Dolar 32,2223
%-0.06
Euro 34,6404
%-0.1
Altın 2.396,070
%0.12
Bist-100 10.214,00
%-0.33

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°

'Ah Karşıyaka vah Karşıyaka'

İzmir’in sevilen hukuk insanı Av. Rıfat Özer’in bürosuna ne zaman gelsem; masasının üstündeki, gözleri bir mendille kapalı, bir elinde kılıç bir elinde terazi bulunan adaletin timsali Themis’in gizemli minyatür heykeli gözüme ilişir.

9 Eylül 1923’de büyük önder Atatürk’ün kurduğu yüz yıllık CHP’de 1970 sonra Karşıyaka İlçe Başkanlığını yapan politikacıların,  milletvekilliği adaylığı konusunda uğradığı vefasızlık, kimi zamanlar bir film şeridi gibi gözlerimin önünden gelip geçerken, Themis’in mutlak adaletinin büyüsüne kapılarak isyan ederim hep.

CHP’de İlçe Başkanlığı ateşten bir gömlek gibidir. Partisinin oyunu artırmak için büyük bir özveriyle, özel yaşamından bile feragat ederek, parasıyla puluyla gece gündüz çalışan ilçe başkanları, milletvekili adaylı olmaya kalkışınca, bu onurlu görevi hak ettiği halde, sanki haddini aşmış gibi adeta, “Otur, oturduğun yere.” Diye terslenerek kırmızı kartı görür.

90’lı yıllardan günümüze değin, her fırsatta bulduğu mekânda parti içi demokrasinin nutkunu atan, CHP’nin etkili ve yetkili kurmaylarının, genel merkezdeki suyun başında partinin milletvekili adayları çala kalem tespit edilirken, parti içi demokrasi konusunda hepsinin nutku tutulur, sesi soluğu kesilir.

İnanılması zor ama ne yazık ki acı bir gerçektir. 1970’den günümüze kadar tam 53 yıldan beri, ister yerel seçimlerde olsun ister milletvekili genel seçimlerinde olsun, CHP’nin Türkiye’de en yüksek oy aldığı sosyal demokratların kalesi konumundaki Karşıyaka’da İlçe Başkanlığı yapanların hiçbiri milletvekili olamadı.

19 Ağustos 2023’de CHP Karşıyaka İlçe Başkanlığına seçilen, Karşıyaka’nın sevilen siması Sayın Levent Güçlü’nün de önceki ilçe başkanları gibi “Vefa görmeyenler kervanı”na katılıp katılmayacağını ve Karşıyaka’nın makûs talihini değiştirip değiştiremeyeceğini merak konusu.