Dolar 32,2247
%0.14
Euro 34,9384
%0.27
Altın 2.418,500
%0.36
Bist-100 10.677,00
%-1.07

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP Karşıyaka'da gündem önseçim!

CHP Karşıyaka'da gündem önseçim!

CHP İzmir’de ‘ön seçim’ seslerinin en çok yükseldiği ilçelerin başında gelen Karşıyaka’da örgüt bu talep doğrultusunda bir araya geliyor. İl Başkanı Ali Engin’e yakın isimlerin organize ettiği toplantı Çarşamba saat 16:00’da Altınbalık Restoran’da gerçekleşecek. İlçe Başkanı Ali Karaege toplantıdan haberi olduğunu ancak ilçe örgütünün organizasyonunda olmayacağını söyledi. Toplantıya İl Başkanı Ali Engin’in katılmayacağı öğrenilirken, Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak da davet edilmedi.Belediye Başkan aday adayı Cihan Türsen ise sosyal medya üzerinden gerçekleşecek toplantıyı hedef aldı, İl başkanı Engin’e göndermeler yaptı.

  • Ege Postası
  • 08.10.2013 - 21:36
 SERCAN AVCI/HABER SERVİSİ - CHP’de 2 Eylül’de biten başvuru süresiyle aday adaylığı sürecinin fitili ateşlenmişti.Aday adayları sahada çalışmalarını non-stop sürdürürken, aday adayı patlamasının yaşandığı İzmir’de gözler bir yandan da ilçelerde uygulanacak aday belirleme yönteminde…Genel Merkez’de İzmir için anket ve eğilim yoklaması ön plana çıkarken, İzmir’de bir çok ilçede önseçim isteği dillendiriliyor.

SAAT 16:00’DA ALTINBALIK’TA
CHP İzmir’de ‘ön seçim’ seslerinin en çok yükseldiği ilçelerin başında gelen Karşıyaka’da örgüt bu talep doğrultusunda bir araya geliyor.CHP Genel Merkezi’nde İzmir’de uygulanacak yöntemle ilgili yapılan toplantıda İl Başkanı olarak özel istekte bulunan ve ‘Karşıyaka’da ön seçim olsun’ diyen İl Başkanı Ali Engin’e yakın isimlerin organize ettiği toplantı Çarşamba saat 16:00’da Altınbalık Restoran’da gerçekleşecek.

ENGİN’E YAKIN İSİMLER
Toplantı ilçe örgütü bünyesinde gerçekleşmeyecek. 2 Eylül sürecinde istifa etmeyen ancak ismi Karşıyaka Belediye başkanlığı için sürekli geçen İl başkanı Ali Engin’e yakın isimlerin organize ettiği toplantıya delegeler, Karşıyaka Belediye Başkan aday adayları,meclis üyeleri aday adayları, meclis üyeleri ve partililer çağrıldı.

Toplantının bir numaralı gündem maddesi ise ‘ön seçim’ olacak. Karşıyaka’da belediye başkan adayının önseçimle belirlenmesini isteyen yapılar kamuoyu oluşturmak adına ilk startı vermiş olacak. 

KOMİTE OLUŞTURULACAK SANDIK KURULACAK
Toplantının divan başkanlığını Ali Rıza Bodur, Cevdet Tümtürk ve Muammer Gezginci’nin yapacağı öğrenildi.Toplantı sonunda önseçim içim imza toplanacağı ve 5 kişilik bir komite oluşturulacağı öğrenildi. Komitenin de ilerleyen günlerde sandık koyup önseçim yapacağı iddia edildi.

İlçe Başkanı Ali Karaege toplantıdan haberi olduğunu ancak ilçe örgütünün organizasyonunda olmayacağını söyledi. Toplantıya İl Başkanı Ali Engin’in katılmayacağı öğrenilirken, Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak ise davet edilmedi.

KARAEGE: HABERİM VAR AMA…
CHP Karşıyaka İlçe Başkanı Dr. Ali Karaege, “ Toplantıyla ilgili bilgim var. Bana söylediler.Önseçim olsun istiyorlar. Delegeler kendilerine danışılsın istiyorlar. Yapabilirsiniz dedim ama ben katılmayacağım” dedi.

DURAK: DAVET ALMADIM

Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak ise toplantı için herhangi bir davet almadığını söyledi.

TÜRSEN SOSYAL MEDYA ÜZERİNDEN PATLADI!


Bu arada yapılacak toplantıya Karşıyaka Belediye Başkan aday adayı Cihan Türsen sert tepki gösterdi.Toplantıya katılmayacağı öğrenilen Türsen adeta İl Başkanı Engin’i hedef alarak Facebook’taki sayfasından “Demokraside şike olmaz. Danışıklı platformlar kurarak, göstermelik komiteler ile aday, adaylarını çizdirip kendi adını yazdırarak Ankara'ya gösteri yapma , beni istiyorlar senaryoları modası geçti.
Demokrasi kültürü tarihinin en sancılı dönemini yaşamakta. Kişisel egoları ve mevkii arzuları, hırsları uğruna insanı ve demokrasiyi işine geldiği gibi araç yapan anlayışlar tutarsızlıklarını sürdürmekte.
CHP Tüzük Kurultayında, yerel seçimlerde, önseçim ile aday belirlemesi dışında aday belirleme yöntemlerini tüzük hükmü haline getiren komisyon ve kurultay delegelerinin bir kısmı, şimdi Tüzük kurallarını, genel merkez kararlarını hiçe sayarak, işlerine gelen yeni yöntemler geliştirmekte.
Bir eli yağda, bir eli balda, siyaset yapılmaz. adil olmak gerekir. Hem başta olacaksınız, hem atamalarınıza borazan çaldıracaksınız, yöneticileri, parti merkezlerini kişisel çıkarlarınız için kullanacaksınız, hülle, kule uygulayacaksınız. olmaz, yeter artık” ifadelerini kullandı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.