Dolar 32,4666
%-0.06
Euro 34,7761
%-0.56
Altın 2.441,410
%0.21
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Karaosmanoğlu'ndan Uyar'a jet yanıt

Karaosmanoğlu'ndan Uyar'a jet yanıt

Urla eski Belediye Başkanı Selçuk Karaosmanoğlu, belediyenin borç batağında olduğunu, oturduğu koltuğa, belediyenin araçlarına bile haciz geldiğini açıklayan Urla’nın yeni Belediye Başkanı Sibel Uyar’a ateş püskürdü. Karaosmanoğlu, “Biz bu belediyeyi 15 yıldır borçla yönettik. Bundan dolayı da ne eskiye ne de başkasına yakınmadık. 5 sene meclis üyeliği yaptı. O zaman uyuyor muyd? Ağlamaya sızlanmaya kimsenin hakkı yok. Yönetemeyecekse belediyeyi bırakır yönetecek olan başkası gelir. Yalan yanlış laflarla mazeret üretmeyi bıraksın” dedi.

  • Ege Postası
  • 21.04.2014 - 15:44
ONUR ÇAKIR (HABER MERKEZİ) – Urla’da halef-selef belediye başkanları arasında sözlü tartışma başladı. Urla’nın yeni Belediye Başkanı CHP’li Sibel Uyar, göreve geldikten kısa süre sonra, belediyenin borç batağında olduğunu iddia etmişti. Sibel Uyar, üç dönem başkanlık yapan Selçuk Karaosmanoğlu'ndan devraldığı belediyede makam aracın da bile 14 icra olduğunu, seçimden önceki iki ayda 300 kişiye nakdi yardım yapıldığını, Roman vatandaşlar için alınan ancak kullanılamayan konteynerlere 462 bin lira borçlanıldığını öne sürerek, “Seçimden bir gün önce cumartesi günü bile belediyeye personel alınmış. Doktor odasında dört kişi oturuyor. Yer yok sedyeyi kullanıyorlar. Oturduğum koltuk bile icralık” demişti.

15 YIL BELEDİYEYİ BORÇLA YÖNETTİK
Yerel seçim öncesi CHP’den istifa ederek DSP’ye geçen ve buradan Urla Belediye Başkan adayı olan ancak seçilemeyen Selçuk Karaosmanoğlu, Uyar’ın sözlerine çok sert yanıt verdi. 15 yıl boyunca belediyeyi borçla yönettiğini anlatan Karaosmanoğlu, “Bu borçtan dolayı ne eskiye ne başkasına yakınmada bulunmadık. Kimseyi belediye başkanlığına zorla götürmüyorlar. 5 senece boyunca belediye meclis üyesiydi, o zaman uyuyor muyd? Belediyenin borç yükünde olduğunu bilmiyordu. Kimseye avuç açmadık. Namerde muhtaç olmadan belediyeyi 15 yıl yönettik. Ağlamaya sızlanmaya kimsenin hakkı yok. Yönetemeyecekse belediyeyi bırakır, yönetecek olan başkası gelir” dedi.

BİZİM BELEDİYENİN BORCUNUN HESABI YOK
Karaosmanoğlu, belediyenin borcunu hesabının olmadığını belirterek, şunları söyledi:
“SSK primleri, vergi dairesi borçlarını ödeyemedik. Bakalım ödeyebilecek m? Bu kadar geniş alana hizmet edip az vergi toplayarak bu iş bu kadar oluyor. Bizden önce de bizim zamanımızda da böyle. Borç içinde de olsak millete ‘gık’ demeden hizmet etmesini bildik. Yaptığımız eserler ortada. Urit Müdürü Karşıyaka’dan geliyor diye laf etmiş. Oradan gelip gitmesine değil yaptıklarına bakmak lazım. İşlerin sağlıklı işleyip işlememesine bakmak gerekir. Sabah gidip kahvaltı istemiş, kimse yokmuş. Gece 24.00’da kapanan mekanda sabah kahvaltısı için tabi ki adam bulamazsın. Çift vardiya yaparsan, sabaha adam ayırırsın. O zaman, ‘Neden sabah gelmedin’ diye sorarsın. Yalan yanlış laflarla mazeret aramak, halkı yanıltmak bu işin sorumluluğuna vakıf olan başkana yakışmaz. Belediye başkanlığı mazeret etme makamı değil, problem çözme makamıdır.



MADEM BİR KOLTUKTA 4 KİŞİ OTURUYOR NEDEN İŞÇİ ALIYORSUN'
Karamustafaoğlu, Uyar’a eleştirilerini şu sözlerle devam etti:
“Doktor odasında 4 kişi oturuyorsa seçimden bugüne neden işçi alıyo? Bir kişi bile alması hatadır, yanlıştır. Yeni işçi alan kişinin, ‘çok işçi alındı’ demesi ne kadar abestir. Danışmanları nereden gidip geliyor, onu bir açıklasın. Onlar dolmuşla mı gidip geliyor merak ediyorum. Seçildiği günden bu yana korumalarla geziyor. Neden korkuyorsun bu kadar'”

KOCAOĞLU’NA SİTEM
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’na da sitemde bulunan Karaosmanoğlu, “Büyükşehir’e bağlandığımızdan bugüne kadar çöp aktarma istasyonu yapılmadı. Bu yapılmayınca da her sene çöp nakli için milyonlarca liralık ihaleler yaptık. Bunun parasını ödemek zorunda değilken ödedik. Mecbur kaldık. Başkan Kocaoğlu, yeni başkana jest olsun diye bu parayı ödemiş. Bu bizi hem üzdü hem düşündürdü.
Bizi çok sevdiğinden bunu yapmadı heralde! Bu paraları istediğimde, ‘yol olur herkes ister’ dedi. Birilerinin beceriksizliğini kapatmak için şimdi jest yapıyor” dedi.

MİLLETVEKİLİ ADAYI OLACAK
Siyasete ara vermeyi düşünmediğini belirten Karaosmanoğlu, “Siyaset mezarda biter. Devam. Milletvekilliği için hazırlanacağım. Aktif siyasetten kopmayı düşünmüyorum. Aktif siyasette dürüst, namuslu insanlara ihtiyaç olduğunu görüyorum” dedi.  

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.