Dolar 32,3374
%-0.07
Euro 34,8108
%0.06
Altın 2.393,270
%-0.15
Bist-100 10.277,00
%0.67

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Ali Engin Meslektaşlarıyla Buluştu”

Ali Engin Meslektaşlarıyla Buluştu”

Kendisi de müteahhit olan CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin ve İl Yönetim Kurulu üyeleri, Müteahhitler Federasyonunu ziyaret etti. CHP heyeti Federasyon başkanı Necip Nasır ve federasyon üyeleri tarafından ağırlandı.

  • Ege Postası
  • 09.10.2013 - 12:15
İZMİR - Ziyaretin, hem ticaret odası seçimleri hem de siyasetteki yoğun gündem sebebi ile geç kalmış bir ziyaret olduğunu belirten Ali Engin’e, gönüllerin hep birlikte olduğunu söyleyen Necip Nasır şunları söyledi.
NASIR, PLAN YAPMA YETKİSİ BELEDİYELERDE OLMALI
Sayın il başkanımızı ve kurul üyelerini federasyonumuzda ağırlamaktan memnuniyet duyuyoruz. Bizim için sayın Engin sadece bir siyasetçi değil aynı zamanda meslektaşımız olan bir dostumuzdur. Bizler İzmir müteahhitler federasyonu olarak, sektörün rantının İzmir’de kalması için çabalıyoruz. Bu kentte iş güç sahibi insanlarız ve burada kazandığımızı buraya yatırmak için uğraşıyoruz. Bu bağlamda yeni bir oluşum içine girmeye de hazırlanıyoruz. Yaklaşık 200 müteahhiti bir araya getirecek bir platform kurma hazırlığındayız. Beraberce çalışıp, ortak projeler üretip, özellikle başlayan kent yenileme projelerinde daha güçlü bir yapıya kavuşmak istiyoruz. Kent yenileme ve bazı işlerimizde plan sıkıntılarıyla karşılaşıyoruz. Şehircilik Bakanlığı, TOKİ ve Belediyeler ayrı ayrı planlamalar yapınca işlerimiz karışıyor. Bizce plan yapma yetkisi yerel yönetimlerde yani belediyelerde olmalı. Belediyelerimizde bu işleri bürokrasiden kurtararak ortak akılla çözmeli.

ENGİN, ALLAHTAN Kİ BELEDİYELERİMİZ VAR
Kendisinin de Karşıyaka Müteahhitler Derneğinin kurucu üyelerinden olduğunu hatırlatan CHP İzmir il başkanı Ali Engin, meslektaşları ile bir arada olmanın mutluluğu yaşadığını ve bu yapılanmanın ihtiyaçlardan ortaya çıktığını, bir parçası olmaktan da onur duyduğu ifade ederek, sözlerini şöyle sürdürdü.
İzmir sadece Türkiye’nin değil Dünyanın en güzel ve farklı şehirlerinden birisi. Bunu biz değil dünya çapında yapılan araştırmalar söylüyor. Dünyanın en sağlıklı gelişen 4. en yaşanılabilir 2. kentiyiz. Ülkemizde vergisini düzenli ödeyen 1. kentiz. Bu payeler durup durulurken verilmiyor İzmir’e. Maalesef iktidar İzmir’e yatırımlar konusun da çok cimri. Devlet eliyle bu kente kazandırılan hiç bir şey yok. Yapılan tüm yatırımlar borçlanarak ve bütçeye ek yük getirerek yapılıyor. Allahtan ki, çalışkan, vatandaşın rantını düşünen belediyelerimiz var. Dünya da İzmir parlayan bir yıldızsa bunu başta Büyükşehir belediyemiz olmak üzere tüm belediyelerimize ve İzmir’i severek yatırımı bu kente yapan sizin gibi değerli iş adamlarına borçluyuz.

VATANDAŞTA MÜTEAHHİTTE KAZANACAKTIR
Kentsel dönüşün ve kent yenileme konusunda belediyelerden örnekler veren Ali Engin “İzmir’in yerinde değişim ve yeşili koruma hassasiyeti belediyelerimizi de bu yönde çalışmalar yapmaya teşvik etmiştir. Bakınız Narlıdere belediyemiz koskoca bir mahalleyi vatandaşlarla anlaşarak, planlaması yaparak yeni baştan kurmuştur. Bayraklı sırtlarında Büyükşehir belediyemiz 10 bin konutu kapsayan yerinde dönüşüm projesini hayata geçirmek üzeredir. İzmir’in kıyı şeridi yeniden planlanmıştır ve kentin çehresini baştan aşağı değiştirecektir. Sayın Nasır’ın söylediği gibi plan yapma yetkisi belediyelerde olmalıdır. Böyle olunca hem halk, hem müteahhit hem de İzmir sıkıntı çekmeden kazanacaktır” dedi.

LİSTELERDE MESLEKTAŞLARIMIZA YER VERİLSİN
Yaklaşan yerel seçimler öncesi, CHP’den taleplerinin meclis üyesi adayları belirlenirken listelerde kemdi meslektaşlarına yer verilmesi olduğunu dile getiren Federasyon başkanı Necip Nasır “Böylece meclislerde işi bilen, işin içinde olan insanlar belediyelerdeki gecikmelerin ve yanlış bilgilendirmelerin önüne geçer. Bu şehre milyon dolarlık yatırımlar yapan bir meslek grubunun yönetimde de söz hakkı olması gerektiğini düşünüyor ve Sayın başkanımızdan bunu talep ediyoruz” dedi.
 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.