Dolar 32,2665
%0.08
Euro 34,7351
%-0.11
Altın 2.401,160
%-0.34
Bist-100 10.177,00
%-0.88

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
AK Partili Dağ’dan Başkan Kocaoğlu’na 'Artı Para' sorusu

AK Partili Dağ’dan Başkan Kocaoğlu’na 'Artı Para' sorusu

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nce İZBAN’daki artı para uygulaması başladığı andan bugüne tartışma konusu olup çeşitli eleştiri ve protestolara neden olurken, bu tartışmalara AK Partili Genel Başkan Yarımcısı Hamza Dağ da katıldı. Sosyal medya hesabından paylaşım yapan AK Partili Hamza Dağ, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’na 'Artı Para' ilgili matematik sorusu yöneltti. AK Partili Dağ'dan Kocaoğlu'na

  • Ege Postası
  • 20.02.2018 - 12:41

HALİDE DEMİR POLATLI/EGEPOSTASI-İZBAN’da başlayan Artı Para uygulamasına yönelik eleştiriler ve protestolara AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ da katıldı.

DAĞ’DAN KOCAOĞLU’NA ‘BEN İŞİN İÇİNDEN ÇIKAMADIM’ SORUSU

Sosyal medya hesabından İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nu etiketleyen AK Parti AR-GE’den Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, paylaşımında İZBAN Artı Para uygulamasını eleştiren matematik sorusu şeklindeki görseli ekleyerek, “Sayın Başkan; Sosyal medyada böyle bir soru ile karşılaştım, Ben işin içinden çıkamadım. Malum olduğu üzere siz iktisatçısınız, sizce doğru cevap hangisi olmalı'” diye sordu.

KARTINA 4,96 TL İADE ALAN ZEHRA, GÖKHAN’DAN KAÇ LİRA FAZLA YOL GİTMİŞTİR'

Hamza Dağ’ın paylaştığı söz konusu paylaşımda yer alan soru ise şu şekilde; “Bir şehir içi tren hattında trene binen yolcuların kartında 10 TL çekilmekte ve eğer 25 kilometrenin altına yolculuk yaparlarsa 2,8 TL, üzerindeki her kilometre için de 7 kuruş bu fiyat üzerine eklenmekte. İniği istasyonda 10 TL’den kalan miktar kartlarına iade edilmektedir.

Buna göre kartına 4,96 TL iade alan Zehra, kartına 6,01 TL iade alan Gökhan’dan kaç lira fazla yol gitmiştir'”

İZBAN ARTI PARA SİSTEMİ NASIL ÇALIŞIYOR'

İzmir'in Aliağa ile Selçuk ilçeleri arasındaki 136 kilometrelik hatta işletmecilik yapan İZBAN, 15 Şubat Perşembe günü 'Artı Para' adı verilen yeni sisteme geçecek. Yeni uygulamada yolcular, 25 kilometreye kadar olan seyahatlerini yine 2.86 TL ödeyerek yapabilecek, sonrasında ise sadece gittiği mesafenin ücretini verecek.

İlk aşamada, yolcunun İZBAN'a biniş yapabilmesi için biniş yapacağı istasyondan gidebileceği en uzak mesafedeki istasyonun ulaşım ücretinin İzmirim Kart'ında olması gerekiyor. İkinci adımda yolcunun turnikeden geçişi sırasında gidebileceği en uzak istasyonun ulaşım ücreti kartında bloke edilecek.

Yolcu, 25 kilometreye kadar bir seyahat yaptıysa çıkışta 'Artı Para Makinesi' yardımıyla kartındaki blokajı kaldırırken sadece gittiği mesafeye ait olan ulaşım ücreti tahsil edilecek. Bu ücret, mevcut durumda olduğu gibi yine tam 2.86 TL, öğretmen 2.20 TL, öğrenci ve 60 yaş için 1.65 TL olacak. Seyahat 25 kilometreden fazlaysa, tam biletlerden kilometre başına 7 kuruş, öğretmenlerden 5 kuruş, öğrenci ve 60 yaş biletlerinden ise 4 kuruş tahsil edilerek blokaj kaldırılacak. Böylelikle İZBAN yolcuları gitmediği mesafenin ulaşım ücretini ödememiş olacak.

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.