Dolar 32,2065
%-0.17
Euro 35,0713
%0.26
Altın 2.472,230
%1.06
Bist-100 10.159,00
%-0.15

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İzmirli emekçilerde Taksim için kararlı!

İzmirli emekçilerde Taksim için kararlı!

İzmir'deki sendika ve emek örgütlerinin temsilcileri, gündüz saatlerinde Taksim'de basın açıklaması yapmak üzere toplanan DİSK, KESK, TMMOB ve TTB’nin oluşturduğu 1 Mayıs Komitesi'ne karşı uygulanan polis şiddeti ve yaşanan olaylar sonrasında 9 sendika üyesinin gözaltına alınmasını kınadı. İstanbul'daki gelişmeler sonrasında acil eylem kararı alan İzmir'deki sendikalar ve sivil toplum örgütlerinin temsilcileri , 1 Mayıs'ı kesinlikle Taksim'de kutlayacaklarını belirterek, olayları "Polis terörü ve hükümetin vahşi saldırıları" olarak niteledi.

  • Ege Postası
  • 21.04.2014 - 21:29
ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- İzmir'de faaliyet gösteren sendikalar ve emek örgütlerinin temsilcileri İstanbul Taksim'de yaşanan gelişmeleri protesto etmek amacı ile akşam saatlerinde Konak Meydanı'nda bir eylem düzenledi. DİSK, KESK, TMMOB, TTB, diğer emek örgütleri ve DİSK'e bağlı sendikaların temsilcileri ve çok sayıda işçinin katıldığı gösterisinde sendika genel yönetimine karşı izlenen polis şiddetini kınayan emekçiler, Her yer Taksim, her yer direniş" sloganları eşliğinde tepkilerini dile getirdi.
 
 
"POLİS TERÖRÜ YAŞANDI"
"Faşizme karşı omuz omuza", "Zafer direnen emekçinin olacak", "Her yer Taksim, her yer direniş", "Baskılar bizi yıldıramaz" sloganları ve alkışlar eşliğinde basın açıklaması gerçekleştiren İzmirli emekçiler, gündüz saatlerinde İstanbul Taksim'de yaşanan olaylar nedeni ile hükümete ve emniyet güçlerine sert tepki gösterdi. Emek örgütlerinin temsilcileri adına açıklama yapan DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı, 1 Mayıs Tertip Komitesi Üyesi'nde görevli 9 sendika yöneticisinin Taksim'de basın açıklaması yapmak isterken gözaltına alınmasına ateş püskürerek, "Arkadaşlarımız Taksim'in 1 Mayıs alanı olduğuna dair Gezi Parkı'nda açıklama yapmak amacı ile bir araya geldiler. Her zaman olduğu gibi polis terörü ve hükümetin vahşi saldırıları yine boy gösterdi ve içlerinde DİSK, KESK, TMMOB ve TTB Genel Başkanı'nın da bulunduğu sendikacılara hunharca saldırıda bulunuldu. 9'u sendikacı olmak üzere 13 arkadaşımız gözaltına alınmıştır. Biz İzmir 1 Mayıs Komitesi olarak İstanbul'daki bu vahşi saldırıları kınıyoruz ve Taksim'in açılmasını talep ediyoruz" diye konuştu.
 
TÜRK-İŞ'E "DİRENİŞİ BÖLMEYİN" ÇAĞRISI
Uluslararası hukukçuların Taksim'in 1 Mayıs alanı olduğuna dair görüşlerini de hatırlatan Sarı, "Anlaşılmaz bir tutumla, başta Kadir Topbaş, İstanbul Valisi, İstanbul İl Emniyet Müdürü, İçişleri Bakanı, Başbakan'dan almış oldukları talimat doğrultusunda yıllarca Taksim'de kutladığımız, işçilerin bütünleştiği 1 Mayıs'ı yasaklamaya çalışıyorlar. Ama işçiler 1 Mayıs alanının Taksim olduğunu çok iyi biliyorlar ve Taksim açılacaktır" dedi. Son olarak Başbakan Erdoğan'ın "Taksim ve Kadıköy miting alanı değildir" sözlerini de hatırlatan Memiş Sarı, TÜRK-İŞ'e çağrıda bulunarak, Kadıköy'de yasaklıyorsa, tüm işçi konfederasyonları hep birlikte Taksim demelidir, Taksim'de ısrar etmelidir. Tüm emekçileri 1 Mayıs'ta Taksim'e davet ediyoruz" ifadelerini kullandı.
 
BEKO'DAN SERT TEPKİ
DİSK, KESK, TMMOB ve TTB’nin oluşturduğu 1 Mayıs Komitesi ve emekçilerin, 1 Mayıs kutlamalarına ilişkin Gezi parkı merdivenlerinde bir basın açıklaması düzenlemek istediği sırada polisin kendilerine saldırması ve çıkan olaylar sonrasında 9 sendikacının gözaltına alınmasına ilişkin değerlendirmelerde bulunan DİSK Genel Başkanı Kani Beko, "Anayasa Mahkemesi kararını ayaklar altına alan hükümeti, Vali’yi ve Başbakan’ı Anayasa'ya saygılı olmaya davet ediyorum" sözleriyle polis terörü yaşandığını savundu ve "Ne olursa olsun 1 Mayıs'ta Taksim'e çıkacağız" diyerek hükümete ve emniyet güçlerine sert mesajlar gönderdi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.