Dolar 32,2214
%0.06
Euro 35,0226
%0.04
Altın 2.498,740
%1.32
Bist-100 10.644,00
%3.14

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Yıldırım'dan gündeme dair...

Yıldırım'dan gündeme dair...

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Eski Bakanı AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Binali Yıldırım, TRT Haber'in özel yayınına konuk oldu. Yıldırım, gazeteciler Hakan Çelik, Mehmet Acet ve Mustafa Kartoğlu'nun gündeme ilişkin sorularını cevapladı.

  • Ege Postası
  • 04.01.2014 - 10:13
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Eski Bakanı Binali Yıldırım, TRT Haber'in özel yayınına konuk oldu. Yıldırım, gazeteciler Hakan Çelik, Mehmet Acet ve Mustafa Kartoğlu'nun gündeme ilişkin sorularını cevapladı.

17 Aralık operasyonunu ''Bu bir siyasi suikasttir'' sözleriyle değerlendiren Binali Yıldırım, ''Burada kademe kademe gidiyor, ilk iş yolsuzluk algısını olabildiğince yaymak ve bakanlardan başlayarak, bakan yakınlarından başlayarak, Başbakan'a ulaşmak, Başbakan'ı fotoğrafın dışına çıkarmak. Bu çok ayan beyan belli. Yani bu bir siyasi suikasttir, bununla da kalınmayacak Recep Tayyip Erdoğan'ın olmadığı bir AK Parti. Bir Cumhurbaşkanlığı süreci öncesi böyle bir proje var." ifadelerini kullandı.

YILDIRIM'IN SEÇİM ÜSSÜ TAMAM-HABER İÇİN TIKLAYINIZ

Hükumeti gayrimeşru yollarla yıkmak için her yolun denendiğini belirten Yıldırım, son operasyonun hedefinin ekonomiyi çökertmek olduğunu söyledi.

Binali Yıldırım, ''Bütün yollar denendi. Yargı yoluyla iktidarı uzaklaştırma, darbe yoluyla iktidarı uzaklaştırma, muhtıralarla gözdağı verme bunları yaşadı bütün badireleri geçtik, son altın vuruş ekonomiyi çökertmek. Yargı üzeriden bu hareket başlatıldı. Türkiye ekonomisi kötüleşsin Türkiye'nin başlattığı büyük projeler çıkmaza girsin ve burada da sonuç alalım.'' değerlendirmesinde bulundu.

30 Mart seçimlerine vurgu yapan Yıldırım, "Bu türbülanstan nasıl çıkacak Türkiy? Bu türbülansın reçetesi 30 Marttır.30 Martta vatandaşımız bunun cevabını verecektir.Kimin nerede durduğu, kimin iddiasının geçerliği olduğu, kimin geçerli olmadığı 30 Mart karnesiyle ortaya çıkacak, milletin karnesi, milletin terazisi eğri tartmaz, yargının terazisi de eğrildi maalesef, ama milletin terazisinde hata yok." şeklinde konuştu.

İzmir özelinde de konuşan Yıldırım, İzmir seçmeninin ideolojik yaklaştığı yönündeki görüşe, “ Zaten rakiplerimiz de bunu açıkladı. Değerlendirme yaparken ‘bakana İzmir projelerini sormayacağız. Yapamadıklarını konuşmayacağız, biz 11 senelik bakanlık dönemde genel politika soracağız’ dediler. Son zamanlarda olan konuları gündeme getirmeyi düşünüyorlar. Biz bunların de cevabını veririz. Her platformda veririz. Hiçbir soru cevapsız kalmaz. Biz bunlarla vakit geçirmek yerine artık kangren olan ulaşım, altyapı sorununu konuşacağız. Kentin imarsız yapılaşmasının sorunlarını konuşacağız. Türkiye’nin en önemli liman, turizm şehrinin potansiyelinin neden kullanılmadığını konuşacağız. Bizim alnımız açık ve başımız dik” diye konuştu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.