Dolar 32,2629
%0
Euro 35,0760
%0.27
Altın 2.462,080
%0.65
Bist-100 10.156,00
%-0.17

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Eski Başkan'dan flaş karar!

Eski Başkan'dan flaş karar!

Bayındır’da iki dönem CHP’den ilçe başkanlığı yapan, yerel seçim sürecinde de belediye başkan aday adayı olan Hüseyin Tamer Yanık, Bayındır’ı terk etme kararı aldı. Uzun yıllar işlettiği marketi kapatan Yanık, “Aday adaylığı sürecinde çok yıprandım. Partime uzun yıllar ilçe başkanı olarak hizmet ettim. DSP’den adaylık teklifi aldım reddettim. Aday olsam CHP kazanamazdı. Partimden bir meclis üyeliği teklifi bile gelmedi. Ben partimi satmadım, beni sırtımdan vuranlar oldu. Onlarla aynı yerde yaşayamam. İşyerimi tasfiye ettim. Kent merkezinde yaşayacağım” dedi.

  • Ege Postası
  • 22.04.2014 - 10:01
SERCAN AVCI/HABER SERVİSİ - CHP parti için kırılmalar nedeniyle 2009’da kaybettiği iki ilçeden biri olan Bayındır’da 30 Mart yerel seçimlerinde 120 oy farkla seçimi kazandı. İlçede uzun yıllar doktorluk yapan Ufuk Sesli’nin belediye başkanlığı koltuğuna otruduğu Bayındır’da CHP’den iki dönem ilçe başkanlığı yapan süreçtede belediye başkan aday adayı olan İl Kongre Delegesi Hüseyin Tamer Yanık ilçeyi terk etme kararı aldı.



İKİ KEZ HAYAL KIRIKLIĞI
CHP’nin 2009'da kazanamadığı Bayındır’da yerel seçim sonrası kongreyle ilçe başkanı olan, 2012’de de güven tazeleyerek ikinci kez başkan seçilen Hüseyin Tamer Yanık, yerel seçimler öncesi belediye başkan aday adayı olmuş ve görevinden istifa etmişti. Örgüt desteğini arkasına alan Yanık, CHP’nin eski Vali yardımcısı Ardahan Totuk’u aday olarak açıklamasının ardından aktif siyasete nokta kararı almıştı. Totuk’un sakatlanıp adaylıktan çekilmesinin ardından yeniden adaylık için şans yakalayan Yanık ikinci kez hayal kırıklığı yaşadı. Parti Meclisi’nden Bayındır adayı olarak ilçede uzun yıllar doktorluk yapan Ufuk Sesli çıktı.CHP 30 Mart yerel seçimlerinde 120 oy farkla AK Parti'nin önünde seçimi kazandı.

DSP’DEN ADAY OLMADIM!
DSP’den adaylık teklifi alan ancak seçim kaybettiren isim olmamak için teklifi reddeden Yanık, 15 yıldır yaşadığı Bayındır’ı terk etti. Yıllardır işlettiği marketi kapatan ve  kent merkezine taşınma kararı alan Yanık, “  Partinin süreçte beni yok sayması, birleştirici rol oynamaması beni dışlaması etik değil. Ben 2009’da kaybedilen ilçede 2011 genel seçimlerinde birinci parti olunmasında büyük emek verdim. 2009 sonrası kırılmalar yaşanan örgütü toparladım. 2014 sürecinde beni satanları dışlamadım ben. Kendimi düşünseydim DSP’nin teklifine ‘evet’ derdim. AK Parti ve MHP’den de ‘birlikte çalışalım’ teklifi geldi. 100 oyla seçim kazandık burada. DSP’den aday olsaydım seçim kaybedilirdi. Başka partiyle çalışsaydım seçim kazanılmazdı. Seçim kazanılmasının en büyük etkeni benim.Asla bölen ayrıştırıcı olmadım. Benim partim bana gelmedi.Bir meclis üyeliği teklifi bile yapılmadı.‘Desteğimiz sana, senin arkandayız’ diyenler beni sattı. Sırtımdan vurdu.Bu insanlarla karşı karşıya gelmek istemiyorum.  Uzun yıllardır işlettiğim marketimi kapattım. İşlerimi tasfiye ettim. Bayındır’ı terk etme kararı aldım. Ailemle birlikte bundan sonra kent merkezinde yaşayacağım. Emekliyim. Bir süre dinleneceğim. Sonra kendime bir yol çizeceğim”dedi.
 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.