Dolar 32,3044
%0.15
Euro 34,7167
%0.02
Altın 2.400,780
%0.02
Bist-100 10.338,00
%0.01

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Çıray: Deplasman yasağı...

Çıray: Deplasman yasağı...

İzmir Milletvekili Dr. Aytun Çıray, yaptığı yazılı basın açıklamasında, İzmir takımlarının çağdaş taraftarlarının maçlarda Atatürk’e sahip çıkarak ‘’ Mustafa Kemal’in Askerleriyiz’’ demeleri ve Gezi ruhuna sahip çıkarak ‘’Her yer Taksim Her yer Direniş’’ tezahüratları nedeniyle Gençlik ve spor Bakanlığı ile İçişleri Bakanlığınca takibe alınmaları cezalandırılmalarına neden olmuştur.

  • Ege Postası
  • 04.01.2014 - 12:01

İZMİR - Karşıyaka Spor Kulübü taraftarlarına güvenlik gerekçesiyle deplasman yasağı konularak maçlara alınmaması ve yine Karşıyaka basketbol takımı Pınar Karşıyaka’nın Uşak’ta oynayacağı Basketbol maçına güvenlik gerekçesiyle deplasman yasağı konulmasının altında yatan gerçek siyasidir.

Oysa bir müsabakayı izlemek sadece Karşıyakalılar için değil tüm vatandaşların anayasal haklarıdır. Devlet bu hakları korumak, kollamak ve teminat altına almak zorundadır. Karşıyaka Spor kulübü taraftarlarına deplasman yasağı koymak Atatürk ve demokrasiden korkanların aczidir.

İzmir’in tüm takımlarının çağdaş davranışlarına eşdeğer bir davranış nedeniyle Karşıyaka Spor Kulübü taraftarlarına deplasman maçlarına konulan yasağı kınıyorum ve acilen kaldırılmasını istiyorum.

Bu konuda Gençlik ve Spor bakanlığı ve İç işleri Bakanlığı’nı göreve davet ediyorum.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.