Dolar 32,1879
%-0.04
Euro 34,9927
%-0.04
Altın 2.510,980
%0.41
Bist-100 10.740,00
%0.9

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İYİ Parti’den İzmir anketi açıklaması

İYİ Parti’den İzmir anketi açıklaması

İYİ Parti Genel Sekreteri Aytun Çıray, İzmir’de yapılan Cumhurbaşkanlığı anket sonuçlarını açıkladı. İl Başkanı Yıldırım Ulupınar ise kendi yaptırdığı anket sonuçlarında ortaya çıkan Karşıyaka sonuçlarını değerlendirerek, Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar’a yüklendi. Öte yandan Ulupınar, sosyal medyadan yayınladığı mesajda hafta sonu İYİ Parti Genel Başkanı Akşener’in katılımıyla gerçekleşen partinin il binası açılış programına gösterilen ilgi nedeniyle İzmirlilere teşekkür etti. İYİ Parti’den anket açıklaması

  • Ege Postası
  • 19.02.2018 - 13:14

HALİDE DEMİR POLATLI/EGEPOSTASI-İYİ Parti Genel Sekreteri ve İzmir Milletvekili Aytun Çıray, bir süre önce yaptırdıkları İzmir anketi sonuçlarını sosyal medya hesabından paylaştı. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan dışında birinin başkan olmasını isteyenlerin oranı yüzde 74 gibi yüksek bir oranda çıktı. İYİ Parti İzmir İl Başkanı Yıldırım Ulupınar ise Karşıyaka anketinden daha fazla oy alacaklarının Meral Akşener ziyaretinde yaşanan izdihamla ortaya çıktığını belirterek, Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar’ın “İYİ Parti Karşıyaka’da prim sağlayacak siyasi zekâda değil” açıklamasına yanıt verdi.

İZMİR’DE AKŞENER, ÜÇ PARTİ LİDERİNİ SOLLADI

İzmirlilerin yüzde 27.5’i İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in Cumhurbaşkanı adayı olması durumunda Akşener’e oy vereceğini belirtirken, yüzde 30 fikir belirtmedi. Anket sonuçlarına göre İYİ Parti Lideri Akşener, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli gibi olası adayları geride bırakarak İzmirlilerden yüksek bir oy alıyor.

ULUPINAR, KARŞIYAKA ANKET SONUÇLARINDAN  DAHA BÜYÜK İLGİ GÖRDÜKLERİNİ AÇIKLADI

Öte yandan İzmir ve tüm ilçelerini kapsayan bir anket çalışması yaptıran İYİ Parti İzmir İl Başkanı Yıldırım Ulupınar ise anket sonuçlarının tamamını açıklamayacağını ancak daha önce de açıkladığı Karşıyaka sonuçlarını partisinin lideri Akşener’in Karşıyaka temasları sırasında da gözlemlemekten büyük memnuniyet duyduğunu belirtti.

ÇARŞIDAKİ İLGİ "ANKET" OYLARINI İKİYE KATLAYACAK

Yaptırdığı ankette Karşıyaka’da yüzde 20’yi aşan oy oranı ortaya çıktığını ancak partisinin Genel Başkanı Meral Akşener’in Karşıyaka temaslarına yaşanan izdiham ile bu oranın çok daha fazla olduğunu gördüğünü kaydeden İYİ Parti İzmir İl Başkanı Yıldırım Ulupınar, “Havai fişeği patlattık. Gözler artık İzmir’in üzerinde. Daha önce söylediğim şeyler vardı. Bazı arkadaşlar çok fazla ciddiye almıyordu belki ya da yarı ciddiye alıyorlardı. Şimdi bir kez daha düşünecekler. Bundan sonra İzmir’de hem yerel yönetime karşı hem genel iktidara karşı iktidar potansiyeli var. İnanamazsınız Karşıyaka Çarşı'da sadece 10 metre yürüyebildik. 300-400 metre gitseydik 6-7 saatte gidemezdik. Karşıyaka’da kamuoyu yoklamasını aldım, beklediğimizden daha iyi çıktı” açıklamasını yaptı.

AKŞENER, KARŞIYAKA ÇARŞISI’NA İZDİHAM NEDENİYLE GİREMEMİŞTİ

İYİ Parti Lideri Meral Akşener, partisinin il binası açılış ziyareti kapsamında Karşıyaka’da bulunan Zübeyde  Hanım Anıt Mezarı’na da gitmiş, buradan Karşıyaka Çarşı içine girerek esnafla buluşmak istemişti. Ancak binlerce insanın Akşener’i görmek istemesi üzerine yaşanan izdiham nedeniyle Meral Akşener, Çarşı girişine birkaç metre gittikten sonra programının aksamaması için geri dönmek zorunda kalmıştı.

ULUPINAR’DAN BAŞKAN AKPINAR’IN ‘SİYASİ ZEKA’ SÖYLEMİNE, ANKET YANITI

İYİ Parti İzmir İl Başkanı Yıldırım Ulupınar, Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar’ın  partilerine yüksek oranda oy çıkacağına dair açıklamalarına bir süre önce  yaptığı, “İYİ Parti Karşıyaka’da prim sağlayacak siyasi zekâda değil. Ne için uğraşıyorla? AKP’nin bugün iktidarda olmaması için uğraşıyorlar. Karşıyaka’ya göz dikmesiler. İYİ Parti Karşıyaka’da prim sağlayacak kadar siyasi zekada değil.  Karşıyakalıların siyasi zekası daha yüksek. Türkiye artık iki partili bir kutuplaşmaya gidiyor. CHP ve AK Parti. Böyle bir süreç içinde CHP yükselişinin önünü kesmek için çaba sarf edenler bunda başarılı olamayacaklarını görecekler” şeklindeki açıklamasını da anımsatarak, Başkan Akpınar’ı Karşıyaka için söyledikleri için tekrar düşünmeye davet etti.

YALAN KONUŞMAM, KÖTÜ KONUŞMASINI DA BİLİRİM AMA…

İl Başkanı Ulupınar, Başkan Akpınar’a şöyle seslendi: “Ben Karşıyaka Belediye Başkanına katılıyorum. Bence bizim anketimiz doğru anket değildi. Çünkü önceki gün Karşıyaka Çarşısı’nda Sayın Meral Akşener ile yaşadıklarımız ve izdiham anketimizde çıkan sonuçtan iki misli fazla oy alacağımızı gösteriyor orada. Karşıyaka dışındaki ilçelerde de durum böyle. Ancak ilk anketimin sonuçları bende kalacak.  Onun için herkes bundan sonra hareketlerine dikkat etsin. Bizim vasıtamızla biraz daha doğru işler yapılsın İzmir’e. Yalan konuşmam. Bundan kimse alınmasın. Bundan herkes nerede hata yapıyorum diye düşünüp ona baksın. Kötü konuşmasını da bilirim. Ama biz artık bu üslubun ve dilin yakışmadığını düşünüyoruz. Benim söylediklerimi dikkatle dinlesinler.”

İZMİR SADECE AK PARTİ’YE KARŞI KENTİNİ KORUMA ALTINA ALMAYA ÇALIŞIYOR

Açıklamalarını, “İzmir hiçbir zaman hiçbir siyasi partinin kalesi olmadı. İzmir ANAP’tan belediye başkanı seçildi. DSP’en çıkardı. DYP’den çıkardı. Yerel seçimlerde birinci oldu. İzmir konjoktörü iyi değerlendiren bir kent”  şeklinde sürdüren İYİ Parti İzmir İl Başkanı Yıldırım Ulupınar, İzmir’in CHP’nin kalesi olmadığını, sadece özgürlüğünü korumak adına AK Parti yerine CHP’ye oy vererek, kenti koruma altına almaya çalıştığını savunarak, şunları söyledi: “İzmir sadece bir refleksle kentini koruma altına almaya çalışıyor AK Parti’ye karşı. Alternatif siyasi parti olmadığı için oylarını CHP’ye kanalize ediyor. İzmir ve İzmirliler artık oy verecek bir siyasi parti buldu. İlk seçimde sonuçlarını göreceksiniz. Tekrar özgürlüğünü ortaya koyacak. Bu iki partiden kurtulacak. Ve iyi partiye yüzünü dönecek.”

TEŞEKKÜRLER İZMİR

Öte yandan İYİ Parti İzmir İl Başkanı Ulupınar, sosyal medyadan yayınladığı mesajda hafta sonu İYİ Parti Genel Başkanı Akşener’in katılımıyla gerçekleşen partinin il binası açılış programına gösterilen ilgi nedeniyle İzmirlilere teşekkür etti.

Ulupınar mesajında şu ifadeleri kullandı

"İyilik münbit topraklara düşen yağmur damlası gibidir. Baharı getirir, bereketi yeşertir…

Genel Başkanımız Sayın Meral Akşener'in onurlandırdığı İyi Parti İl Binamızın açılışı, bu toprakların iyiye , güzele ne denli susadığını gösterdi.

Heyecanlı yürekler, ışıldayan gözler, güzel bir geleceğin filizlendiğine şahitlik ettiler.

İzmirliler gösterdikleri yoğun katılım ve coşkuları ile inancımızı daha bir güçlendirdiler.

Öyle görkemliydi ki İYİ Parti İl Binamızın açılışı, İzmir için unutulmayacak günlerden biri oldu.

İzmir’in heyecanı tüm Türkiye’ye dalga dalga yayıldı…

Bizlere büyük gurur yaşattı.

“Teşekkürler İzmir” demek biliyorum ki çok yetersiz olacak. Binlerce teşekkür desek bile az…

Ancak şunu bilmenizi isterim ki bu teşekkür hayatımdaki en anlamlı teşekkürdür.

Teşekkürler İzmir !"

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.