Dolar 32,5004
%0.08
Euro 34,6901
%-0.12
Altın 2.496,860
%0.5
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Serdar Sandal'dan Dikili, Bergama ve Kınık çıkarması

Serdar Sandal'dan Dikili, Bergama ve Kınık çıkarması

CHP İkinci Bölge Milletvekili aday adayı Serdar Sandal seçim çalışmalarına ara vermeden devam ediyor. Dikili, Bergama ve Kınık ilçelerine çıkarma yapan Sandal, Dikili'de yaptığı konuşmada önemli açıklamalarda bulundu. Sandal, "12 yıl örgüt içinde çalıştığını belirterek önseçim partimiz için hayırlı olmuştur. 2. bölgede 9'u zorlayabileceğimizi düşünüyorum. Bu iş çok zor değil" dedi. CHP'li Serdar Sandal'dan

  • Ege Postası
  • 28.02.2015 - 13:21
EGEPOSTASI- CHP İkinci Bölge Milletvekili aday adayı Serdar Sandal seçim çalışmaları kapsamında Dikili, Bergama  ve Kınık ilçelerini ziyaret edip gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.
12 yıl örgüt içinde çalıştığının altını çizen CHP İkinci Bölge Milletvekili aday adayı Serdar Sandal  "Bu süreç beni mutlu etti. Bu 12 yılın sonunda bazen kırgınlıklarımız oldu, üzüntülerimiz oldu ailemden yakınlarımdan birşeyleri esirgedim mi diye düşündüğümüz oldu. Ama bugün görüyorum ki verdiğimiz emek yerini bulmuş. Nereye gidersem gideyim partili arkadaşlarımızın bizi bağrına basması beni çok mutlu ediyor" dedi. 

Sivil Faşizme doğru gidiyoruz
Aday adayı olurken kendisine bu işi yapabilir miyim diye sorduğunu belirten Sandal, "İdeolojik olarak dolu olmak gerekiyor ve politik duruşunuzun olması gerekiyor. Ben yapabilirim demekle de olmuyor. Bir de farklı bir boyutu var. Sayın Genel Başkanımızın son dönemlerde vurguladığı anayasanın fiilen askıya alındığı süreç çok önemlidir. Anayasanın fiili askıya alınması demek yasama, yürütme erklerinin tamamının birleşmesi demek. Son yasa ile de polis eliyle vali ve vali yardımcılarına savcı yetkisi verecek. Sivil faşizme doğru gidiyoruz. Tarihin hiçbir süresince, hiçbir döneminde bir devletin hükümeti kamuyu bu kadar itibarsızlaştırmadı. Hepimizin üzerine düşen sorumluluklar farklı. Bu siyasal sorumluluğun bilincinde olarak yola çıktık" dedi. 

Muhalefeti ev ev hane hane fabrikalarda örgütlemek gerekir

Siyaset yapmak için bir tek sokakların kaldığını ifade eden Sandal, "Yaşamın her alanının bu kadar sınırlandığı süreçte basının medyanın tamamının kapatıldığı süreçte bize bir tek sokak kalıyor. Muhalefeti ev ev hane hane fabrikalarda örgütlemek gerekir. Bu güne kadar hazırladığımız 90 yıllık birikimin tamamına alıp meclise götürecek insanlara ihtiyaç var. İzmir'i kitaplardan dergilerden öğrenemezsiniz. İzmir'i gezmeniz dolaşmanız gerekiyor. Bizim şansımız bu 12 yıllık yöneticilik sürecinde her yere gittik. 40 defa 50 defa herkesle görüştük. Arkadaşlarımız bize dertlerini anlatıyor. Onlardan biriyiz " diye konuştu.

Sol bir vicdan işidir
Bize nerede görev verilirse biz yine işimize bakarız diyen Sandal, "Sol bir vicdan işidir. Ne dini ne ırkı olur. Bunlarla hep birlikte mücadele edeceğiz. Ve bu mücadeleyi ederken siz önümüzdeki süreçte en az 5 en çok 10 arkadaşımıza oy vereceksiniz. Doğru seçim yapmanız lazım. Biz 5 in içinde oluruz olmayız biz yine partiliyiz. Bize nerede görev verilirse biz yine işimize bakarız. Ne kıskanırız ne güceniriz" dedi. 

Bunlar anti propagandadır
Ön seçimin parti için hayırlı olduğunu anlatan Sandal, "3 aday dışındaki seçim partililere verilmiştir. Zaten buradan 6 çıkar eleştirilerine katılmıyorum. Bunlar anti propagandadır. 9'u zorlayabileceğimizi düşünüyorum. Bugün bu iş çok zor değil. Partililerimiz 10-15 dakikalarını ayırırsa bu iş biter" diye konuştu 

AKP'nin aleviliği tanımlama yetkisi yok
AKP'nin bireysel kurtuluşu, toplumsal kurtuluşun önüne geçirdiğini söyleyen Sandal, konuşmasını şöyle sürdürdü;
"Etrafımızdakini ne kadar köreltirsek biz o kadar iyi oluyoruz. O algıyla bizi kandırmaya başladılar. 12 yıldır alevi açılımı yapacaklar. Otel odalarında konferanslarında toplanıyorlar ama adım atan yok. AKP'nin aleviliği tanımlama yetkisi yok. Sizin haddinize mi bir inanç gurubunu tanımlama? Ama devlet yaşamın her alanında alevileri fişliyor. İş vermiyor. Cemaate yapılan operasyonun bir değişiği de kapalı şekilde alevilere yapılıyor. Devlet arşivi silinmeli. Bu kitle madem cumhuriyetin teminatı, bu kitle devlet arşivinde devlet düşmanı gözükmemeli. Kamu kurum ve kuruluşlarında bu tasfiyenin sonu getirilmeli. İş verilmeli. Benzer şeyler herşey için geçerli. Biz madem CHP'liyiz, demek ki biz solcuyuz. Sol bir vicdan işidir. Anayasanın fiilen askıya alındığı bir süreçte toplum meşru müdafaa hakkını kullanmaya kademe kademe itiliyor. Burada hep birlikte bir araya gelmek gerekir. 12 Eylül'den önce uyandığımız gibi bir uyandığımızda 100 adam 1000 adam birlikte uyanalım."

Şener;TBMM'de bizi örgütün tozunu yutan arkadaşlar temsil etmeli

Ziyarette konuşan CHP Dikili İlçe Başkanı İsmail Hakkı Şener ise, "Temennimizde, beklentimiz de bizi TBMM'de örgütün tozunu yutan arkadaşların temsil etmesi. Serdar bey bu arkadaşlarımızdan bir tanesi. 16 yıl sonra ön seçim olması CHP'ye heyecan kattı. Bazıları gibi yarım yamalak demokrasi diyen olursa onlara inanmayın. Biz örgüt olarak ön seçimde ne kadar başarılı olursak, Genel Seçimlerin ve diğer seçimlerin de hep ön seçimle gitmesini sağlayacağız. Önder olacağız.  Yol arkadaşıma başarılar diliyorum. Biz topu sahaya attık. Bundan sonraki mücadele aday adaylarında. Biz elimizden gelen her şeyi sizin işinizi kolaylaştırmak adına yapacağız" diye konuştu. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.