Dolar 32,5036
%0.05
Euro 34,9099
%-0.18
Altın 2.441,300
%0.21
Bist-100 9.717,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Eylemcilere ‘beş yıldızlı’ destek

Eylemcilere ‘beş yıldızlı’ destek

Özelleştirmeyi protesto için Muğla’dan Ankara’ya yürüyen yaklaşık 200 enerji ve maden işçisi geceyi Gaziemir’de belediye tarafından tahsis edilen spor salonunda geçirdi. Yemek ve sıcak içecek ikramı yapılan işçiler, “Burası bizim için beş yıldızlı otel kadar rahat” dedi

  • Ege Postası
  • 09.10.2013 - 15:09
MUĞLA - Muğla Milas'taki Kemerköy, Yeniköy santralleri ile Yatağan Termik Santrali'nin özelleştirilmesi kararına tepki gösteren ve Ankara'ya yürüyüş başlatan yaklaşık 200 kişilik enerji ve maden işçisi geceyi Gaziemir’de geçirdi. CHP Gaziemir İlçe Başkanı Umut Tekin ve yönetim kurulu üyelerinin karşıladığı eylemci işçilere, belediye tarafından ESBAŞ spor salonu tahsis edildi. Yemek ve sıcak içecek ikramı karşısında duygulanan işçiler adına konuşan Maden İş Sendikası Yatağan Şube Başkanı Süleyman Girgin, “Bu sıcak karşılama ve gösterilen destek bizi daha güçlü kıldı” diye konuştu.

Baret ve eylem önlüğü..
Meşakkatli bir yolculuğa çıktıklarını dile getiren Girgin, “Doğmamış yetimin hakkını korumak için, işimizi, aşımızı kaybetmemek için Ankara yoluna düştük. AKP, vatana ait ne varsa satmaya yeminli ama biz de sattırmamaya yeminliyiz. Dün geceyi soğukta geçirmiştik. Bu spor salonu bize beş yıldızlı otel gibi geldi” dedi. Girgin, Tez-İş Sendikası Fatih Erçelik ile birlikte, CHP Gaziemir İlçe Başkanı Umut Tekin’e baret ve eylem önlüğü hediye etti. Girgin ile Erçelik, Gaziemir Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol’a da baret ve eylem yeleği göndererek teşekkür etti.

‘Emek en yüce değerdir’
Bireysel siyaset yapmadıklarını, toplumsal sorunlar için politika üretme peşinde olduklarını kaydeden CHP Gaziemir İlçe Başkanı Umut Tekin ise, emeğin en yüce değer olduğunu vurguladı. Ankara’ya yürüyüş başlatan işçilerin bu yolda yalnız olmadıklarını göstermek için ziyaretlerine geldiklerini dile getiren Tekin, şöyle konuştu: “İş başına geldiği günden bu yana uygulamaları ve politikalarıyla halkı ezmeye devam eden AKP’nin gitme vaktinin geldiğine inanıyoruz. Önümüzdeki yerel seçimlerle birlikte halkın iktidarını kuracağız.”
 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.