Dolar 32,2665
%0.07
Euro 34,7750
%0.29
Altın 2.398,610
%0.22
Bist-100 10.248,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°

'Siyaset adamında özgüven olması gerekir'

Görsel medyanın tartışma programlarında, CHP Genel Başkan Sayın Özgür Özel’in, İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayını belirlerken, CHP’deki değişim hareketini destekleyen İzmir Büyükşehir Belediye Başkan aday adaylarına sıcak bakmasının doğru olmayacağı yönündeki yorumlar samimi değildir.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adayı Dr. Cemil Tugay, 2019 yerel seçimlerinde %72 oyla Karşıyaka Belediye Başkanı seçilmiş ve Karşıyaka Belediyesi'nin içinde bulunduğu ekonomik zorluklarını bahane etmeden, vaat ettiği projeleri yerine getirmenin mücadelesini vererek, Karşıyaka’yı çağdaş, modern bir kültür kentine dönüştürmüştür. Bu başarısıyla Karşıyakalıların sevgisini, güvenini kazanmış bir belediye başkanıdır.

Büyük kurultaya CHP İl kongreleri sona erince, CHP Genel Başkanı Sayın Kılıçdaroğlu, partideki değişim hareketinin Genel Başkan Adayı sayın Özgür Özel’den delege bazında açık ara önde görünüyordu. Genel kanı Kılıçdaroğlu’nun yeniden CHP Genel Başkan seçileceği yönündeydi.

Genel başkan adayları için kurultay divan başkanlığına verilecek imzalar toplanırken İzmir’in kurultay delegasyonunun neredeyse tamamı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu için imza verirken, Karşıyaka Belediye Başkanı Sayın Dr. Cemil Tugay, değişimcilerin Genel Başkan Adayı Sayın Özgür Özel’e İzmir’den tek başına imza veren kurultay delegesiydi.

İl kongreleri sona erdikten sonra Sayın Kılıçdaroğlu’nun, yeniden seçilme olasılığının genel kanısı varken, Karşıyaka Belediye Başkanlığı gibi onur verici bir makamı, siyasi ilkeleri ve doğruları uğruna, Genel Başkan Adayı Sayın Özgür Özel’den yana tavır koyarak riske eden Dr. Cemil Tugay, takdir edilmesi gereken bir siyaset adamıdır. 

Sözün özü:

Kurultay sürecinde inandığı ilkelerinden, doğrularından ödün vermeden dik durmasını bilen Karşıyaka’nın genç Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, bu davranışıyla sosyal demokrasinin aydınlık yolunda CHP’yi geleceğe taşıyabilecek bir siyaset adamında bulunması gereken özgüvene sahip olduğunu ortaya koymuştur.