Dolar 32,4052
%0.14
Euro 34,7845
%-0.02
Altın 2.397,650
%0.03
Bist-100 10.209,00
%1.62

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Sümarbank krizinde 5. raunt

Sümarbank krizinde 5. raunt

İzmir Valisi Mustafa Toprak’ın 5’inc kez veto ettiği ve dün gerçekleştirilen İl Genel Meclisi toplantısında da büyük tartışmalara neden olan eski Sümerbank arazileri konusunda İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’ndan açıklama geldi. Kocaoğlu, Vali Toprak’ın tavrını eleştirerek, onu oraya vereceğim, bunu buraya vereceğim, bunlar boş işler. Sümerbank arazileri ve İl Özel İdaresi’nin diğer mal varlıkları İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne devredilmelidir. Biz Sümerbank’ı ham yaptırmayacağız, İzmir’in malına sahip çıkacağız” dedi.

  • Ege Postası
  • 04.01.2014 - 13:34

ERMAN ŞENTÜRK HABER SERVİSİ- Güzelbahçe’de  katıldığı etkinlik sonrasında tartışmalı Sümerbank arazilerinin İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne devri konusunda önemli açıklamalar yapan Başkan Kocaoğlu, İzmir Valisi Mustafa Toprak’ın kararına sert tepki gösterdi. Alanın belediyeye devrine karşı çıkan Vali Toprak’ın kararını yanlış bulduğunu dile getiren Kocaoğlu, İl Özel İdaresi’ne ait mal varlıklarının İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne devredilmesi gerektiğini hatırlatarak, “İzmir’in malını ham yaptırmayacağız” söylemini yeniden dile getirdi.

 "SÜMERBANK KRİZİ DEVAM EDİYOR" HABERİ İÇİN TIKLAYINIZ...

“LAFLA OLMUYOR”

Başkan Kocaoğlu, İzmir’in kongre ve fuarlar kenti olması yolunda söz konusu alanın önemli bir yere sahip olduğunu belirterek, “Bizim acilen burayı değerlendirmemiz gerekiyor. Öyle lafla fuarlar ve kongreler kenti olunmuyor. Fuarı yapıyoruz, belediye bütçesinden 400 milyon lira para harcıyoruz, dünyada örnek bir proje. Sponsor buldum, burasını yap-işlet-devret ile yapacağım, bu işi Milli Eğitim’e vereceğim, şunu yapacağım, bunu yapacağım diye kimse burayı ham yapmaya kalkmasın. İl Özel İdaresi’nin malı Büyükşehir Belediyesi’nin malıdır. Bunun kuralı da budur, vicdanlı olan da budur. 4 milyon İzmirlinin vicdanı da budur. Hepsi budur” dedi.

 “İZMİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ BUNU YAPACAK GÜÇTE”

Alanın tahsisi konusunda yeniden Vali Toprak’a çağrıda bulunan Kocaoğlu, “Bize bu binayı versinler, yandaki otel lejantı olan arsayı da. Biz İzmir Büyükşehir Belediyesi olarak kimseyi karıştırmadan, kimseden bir kuruş para almadan, sponsor bağış gibi estek köstek gibi işlere bulaşmadan her projede olduğu gibi kendi göbeğimizi kendimiz keserek oraya yarışmayla bir kongre merkezi, bir müze binası bir de 5 yıldızlı oteli yapmayı ve kentin kongre şehri olma doğrultusuna da çalışma yapmak istiyoruz. Bu yatırımın kaç para olduğunu biliyorum. İzmir Büyükşehir Belediyesi bunu yapacak güçte. Burayı bize versinler, adam gibi kente yeni bir şeyler kazandıralım. Tıpkı yeni fuar alanında olduğu gibi, AASME’DE olduğu gibi, yeni opera binasında olacağı gibi. Bunları yapalım, kentimiz kazansın. Öyle bunu buna vereceğim, onu buna vereceğim, bunların hepsi boş işler. 5 defa il genel meclisi gönderiyor. İl özel İdaresi’nin malları satılamadıysa, Sümerbank şimdiye kadar ham yapılamadıysa karayolları arsaları ham yapılamadıysa, burada İzmir Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyeleri var. Satmaya değil almaya gelen, yıkmaya değil yapmaya gelen halkı için çalışan CHP’li belediyeler var. Bu belediyeler, burada iktidar olduğu sürece yasal mücadele vererek malımızı kimseye ham yaptırmayacağız. Sümerbank arazisini de ham yaptırmayacağız” diye konuştu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.