Dolar 32,2554
%-0.06
Euro 35,0555
%-0.08
Altın 2.468,370
%0.09
Bist-100 10.320,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Şengül'den sürpriz 'yasak'

Şengül'den sürpriz 'yasak'

Tütün kullanma alışkanlığını azaltmak amacıyla il binası içinde sigara içme yasağı getiren ve sigara odasını iptal eden AK Parti İzmir İl Başkanı Aydın Şengül tüm teşkilat mensuplarından yasağa uyulmasını istedi.  Cumhurbaşkanı'nı örnek aldı, savaş açtı

  • Ege Postası
  • 20.02.2018 - 09:02

HALİDE DEMİR POLATLI/EGEPOSTASI- AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın İzmir İl Başkanlığı’na atadığı Aydın Şengül, mazbatasını alır almaz başladığı yoğun mesaisinde ilk olarak ilçe ve il kongrelerinin takvimini belirleme çalışmalarına girişirken, sürpriz bir yasağa da imza attı. Şengül, parti binası içinde sigara içilmesini yasakladı.

2008 yılında il başkanlığı döneminde hacca giden Aydın Şengül, kendisi hacdayken o dönem Başbakan olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile telefon görüşmesi yaptı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, ‘Sen şimdi kutsal topraklardasın. O sigarayı bırak. Ben senin yerine İzmir’de programdayım. Bana söz ver, paketi cebinden çıkar, üzerine de tarihi yaz, sigarayı bırak’ telkininde bulundu. Bunun üzerine Aydın Şengül, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın telkinine uyarak, sigarayı bıraktı. Üzerine bıraktığı tarihi de yazan Aydın Şengül, o paketi dönemin Başbakanı mevcut Cumhurbaşkanı Erdoğan’a ilk İzmir programında teslim etti.

İL BİNASINDA ODALARDA DA SİGARA İÇİLMEYECEK, SİGARA ODASI KALDIRILACAK 

O günden bu yana sigara kullanmayan AK Parti İzmir İl Başkanı Aydın Şengül, ikinci il başkanlığı döneminde parti binasına odalarda sigara içildiğini, ayrıca sigara odası bulunduğunu öğrenince sigarayı il binası içinde yasakladı. Mevcut sigara odasını da kaldıran AK Parti İzmir İl Başkanı Şengül’ün talimatı ile il binası içinde, odalarda kimse sigara içmeyecek. Yine de sigara içmek isteyenler ise il binasından dışarı çıkıp sigara kullanabilecek.

Partisinin Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın sigara içenlere yönelik zaman zaman gerçekleştirdiği sigara paketine el koyma ve ‘Bugüne kadar kimin cebinde bir sigara paketi gördüysem hemen pakete el koydum’ şeklindeki açıklamalarının etkisiyle il binası içinde sigara içme yasağı getiren AK Parti İzmir İl Başkanı Aydın Şengül, yasağı delenlere para cezası uygulanması yolunu da kullanabileceğini belirtti.

YASAK TÜM TEŞKİLAT MENSUPLARINI KAPSIYOR

Tütün kullanma alışkanlığını her yıl biraz daha azaltma amacında olduğunu, sigara içtiğini gördüğü her insana içmemesi yönünde telkinde bulunduğunu ve gerekirse paketine el koyduğunu açıklayan Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı örnek alan AK Parti İzmir’in yeni başkanı Aydın Şengül’ün il binasında görevli yönetim kurulu üyeleri ile ilçe başkanları ve kadın-gençlik kolları üyeleriyle teşkilat mensuplarından sigara içmemelerini istediği belirtildi.

KENDİSİ DE SİGARA KULLANMAYAN İL BAŞKANININ YASAĞINA NE KADAR UYULACAĞI ÖNÜMÜZDEKİ GÜNLERDE ORTAYA ÇIKACAK

Kendisi de sigara kullanmayan AK Parti İzmir İl Başkanı Şengül’ün getirdiği sigara yasağına göre il binası içinde ve bina dışında sigara içilmemesi yönündeki isteğine teşkilat mensuplarının uyup uymayacağı veya ne kadar uyacağı ise önümüzdeki günlerde görülecek gibi. İl Başkanı Aydın Şengül’ün getirdiği sigara yasağına uymayanlara kanuni para cezasının uygulanmasını sağlayıp sağlamayacağı ise uygulamanın başlamasıyla ortaya çıkacak.

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.