Dolar 32,5562
%0.25
Euro 34,7427
%0.03
Altın 2.487,280
%0.11
Bist-100 9.525,00
%-0.06

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Balbay önseçim için yola çıktı

Balbay önseçim için yola çıktı

CHP’nin, uzun süre cezaevinde yattıktan sonra özgürlüğüne kavuşan İzmir Milletvekili Mustafa Balbay, İzmir ikinci bölgede milletvekilli adaylığı için önseçime girecek. CHP İzmir il binasında gerçekleşen adaylık açıklamasında Balbay’a Karşıyaka, Çiğli, Menemen ilçe başkanları destek verdi. Balbay önseçime girme kararını, “En kötü önseçim sıralaması en iyi genel merkez sıralamasından daha iyidir. Kendimi üyelere teslim etme kararı verdim. Üyeler değerlendirecektir.Tabana gidip oyumun ölçüsünü almak istiyorum” sözleriyle açıkladı. Balbay önseçime gireceğini açıkladı

  • Ege Postası
  • 27.02.2015 - 12:50
EGE POSTASI - CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay, il binasında düzenlediği toplantıyla CHP İzmir ikinci bölgeden milletvekili adaylığı için önseçime gireceğini açıkladı. Balbay’ın adaylık açıklamasına Karşıyaka, Çiğli, Menemen ilçe başkanları katıldı. Balbay’ın yanına oturan başkanlar açık destek mesajı verdi. Çok sayıda partili de Balbay’a destek verdi.

DOĞDUĞUM YER
Gençlik yıllarının ve meslekteki ilk 10 yılını geçirdiği için İzmir’i doğduğu yer olarak gördüğünü ifade eden Balbay, adaylık açıklamasını vekil olarak görev yaptığı günlerin hesabını verme toplantısı olarak gördüğünü söyledi.

DOKUNDUM DİNLEDİM ANLATTIM
Cezaevinden çıktıktan sonra  vekil olarak çalışmalara başladığında partinin kendisine “vekil çıkaramadığımız illere git” görevi verdiğini hatırlatan Balbay, “ Oralara gittim. İzmir’i de hiç ihmal etmedim. Meclis devamsızlığım sadece 5 gün. Lise öğretmenlerim var burada, 5 günlük devamsızlık herhalde beni sınıfta bırakmaz. Meclis çalışmalarına hep omuz verdim. Anadolu’da her yere giderek insanlara dokundum. Dokundum, dinledim ve anlattım” dedi.

OYUMUN ÖLÇÜSÜNÜ ALMAK İSTİYORUM
Balbay, neden önseçime girme kararını aldığını şöyle açıkladı, “En kötü önseçim sıralaması en iyi genel merkez sıralamasından daha iyidir. Kendimi üyelere teslim etme kararı verdim. Üyeler değerlendirecektir.Tabana gidip oyumun ölçüsünü almak istiyorum”

İZMİR’İN SİZE FEDA EDECEĞİNİ SANMIYORUM
Basın mensuplarının “önseçime girme kararınızı Genel Başkanınız Kemal Kılıçdaroğlu’yla paylaştınız mı'” sorusuna Balbay, “ Genel Başkanımıza kararımı ilettim. Bana, “Sizin parlamentoda olmanızı istiyorum. Önseçim yarışında başarılar diliyorum. İzmir’in sizi feda edeceğini sanmıyorum’ dedi. Kendisine teşekkür ettim. Ve yola çıktım” yanıtını verdi.

İÇ GÜVENLİK YASASINI HEDEF ALDI
Mecliste görüşülen İç Güvenlik Yasası’yla ilgili konuşan Balbay, “ Bu yasa 41 madde olarak meclise geldi. 132 madde olarak komisyondan çıktı. 21 yasada değişiklik öngörüyor. En tartışmalı bölüm polise verilecek yetilerle ilgili. 2007’de silah kullanımı yetkisi çok tartışılmıştı. O yasadan sonra 183 kişi yaşamını polis kurşunuyla yitirdi. Şimdi biraz daha genişletilerek yetki veriliyor. Polis kendisini yaralama olasılığı olduğunda da silah kullanabilir yetkisini veriyor. Polisimize de yazık ediyorlar bu aşamadan sonra vatandaş ‘kendimi polisten nasıl korurum’ diyecek. Yasa hükümete bağlı bir polis gücü oluşturuyor. Bu kuruma da haksızlık. Toplum içinde karşıt meslek grubu yaratır bu yasa…Biz var gücümüzle mücadelemizi sürdürüyoruz” dedi.

HALKIYLA KAVGALI CUMHURBAŞKANI VAR
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı hedef alan Balbay, şunları söyledi;
“Cumhurbaşkanı bu toplumu hasta etmektedir. Ülkede Cumhurbaşkanlığı sorunu var. Anayasa’ya göre Cumhurbaşkanı devlet kurumları arasında dengeyi sağlamalı ancak şuanda böyle değil. Son 5 ay da 80 vatandaş Cumhurbaşkanına hakaretten ya tutuklandı ya gözaltına alındı. Halkıyla kavgalı Cumhurbaşkanı var. Önceden TRT için Tayyip Radyo Televizyon diyordum şimdi TMSF için Tayyip’e Medya Sağlama Fonu diyorum. Kaçak saraydaki  4 ay yattı 15 senedir anlatıyor. Ben 5 yıl yattım bir anımı anlatayım. Silivri’de yattım. Sonra Sincan’a geldim. Silivri’de küçük küçük haklar almıştım. Havalandırma saatinin uzatılması, kitap sınırın kaldırılması gibi…Sincan’a geldim. Cezaevi müdürü bir metin gösterdi. Balbay’a hiçbir ayrıcalık yapılmaması yazıyordu. 1 kişiye 5’ten fazla kitap verilmez yazıyordu. Hakkımızın daha fazla olduğunu ifade ettim. Müdürle görüştüm. Sayın müdür ben buraya hapis yatmaya gelmedim. İleride bu ülkeyi biz yöneteceğiz hazırlık yapmaya geldim. Bu devran döner  . Ne yasalardan doğan hakkım hiçbirini dikkate almamış. Sayın Balbay size bütün bu haklarınızı verelim bu devan döner dedi. Biz hedefimizi çok net topluma anlatırsak bu devran döner.”

Balbay konuşmasını, “Hiçbirimiz hepimiz kadar güçlü değiliz” diyerek bitirdi.

Basın açıklaması sonrası Balbay’ın lise arkadaşı Mustafa Dalçam , Balbay’a sürpriz yaptı. Dalçam, Balbay için yazdığı şiiri okudu. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.