Dolar 32,2724
%-0.64
Euro 34,6506
%-0.45
Altın 2.413,560
%-0.38
Bist-100 10.046,00
%-0.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Sait: Türkiye’nin 17. stratejik ortağı Arnavutluk oluyor

Sait: Türkiye’nin 17. stratejik ortağı Arnavutluk oluyor

Başbakan yardımcısı Prof.Dr. Emrullah İşlerle birlikte iki günlük Arnavutluk ziyaretini gerçekleştiren AK Parti İzmir milletvekili ve parlamentolar arası Arnavutluk dostluk grubu başkanı Rifat Sait, dost ve kardeş ülke Arnavutluk ile Yüksek Düzeyli Stratejik İşbirliğine gidileceğini, bu kapsamda muhtemelen Mayıs ayında Türkiye’den yetkili düzeyde kalabalık bir heyetin Arnavutluk’u ziyaret edeceğini söyledi.

  • Ege Postası
  • 22.04.2014 - 10:08
Tiran ziyareti öncesi, Türkiye’de bulunan Arnavutluk Dışişleri Bakanı Ditmir Bushati onuruna Ankara’da bir akşam yemeği veren Sait, Arnavutlarla 500 yıllık tarihi dostluğumuz var, bu kardeşliği resmiyete döndürüyoruz, dedi. Arnavutluk Dışişleri bakanı onuruna verdiği yemekte konuşan Sait, Türkiyenin 2006’dan beri 16 ayrı ülkeyle Yüksek Düzeyli Stratejik İşbirliği Konseyi kurduğunu, İlk olarak 19 Ocak 2006’da Türkiye-Brezilya arasında kurulan YDİK’nın ardından Arnavutluk’un 17.ülke olacağını söyledi.
 
Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler’in başkanlığında Arnavutluk’a giden Türk heyeti Arnavutluk’ta Başbakan Edi Rama ve meclis Başkanı İlir Meta tarafından Kabul edilerek görüşmeler yaptılar. Arnavutluk ziyaretine Rifat Sait’in yanı sıra milletvekilleri Gülay Dalyan, Mustafa Bilici, Mustafa Erdem ve Faik Tunay ve TİKA Başkanı Serdar Çam da eşlik ettiler. Başbakan yardımcısı Emrullah İşler başkanlığındaki Türk heyeti Arnavutluk’ta TİKA tarafından restore edilen Kruja camisinin de açılışını yaptı. Heyet, ALSAR vakfı ve TİKA’nın Tiran’daki ofisini de ziyaret etti. Türk heyeti Arnavutluk Başbakan yardımcısı Niko Peleshi’nin onurlarına verdiği yemeğe de katıldılar. Bu yemeğe Arnavutluk Sağlık bakanı İlir Begja da katıldılar.
 
Arnavutluk ziyareti sonrası bir açıklama yapan TBMM Parlamentolar arası Arnavutluk dostluk grubu başkanı ve AK Parti İzmir milletvekili Rifat Sait, muhtemelen Mayıs ayı sonunda Sayın Başbakanımızın başkanlığında Türkiye’den kalabalık bir heyetin Arnavutluk’u ziyareti söz konusu olabilir, dedi. Arnavutluk ile Yüksek Düzeyli İşbirliği anlaşması yapılacağını belirten Sait, Arnavutluk ile karşılıklı yatırımların 2 milyar Dolara yükseldiğine işaret etti ve 400 milyon Dolar olan dış ticaretin de 1 milyar Dolara çıkarılmasının hedeflendiğini söyledi.

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.