Dolar 32,5666
%0.25
Euro 34,9544
%-0.05
Altın 2.445,000
%0.36
Bist-100 9.717,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Kemal Karataş aday adaylığını açıkladı

Kemal Karataş aday adaylığını açıkladı

CHP İzmir İl eski Başkanı Kemal Karataş, birinci bölgeden milletvekili aday adayı olduğunu açıkladı. Karataş, konuşmasında iktidarı topa tutarken, İzmir’de önseçim yanında 6 kontenjan aday kararı alan CHP Genel Merkezi’ne de mesaj verdi. Karataş, “İl yöneticileri kontenjanın fazla olduğunu örgütte burukluk yarattığını genel merkeze anlatmalı.Birilerinin hoşuna gitsin diye, bir şeyler der diye susamam…Ben doğrular karşısında, örgütümün karşısında bunları söylemekle görevliyim. Hiç kimsenin önünde eğilemem bükülemem cesurca tavrımı koyarım" dedi. Karataş aday adaylığını açıkladı, genel merkeze seslendi

  • Ege Postası
  • 28.02.2015 - 15:46
EGE POSTASI - CHP İzmir İl eski Başkanı Kemal Karataş, birinci bölgeden milletvekili aday adayı olduğunu açıkladı.

Karataş, konuşmasında iktidarı topa tutarken, İzmir’de önseçim yanında 6 kontenjan aday kararı alan CHP Genel Merkezi’ne de mesaj verdi.

BUNUN ADI DİKTATÖRLÜK
AK Parti iktidarının ülkede rejimi değiştirmek istediğini ifade eden Karataş, “ Cumhuriyet kurulduğundan beri ülke böyle bir dönemi yaşamadı. Eski dönemlerde seçimler yapılır partiler yarışırdı ama ne iktidar olanlar ne de muhalefet olanlar ülkenin rejimini değiştirmeye yönelik teşebbüste bulunmazlardı. Ülke kritik bir noktada. 7 Haziran’da yapılacak seçim tam bir dönüm noktası. Ya Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu rejimden vazgeçeceksiniz ya da laik cumhuriyet devam edecek. AKP bugüne kadar yaptığı çalışmalarda gizli ajandasını yavaş yavaş ortaya çıkarmaktadır. Şimdi televizyonlarda başkanlık sistemi diyorlar. 400 milletvekili istiyor. Anayasayı değiştirmek için… Cumhurbaşkanı Türk usulü başkanlık sistemi diyor.  Geçmiş dönemlerde bu ülkeyi sağ partiler de yönetti. Hiçbirisi rejimi değiştirmeye yönelik adımlar atmadı. Farklı yönetim anlayışlarını sergilediler. Bir İslam Devleti kurmaya yönelik adım atıyor. Kendisi başkanlık sistemi diyor ama yürütme yargı tatmin etmiyor istiyor ki tek kudret olsun. Ona başkanlık denilmez. Bunun adı diktatörlüktür, faşizmdir” dedi.


GENEL MERKEZE KONTENJAN ÇAĞRISI
CHP Parti Meclisi’nin İzmir’de milletvekili adaylıkları için önseçim yanında 6 kontenjan aday kararı almasına tepki gösteren Karataş, genel merkezin kontenjandan vazgeçmesi gerektiğini dile getirdi. Karataş şunları söyledi;
“Örgüt çile çekenler emek verenler yıllardır önseçim yapılsın diye bastırıyorlar. Tüzüğe yazılmış, kurultayda karar alınmış bir önseçim kararını maalesef gönül rahatlığıyla içimize sindiremedik.  Arkadan dolaşılmış kontenjanlar kullanılmış. Karar verilmişse örgütün içine sinmeli ve tam uygulanmalı. Arkasından dolanılmamalı…Birinci bölgede kaç vekil var. 6 tane…3’ü kontenjan…Geriye 3 kalıyor. Bu adam kayırmacılıktır. Bu örgütün emeğin çabanızı hiçbir çıkar beklemeden koşanları biliyorum. Genel Merkez kararını değiştirmeli. Daha zaman var. İl yöneticilerinin kontenjanın fazla olduğunu örgütte burukluk yarattığını genel merkeze  anlatmalı. Yaptım olduyla olmaz siyaset. Bu sefer böyle olsun la da olmaz. Kontenjan kimdir nedi? Örgütte bilinmeyen ülkede tanınmış partinin ihtiyaca olduğu kişiler için kullanılır. O isim kendi bilim değerleri, teknoloji bilgisiyle patiye katkı sağlar. Siz kontenjanı arkadaş kollamak için kullanırsanız o seçim kurullarına listeleri verdiğinizde örgütün gönlü kırılır. Örgüt belki bunu içine atar ama bunları şimdiden konuşmak zorundayız.  4 senedir İzmir’de bu mevcut durum takdir gördüğünü saygı duyulduğunu söyleyen bir tek vatandaş duydunuz mu. Birilerinin hoşuna gitsin diye, bir şeyler der diye susamam…Ben doğrular karşısında, örgütümün karşısında bunları söylemekle görevliyim. Hiç kimsenin önünde eğilemem bükülemem cesurca tavrımı koyarım…Ben reklam arası değilim. Cumhuriyet reklam arası değildir. Reklam arası sizsiniz. Siz gideceksiniz bu memleketten. Sizi eğiteceğiz, çağdaş yapacağız, laik yapacağız. Boynuna kravat takmakla olmuyor. Kafaları karanlık…”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.