolar 32,2340
%-0.03
Euro 34,8200
%0.42
Altın 2.424,430
%1.3
Bist-100 10.269,00
%0.2

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°

Efsane'nin listesi

12 Eylül 1980 darbe yönetimi, 1982’de siyasi partilerin kurulmasına izin verince, Malatya Belediye Başkanlarından emekli vali Cezmi Kartay’ın Genel Başkanlığında kurulan SODEP’in İzmir İl Başkanlığına getirilen Ekrem Bulgun, kurucu ilçe yönetim kurullarına ilçelerindeki eski CHP’lilerle görüşerek üye kaydına başlamaları için talimat vermişti. 

Emekli savcı Nazım Karaaslan’ın başkanlığındaki Karşıyaka Kurucu İlçe Yönetim Kurulu Ekrem Bulgun’un talimatını yerine getirmek için zaman kaybetmeden üye kaydı için Karşıyaka’daki eski CHP’li üyeleri ziyaret etmeye başladı.

Bir dönem İzmir İl Genel Meclis Üyeliği yapan Karşıyaka’nın sevilen isimlerinden CHP’li Dr. Ergin Özalp, “Karşıyaka SODEP İlçe Yönetim Kurulu üyelerinden Aydaner Tandoğan ile Cahit Bilgilioğlu’nun öğleden sonra kendisini ziyaret edeceğini, bu ziyaret sırasında senin de bulunmanı istiyorum.” diyerek telefon etti.

Samimi bir hava içinde devam eden ziyaret sırasında konu genellikle CHP’de yıllardır bir türlü sonu gelmeyen hizipleşmelerdi. Bu arada Cahit Bilgilioğlu, Ekrem Bulgun’un bizzat yazıp verdiği dokuz kişilik bir listeyi cebinden çıkarıp Dr. Ergin Özalp’e uzattı, “Bakın, sayın doktorum, İl Başkanımız Ekrem bey, SODEP’de bu hizipleşmelere yeniden fırsat vermemek için ‘Bu kişileri sakın partiye üye yapmayın; bunların hepsi aşırı solcu; ileride başımıza bela olurlar.” diyerek uyardı. “Bu nedenle listedeki bu arkadaşları kesinlikle partiye üye yapmayacağız. Sizin gibi ve yanımdaki Hüseyin Bey gibi eski CHP’li arkadaşlarımızı üye yapacağız.” 

Cahit Bilgilioğlu’nun uzattığı listeye göz atan Dr. Ergin Özalp, listenin ilk sırasında Mustafa Sezen, ikinci sırasında Ali Rıza Bodur ve üçüncü sırasında Hüseyin Günlü’nün olduğunu görünce gülmemek için kendini zor tuttu… “Cahit Bey, müsaade ederseniz, size bir şey sormak istiyorum; ‘Siz yanınızdaki Hüseyin Bey gibi eski CHP’lileri mi üye yapmak istiyorsunuz?” “Evet, Hüseyin Bey gibi arkadaşların başımızın üstünde yeri var.” “Peki, Cahit Bey iyi güzel söylüyorsunuz da bu listenin üçüncü sırasında bulunan Hüseyin Günlü yanınızda oturan Hüseyin Bey”
 
Nurlar içinde yatsın, her zaman beyefendi kişiliğine saygı duyduğum, Orman müdürlüğünden emekli rahmetli Cahit Biligilioğlu’nun nutku tutulur gibi oldu. Önce ne diyeceğini bilemedi…  Derin bir soluk aldıktan sonra, “Galiba bu işte bir yanlışlık var!” diyebildi.

                                                 +  +  +

Şu sıralar yaşı doksanı aşan, babacan tavırlarıyla hepimizin gönlünü fetheden, yeri geldiğinde sinirlenip bir aslan gibi kükreyince karşısında el pençe divan sevgi göstermeyi ihmal etmediğimiz CHP’nin efsane İl başkanı Ekrem Bulgun ağabeyimize 45 yıllık siyasi yaşamında hiç saygısızlık yapmadık. O da hiçbir zaman sevgisini bizden esirgemedi. Sayın Cahit Bilgilioğlu’na verdiği liste konusunda kendisine hiç gönül koymadık. “Sosyal demokrasi” konusundaki düşün-celerimiz uyuşmasa da onu hep sevdik.