Dolar 32,2020
%-0.22
Euro 35,0069
%-0.22
Altın 2.498,740
%1.32
Bist-100 10.644,00
%3.14

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
'Artı Para'ya tepki büyüyor

'Artı Para'ya tepki büyüyor

İZBAN’da uygulamaya konulan 'Artı Para' sistemine vatandaş tepki gösterirken dün bir istasyonda yaşandığı  görülen video sosyal medyada paylaşıldı. İZBAN'da yeni uygulamaya tepki büyüyor

  • Ege Postası
  • 17.02.2018 - 10:48

YAĞMUR UYGUR/EGEPOSTASI - İzmir'in Aliağa ile Selçuk ilçeleri arasındaki 136 kilometrelik hatta işletmecilik yapan İZBAN, 15 Şubat Perşembe günü 'Artı Para' adı verilen yeni sisteme geçti. Sisteme göre İZBAN ile seyahat edecek yolcuların İzmir’im Kart’larında İZBAN ile gidilebilecek en uzak mesafenin ücretinin bulunması gerektiğinin altı çiziliyor.

Kullanıma geçen sistemle ilgili İzmirli vatandaşlar sık sık tepki gösterirken dün sosyal medyada paylaşılan bir video paylaşıldı.  Videoda bir vatandaş kartında para olmasına rağmen İZBAN’a binemediğini iddia ederek bağırmaya başlıyor. Ardından güvenlik görevlileri vatandaşı “Dışarıda bağır” diyerek olay yerinden uzaklaştırmaya çalışıyor. Bunun üzerine yaşanan kargaşada vatandaş daha yüksek sesle bağırırken ardından bir grup genç ise yuhalıyor. Olayların büyümesine engel olmak isteyen İZBAN personelinin yaşanan arbede de arada kaldığı görülürken vatandaşların bir kısmının durumu sakinleştirmek için de çaba harcadığı görüldü.

Öte yandan videoda bir başka genç vatandaş kargaşa esnasında “Bu ülkenin yurttaşlarına dokunamazsınız. Bu insanların ulaşımını gasp edeceksiniz. Belediye Başkanınız çıkacak diyecek ki ‘bir iki gün İzmirli konuşur sonunda yerine oturur. Biz istediğimizi yaparız’ diyecek. Biz burada ulaşım hakkından faydalanamayacağız, siz de kabadayılık öyle mi buyurun. Gördünüz bugün uygulamaya konan bu durum ulaşım hakkının gaspıdır. Bugün yüzlerce çocuk okullarına gidemediler. Binlerce memur, işçi gidemedi. Bu uygulama son bulmalı. Emeğe engel oluyorlar.  Buna asla asla müsaade etmeyeceğiz. Binlerce kişi Büyükşehir’in kapısına dayanacağız. İzmir Büyükşehir Belediyesi bu uygulamadan vaz geçmelidir” diye konuştu.

“MUHATABI BİZ DEĞİLİZ”

İZBAN görevlileri olay esnasında vatandaşlara “Burası değil muhatabınız, biz kabadayılık yapmıyoruz. Biz buradayız. Bu kuralı buradaki insanlar koymuyor, buradaki insanlar bunu uyguluyor” yanıtı verirken vatandaşlar ise turnikelerden ücretsiz geçiş hakkı istedi.

Diğer taraftan ise olayın sosyal medyada yankı bulması üzerine vatandaşlar ikiye ayrıldı. Bir kısmı belediyenin uygulamasına tepki gösterirken, diğer kısım ise bu yaşanan olayın kurgu olduğunu iddia etti.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.