Dolar 32,2020
%-0.22
Euro 35,0069
%-0.22
Altın 2.498,740
%1.32
Bist-100 10.644,00
%3.14

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Çıray'dan Bakan Müezzinoğlu'na yaylım ateş

Çıray'dan Bakan Müezzinoğlu'na yaylım ateş

CHP İzmir Milletvekili Dr. Aytun Çıray Sağlık Bakanına uzaktan tıp eğitimini sordu…

  • Ege Postası
  • 09.10.2013 - 09:29
İZMİR- CHP İzmir Milletvekili Aytun Çıray Sağlık Bakanlığı'nı Aile Hekimliği uzmanlık eğitimi konusunda topa tuttu. Çıray yazılı açıklamasında şu görüşlere yer verdi.
Ülkemizde 1985 yılında başlayan aile hekimliği uzmanlık eğitimi, günümüzde 60 üniversite anabilim dalında ve 20 eğitim araştırma hastanesi kliniğinde, 200’ü aşkın öğretim üyesi/eğitim sorumlusu ile sürdürülmektedir. 2013 yılı itibari ile yaklaşık 2500 aile hekimliği uzmanı vardır ve bine yakın uzmanlık öğrencisi eğitimine devam etmektedir. Ancak son zamanlarda arka arkaya yapılan bazı girişimler, bu uzmanlık alanının fiilen yok edilmesi anlamına gelmektedir!
Sağlık Bakanı Sayın Dr. Mehmet Müezzinoğlu, aile hekimlerine uzaktan eğitimle uzmanlık eğitimi imkanı ve mecburi hizmetten de muafiyet hakkı verileceğini ilan etmiştir. Çıray bu açıklama hakkında “Bu karar hekimlere ahlaksız tekliftir,” dedi.
Uzaktan kumandalı eğitim ile yetişmiş hekimlere canınızı emanet edebilir misiniz'
Çıray Sağlık Bakanı’nın cevaplaması için verdiği soru önergesinde, Uygulamalı bir bilim alanı olan ve usta çırak ilişkisi ile sağlanan tıpta uzmanlığın uzaktan kumandalı eğitim ile sağlanması mümkün müdü? Böyle yetişmiş hekimlere canınızı emanet edebilir misini? Diye sordu.
Aile Hekimliğinin tıpta bir uzmanlık disiplini olduğunu söyleyen Çıray, aynı alanda iki farklı uzman hekim yetiştirilme yolu açılmasının bilimsel olmadığını ifade etti.
Standart uzmanlık eğitiminin dışına çıkılması yalnızca aile hekimliği disiplini açısından değil tüm uzmanlık alanları açısından bir tehdit yaratacağını ifade eden Çıray, “Aile hekimlerine uzaktan eğitimle uzmanlık eğitimi imkanı ve mecburi hizmetten de muafiyet hakkı verildiği” takdirde aynı uzmanlık alanı için ortaya çıkan iki farklı yasal statü Anayasa’nın eşitlik ilkesine aykırı değil midir'

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.