Dolar 32,4375
%-0.15
Euro 34,7411
%-0.66
Altın 2.441,870
%0.23
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP'nin emektar ismi Özer, vekillik yolunda

CHP'nin emektar ismi Özer, vekillik yolunda

CHP’de uzun yıllardır aktif siyaset yapan meclis üyeliğinden ilçe başkanlığına kadar çeşitli kademelerde görev alan Rıfat Özer, CHP İzmir İkinci Bölge Milletvekili Aday Adayı oldu. Partinin aldığı önseçim kararının örgüt enerjisinin dışa dönük harcanmasını sağlayacağını ifade eden Özer, “Hem kapım hem beynim hem gönlüm hep açık oldu. Eğer örgütümüz bize güven gösterirse bizi parlamentoya gönderirse bilinmelidir ki benimle onlarda mecliste olacaklardır” dedi. CHP’nin emektar ismi Özer de

  • Ege Postası
  • 27.02.2015 - 18:25
EGE POSTASI - 40 yılı aşkın süredir CHP’de siyaset yapan, partide meclis üyeliğinden ilçe başkanlığına kadar çeşitli kademelerde görev alan Rıfat Özer, CHP İzmir İkinci Bölge Milletvekili Aday Adayı oldu.

ÖNSEÇİMİN ÖNEMİNE DİKKAT ÇEKTİ

Başvuru dosyasını genel merkeze teslim eden Özer, partinin aldığı önseçim kararının örgüt enerjisinin dışa dönük harcanmasını sağlayacağını ifade etti, şunları söyledi;

“CHP parti içi demokrasiyi işlettiği 1970’li yıllarda ve 1980’li yıllarda gerek iktidara gelmek gerekse de Türkiye’de belediyelerin büyük çoğunluğuna sahip olmak suretiyle büyük aşama almıştır. Demek ki önseçim partide bir sinerji yaratmaktadır. Partililerimiz enerjisini dışa vurmaktadır. 1990’lı yıllardan itibaren önseçim dosyasının arşive kaldırılması ve arşivden indirilmemesi örgütün enerjisini tüketmiştir. Bu süreç içinde insanlar parti genel merkezine koşmuşlardır. İlk defa bu süreçte önseçim yapılmak suretiyle insanlar genel merkeze değil, örgüte koşmaya başlamışlardır. Ben de 40 yıldan fazla süredir örgütün içinde olan ve örgütte çeşitli görevler alan biri olarak elde ettiğim birikimleri parlamentoya taşımak, vekil olma yolunda istekte bulundum”

LAİK REJİM DEVAM ETMELİ

Türkiye’nin önemli sorunları olduğunu ifade eden Özer,  “Bunların başında daralan özgürlükler var. Özgürlüklerin arttırılması gerek. İşsizliğin sıfıra indirilmesi gerekir. Yoksulların yaşam standartlarının yükseltilmesi gerekir. Bunun için de partimizin ortaya koyacağı çözümcül politikaya parlamento da destek olmak gerekir. Ülkemiz laik rejimle yönetilmektedir. Komşu bulunduğumuz iktidarlarda diktatoryal yönetim hakimdir. Buradan ülkemizin etkilenmemesi, için laik rejimden ödün verilmemesi gerekir. Laik rejimin devamına ve sonuç itibariyle ülkemizin bölünmez bütünlüğünün sonsuza kadar sürdürülmesi konusunda üzerimize düşen vatandaşlık görevimizi parlamentoda sürdürmek istiyorum” dedi.



KAPIM GÖNLÜM BEYNİM AÇIK OLDU

Hem siyasette hem de mesleki hayatında her zaman kapısını vatandaşa açık tuttuğunun altını çizen özer, “ Hem kapım hem beynim hem gönlüm hep açık oldu. Eğer örgütümüz bize güven gösterirse bizi parlamentoya gönderirse bilinmelidir ki benimle onlarda mecliste olacaklardır. Bu düşüncelerimi gerçekleştirebilmek için örgütümüzden desek bekliyorum” dedi.

ÖZER KİMDİR

1940 yılında Erzincan’da doğdu. Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezun oldu. Bir süre Tunceli’de yargıçlık yaptıktan sonra İzmir’de serbest avukatlığa başladı. Mesleğini sürdürmenin yanında 1972 tarihinden itibaren sürekli olarak CHP’de çalıştı. İzmir Merkez İlçe Başkanlığı ile Karşıyaka İlçe Başkanlıkları yaptı. Çeşitli tarihlerde kurultay delegeliği ve İzmir İl Yönetim Kurulu üyeliklerinde bulundu. Bir süre CHP Genel Merkezinin avukatlığını yaptı. 1973 yılından 2014'e kadar 7 dönem Karşıyaka ve İzmir Büyükşehir Belediye Meclis üyeliği yaptı. Büyükşehir Belediye Meclisi Hukuk Komisyonu Başkanlığı ile Karşıyaka Kent Konseyi Başkanlığı görevlerinde de bulunan Rıfat Özer evli ve bir çocuk babasıdır.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.