Dolar 32,3374
%-0.07
Euro 34,8108
%0.06
Altın 2.393,270
%-0.15
Bist-100 10.277,00
%0.67

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Levent Piriştina’dan organize hayvancılık sözü

Levent Piriştina’dan organize hayvancılık sözü

Buca’da kurulan kurban satış yerlerini gezen ve satıcıların dertlerini dinleyen Buca Belediye Başkan aday adayı Levent Piriştina, ilçede dağınık haldeki hayvancılığı bir araya toplayan organize bir yapı kurulması gerektiğini belirtti, kapsamlı bir proje hazırladıklarını açıkladı

  • Ege Postası
  • 09.10.2013 - 11:02
İZMİR - Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Buca Belediye Başkan aday adayı Levent Piriştina, yaklaşan kurban bayramı öncesi ilçede kurulan küçük ve büyükbaş hayvan satış yerlerini gezdi. Kurban satıcılarının sorunlarını dinleyen Levent Piriştina, kötü koşullara sahip ve altyapısı olmayan satış yerlerindeki durumun içler acısı olduğunu söyledi. Her kurban bayramı öncesinde yaşanan bu durumun Buca’ya yakışmadığını belirten Piriştina, altyapısı, modern satış ve kesim yerleri, veterinerlik hizmeti, satıcıların günlük ihtiyaçlarının giderildiği tesisleri içeren bir yapıyı oluşturma sözü verdi.
Buca’da Kaynaklar beldesi ve ilçeye bağlı köylerde hayvancılığın önemli bir gelir kaynağı olduğunu kaydeden Piriştina, bu konuda üreticinin rekabet gücünü arttıran ve çağın gereklerine uygun bir sistemin kurulması gerektiğinin altını çizdi. Hayvancılığın tek bir merkezde toplanması ve organize bir yapı kurulmasının şart olduğunu bildiren Piriştina, bu konuda kapsamlı bir proje hazırlığı içinde olduklarını açıkladı. Piriştina, “Kaynaklar bölgesi hayvanlığın merkezi haline getirilmeli. İlçeye bağlı köylerde kısıtlı olanaklarla sürdürülen üretimin oluşturulacak bu merkezde günün gereklerine ve rekabet şartlarına uygun hale getirilmesi Buca ekonomisine de büyük katkı sunacaktır” diye konuştu. CHP Genel Merkezi tarafından hazırlanan programdaki hayvancılıkla ilgili projeleri de incelediklerini sözlerine ekleyen Piriştina, kurban alımı için gelen vatandaşlar adına satıcılarla sembolik pazarlık yaptı.
 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.