Dolar 32,3374
%-0.07
Euro 34,8108
%0.06
Altın 2.393,270
%-0.15
Bist-100 10.277,00
%0.67

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
AK Parti İzmir'de  il başkanları adaylık için ne düşünüyor'

AK Parti İzmir'de il başkanları adaylık için ne düşünüyor'

İsimleri uzun zamandır ilçelerde belediye başkanlıkları için dillendirilen AK Parti İzmir İl Başkanı Ömer Cihat Akay, İl Gençlik Kolları Başkanı Bilal Kırkpınar ve İl Kadın Kolları Başkanı Özen Kızılırmak Ege Postası’na açıklamalarda bulundu.

  • Ege Postası
  • 09.10.2013 - 12:34
SERCAN AVCI/HABER SERVİSİ- AK Parti’de 1 Ekim itibariyle yerel seçimlerde aday adayı olmak isteyen teşkilat üyeleri için başvuruların startı verildi. İl Başkanlığı ve ilçelerde hareketlilik artarken, kadın ve gençlik kollarında da aday adaylığı düşünenler için Genel Merkez tarafından ‘istifa’ talimatı geldi.

İsimleri uzun zamandır ilçelerde belediye başkanlıkları için dillendirilen AK Parti İzmir İl Başkanı Ömer Cihat Akay, İl Gençlik Kolları Başkanı Bilal Kırkpınar ve İl Kadın Kolları Başkanı Özen Kızılırmak Ege Postası’na açıklamalarda bulundu.



AKAY:PARTİMİ SEÇİM
LERE EN İYİ ŞEKİLDE HAZIRLAMAK İSTİYORUM
İsmi özellikle Karabağlar ve Gaziemir ilçeleri dışında Büyükşehir içinde dillendirilen AK Parti İl başkanı Ömer Cihat Akay, “Teşkilatımız için önemli bir süreçteyiz. İl başkanıyım. Partimi seçimlere en iyi şekilde hazırlamak istiyorum. Adaylık gibi bir düşüncem yok. En büyük isteğim 2014 seçimleri sonrası Başbakanımızın karşısına Büyükşehir’i kazanmış en az 15 ilçeyi almış bir il başkanı olarak çıkmak. Ancak Genel Merkez ‘şuraya adaysın’ derse biz de adaylık o an başlar. Görev adamıyım. Ben de vazife verildiği anda başlar” dedi.

GENEL MERKEZ’DEN İSTİFA TALİMATI
Kadın ve gençlik kollarında yönetici görevinde bulunan isimlerin başkan adaylığı ve meclis üyeliği adaylığı için görevlerinden istifa etmesine yönelik Genel Merkez’den gelen talimat sonrası gözler İl Gençlik Kolu Başkanı Bilal Kırkpınar ve İl Kadın Kolları Başkanı Özen Kızılırmak’a çevrildi.


KIRKPINAR:TEVECCÜH VAR AMA…

İsmi uzun süredir Kemalpaşa ve Bayraklı’da belediye başkanlığı için geçen İl Gençlik Kolu başkanı Bilal Kırkpınar, “ İşyerlerimiz Kemalpaşa’da…Bayraklı’da ikamet ediyoruz. Her iki ilçede yoğun bir çevre var. Böyle olunca halktan ve kamuoyundan bir teveccüh oluyor” dedi. İl Gençlik Kolu Başkanlığı’nın kıdemli ve mesuliyeti ağır bir görev olduğunun altını çizen Kırkpınar, “ İlk defa oy kullanacak seçmenler seçimin kaderini etkileyecek. Onlara ulaşma partimizi anlatma noktasında görevim var. Şuan genlik kolları başkanlığı görevinin başındayım. Bence Belediye başkanlığından çok daha üstün farklı bir görev. Bu görevin hakkını vermeye çalışıyorum. Yaptığımız yapacaklarımız da belli. Bize bu noktada görev verilirse ‘bunu yapacaksın’ denilirse karşı gelemeyiz. Başbakanımızın dediği gibi partide görevler alınmıyor veriliyor. Siz bir yerlere layık görülüyorsanız bir noktada daha iyi hizmet vereceğiniz düşünülüyorsa bende o noktada ihtirasları olmayan bir insanınım. Bu bağlamda ben hizmet adamıyım.Partime hizmet etmek istiyorum.Milletvekilimiz Hamza Dağ gençlik kolları başkanlığını bıraktığında Genel Merkez beni çağırdı. Çokta istekli olmamama rağmen görevi bana tebliğ ettiler. Görevin vebalini kaldıracak şekilde yapayım bizden sonra gelecek arkadaşa sağ salim teslim edeyim en büyük isteğim bu…” dedi.

Kırkpnar, 30 ilçede gençlik kolları kontenjanında meclis üyeleri olmak isteyenler için mücadele vereceklerini belirtirken, il yönetiminde aday adaylığı için 7-8 kişinin istifa edebileceğini söyledi.


KIZILIRMAK:GENEL MERKEZ TARAFINDAN DEĞERLENDİRİLMESİ ÖNEMLİ
Yaptıkları çalışmayla takdir toplayan AK Parti Kadın Kolları’nın başındaki isim Özen Kızılırmak’ın ismi de uzun süredir Bornova için geçiyor. İstifa şartının istendiği kadın kollarında Başkan Kızılırmak, “ Şuanda il kadın kolları teşkilatın başındayım. Önemli bir süreçteyiz. Bornova’da halkın teşkilatın teveccühü beni mutlu ediyor ama Genel Merkez tarafından değerlendirilmesi çok önemli. Görev istenmez verilir mantığıyla yol aldım hep... Görev verilirse elimizi taşın altına koymasını biliriz. Kadın kolları olarak beklentimiz kadınların meclis üyelikleri ve belediye başkanlığı adaylığı konusunda değerlendirilmesi... Kadınların siyasetteki önünü açmak istiyoruz.Kriterler önemli… Gerçekten alanında uzman partimizi en iyi şekilde temsil edecek muhalefette bile kalırsa hakkıyla partimizi savunacak kalitede bayanlarımızın olmasını istiyoruz.Kadın kolları teşkilatında aday adaylığı yönünde talebin çok olduğunu söyleyebilirim” diye konuştu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.