Dolar 32,2350
%-0.02
Euro 34,7678
%-0.09
Altın 2.458,980
%1.09
Bist-100 10.350,00
%0.79

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
MHP ve İYİ Parti arasında Fırat Çakıroğlu tartışması

MHP ve İYİ Parti arasında Fırat Çakıroğlu tartışması

Ülkü Ocakları Ege Üniversitesi (EÜ) Sorumlusu Fırat Çakıroğlu’nun kabri başındaki anma ziyareti MHP ve İYİ Partili yöneticileri karşı karşıya getirdi. MHP İzmir ve Ülkü Ocakları teşkilatı ziyarete sert sözlerle tepki gösterdi. MHP ve İYİ Parti arasında Fırat Çakıroğlu tartışması

  • Ege Postası
  • 20.02.2018 - 12:29

HALİDE DEMİR POLATLI/EGEPOSTASI- Ege Üniversitesi’nde (EÜ) çıkan olaylarda yaşamını yitiren Ülkü Ocakları EÜ Sorumlusu Fırat Çakıroğlu’nu kabri başında ziyaret eden İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ve İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Ülkü Ocakları eski Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu’na sert tepki gösteren, MHP İzmir Teşkilat yöneticileri ve Ülkü Ocakları, ‘Şehidimiz siyasete alet edilemez’ dedi.

ŞANLI, SERT İFADELERLE ZİYARETE TEPKİ GÖSTERDİ

MHP Başkan Yardımcısı Sayit Şanlı, sosyal medya üzerinden yayınladığı bir yazıda, ‘….beyinleri çürümüş riyakarlar sürüsü, davasını satan soytarılar…’ şeklinde sert ifadeler içeren kelimeler kullandı.

Ege Üniversitesi (EÜ) 2015 yılında çıkan olaylarda bıçaklanarak öldürülen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü 4’üncü sınıf öğrencisi ve Ülkü Ocakları EÜ sorumlusu Fırat Yılmaz Çakıroğlu, ölümünün 3’üncü yıldönümünde mezarı başında anıldı.

Ülkü Ocakları Sorumlusu Çakıroğlu’nun kabri başındaki anmaya MHP İzmir İl Başkanı Necat Karataş ve il teşkilat mensupları ile Ülkü Ocakları Genel Başkanı Olcay Kılavuz  katıldı. Kabir başındaki anmaya katılanlar MHP ve Ülkü Ocakları ile sınırlı kalmadı.

DERVİŞOĞLU VE AKŞENER ÇAKIROĞLU’NUN KABRİNE GİDİNCE…

Partisinden ayrılarak İYİ Parti’ye geçen Ülkü Ocakları eski Genel Başkanı ve mevcut İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Müsavat Dervişoğlu ile İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener de Fırat Çakıroğlu’nun kabrini ziyaret etti ve dua okudu.

MHP VE ÜLKÜ OCAKLARINDAN DERVİŞOĞLU -AKŞENER’E TEPKİ

MHP İl Başkan Yardımcısı Sayit Şanlı ile Ülkü Ocakları Başkanı Olcay Kılavuz başta olmak üzere MHP'li yöneticiler, MHP’den ayrılarak İYİ Parti’ye geçen ve parti kurucuları arasında yer alan Müsavat Dervişoğlu ile Meral Akşener’in Çakıroğlu ziyaretine sert tepki gösterdi.

KILAVUZ: ŞEHİDİMİZ SİYASETE ALET EDİLEMEZ VE…

Ülkü Ocakları Genel Başkanı Olcay Kılavuz, Şehit Fırat Çakıroğlu’nun kabri başında bir açıklama yaparak, “Şehidimiz Fırat Yılmaz Çakıroğlu siyasete alet edilemez! Bunu yapanlar ya akıllarını başına alsın ya da akılları başlarından alınır” şeklinde bir açıklama yaptı.

ŞANLI: DAVASINI SATAN SOYTARILARIN NE İŞLERİ VARDI…

Tartışmaya MHP İzmir İl Başkan Yardımcısı Sayit Şanlı da katıldı ve Şehit Fırat Çakıroğlu için kaleme aldığı bir yazıyı sosyal medyada yayınladı. MHP’li Başkan Yardımcısı Şanlı, yazısında, Müsavat Dervişoğlu ve Meral Akşener’i hedef alarak, ‘davasını satan soytarıların ne işleri vardı..’ şeklinde sert ifadeler kullandığı yazısında şunları yazdı:

“Oy benim Yusuf Yüzlü yiğidim.

Buğulu gözlüm, Hamza Yüreklim.

Şubat soğuktur, üşütür insanları diyorlar, Peki öyleyse neden bizim içimiz yangın yeri.

Yok Gardaşım yok. Sevmiyorum ben Şubat ayını, sevmeyeceğim bundan sonra hiç bir 20 Şubat’ı.

O sevdiğimizi aldı bizden, ayırdı Gül yüzlü yiğidimizi sevdiklerinden.

Biliyorum ki sen ötelerde bir yerlerden, izliyorsun olup bitenleri.

Ve belki de diyorsun ki beyinleri çürümüş riyakarlar sürüsü, davasını satan soytarıların ne işleri vardı benim kabrimde...

Haklısın yiğidim, haklısın gül yüzlüm, haklısın sitemlerinde...

Sen affet bizi gardaşım, suçluyuz sen bizleri affetsen de....

Dün başucunda dualar ettik, mahçup yüzlerle...

Biliyor musun Fırat’ım Fuat Baba geldi yanıma, ellerini uzatarak ‘kokla bak’ dedi, ‘kokla bak’.

‘Fırat’ım kokuyor değil mi'’ dedi ben kokunu bilmesem de.

Gözlerim doldu Fırat’ım, kelimeler boğazımda düğümlendi, sesim kısıldı içim işte o zaman üşüdüm, titredim adeta, yiğidim, diyemedim Fuat Baba..

Evet o Fırat’ımızın kokusu, evet O iki cihan serveri

Peygamber Efendimizin kokusu, evet O Şehitlerin kokusu. Evet O Cennet-i Ala’nın kokusu...diyemedim be gardaşım, diyemedim.....

Ya İşte böyle Fırat’ım, bir de Özlem Anne dedi ki; ‘Benim oğlum bir Ülkücüydü ve ben oğlumla gurur duyuyorum’. Doğru söylüyor biliyor musu? Şunu da iyi bilesin gardaşım,  sadece Fuat Baba, Özlem anne değil bütün Türk İslam alemi seninle gurur duyuyor. Gül yüzlü Şehidim....”

DERVİŞOĞLU: O MEZARIN BAŞINDA BEN, AĞLAMADAN….

Ülkü Ocakları eski Genel Başkanı ve İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı  Müsavat Dervişoğlu ise, sosyal medya hesabından Akşener ile birlikte yaptığı kabir ziyaretinin fotoğraflarının altına,“Birilerinin yarım saat nutuk atıp tehditler savurduğu o mezarın başında ben, ağlamadan Fatiha suresini bile tamamlayamıyorum... 'Yazıklar olsun!” diye yazdı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.