Dolar 32,3374
%-0.07
Euro 34,8108
%0.06
Altın 2.393,270
%-0.15
Bist-100 10.277,00
%0.67

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İzmir'de Şirinyer-Konak arası tren yolculuğu 9 dakika olacak

İzmir'de Şirinyer-Konak arası tren yolculuğu 9 dakika olacak

Türkiye’nin en büyük şehiriçi raylı toplu taşıma sistemi İZBAN’ın Halkapınar’dan sonra İzmir Metrosu ile ikinci kesişme noktası olan Hilal Aktarma İstasyonu, 4 Ağustos 2013 Pazar günü açılacak. Cumaovası yönünden gelen İZBAN...

  • Ege Postası
  • 02.08.2013 - 12:28
Türkiye’nin en büyük şehiriçi raylı toplu taşıma sistemi İZBAN’ın Halkapınar’dan sonra İzmir Metrosu ile ikinci kesişme noktası olan Hilal Aktarma İstasyonu, 4 Ağustos 2013 Pazar günü açılacak. Cumaovası yönünden gelen İZBAN yolcularının, metroyu kullanarak Konak istikametine gitmesini önemli ölçüde kolaylaştıracak istasyon sayesinde Şirinyer-Konak arasındaki tren yolculuğu süresi yaklaşık 9 dakikaya inecek. Metroyla Konak tarafından gelen yolcular da yine Hilal’de aktarma yaparak, güney yönüne ulaşımda çok önemli bir zaman avantajı elde edecek.

Hilal Aktarma İstasyonu’nun işletmeye alınmasıyla birlikte Cumaovası yönünden gelen yolcuların Alsancak ve Halkapınar’a gitmeden burada aktarma yapması, bir yandan önemli miktarda zaman kazandırırken Halkapınar’da da yoğunluğun azalmasını sağlayacak. İstasyon, kritik lokasyonu sayesinde yolcuların Kültürpark, Kahramanlar, Askerlik Şubesi, Hilal Mahallesi ve Yenişehir’e de yürüyerek ulaşmalarını kolaylaştıracak.

İZBAN Genel Müdürü Sabahattin Eriş ve İzmir Metro Genel Müdürü Sönmez Alev, Hilal Aktarma İstasyonu’yla ilgili yaptıkları ortak açıklamada, şehrin raylı toplu taşıma sisteminde bir milat olduğunu belirtti. Genel Müdür Eriş, Şirinyer-Konak arası yolculuğun daha önce yaklaşık 30 dakika sürdüğünü hatırlatarak, “Hilal Aktarma İstasyonu sayesinde yolcularımız, Alsancak ve Halkapınar’a gidişteki zaman kaybını yaşamadan direkt İzmir Metrosu’na aktarma yapabilecekler.” dedi. Genel Müdür Alev ise, “İzmir’de toplu ulaşımı, nefes almak kadar önemli ancak farkındalık düzeyi düşük ve kolay bir aksiyon haline getiriyoruz. Hilal Aktarma İstasyonu, bu hedefin belki de en önemli adımlarından biridir.” şeklinde konuştu.

ALSANCAK AÇILIYOR

Hilal Aktarma İstasyonu ile eşzamanlı olarak Alsancak İstasyonu da yeniden hizmete girecek. İZBAN’ın en yoğun kullanılan istasyonlarından biri olan Alsancak, İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan Hilal Aktarma İstasyonu ve Kahramanlar-Akıncılar karayolu altgeçidi inşaat çalışmaları sebebiyle 11 Kasım 2012 tarihinde işletmeye kapatılmıştı. Geçen sürede bütün çalışmalar tamamlanırken Alsancak İstasyonu da önemli ölçüde yenilendi.
 
HALKAPINAR’DA İKİNCİ REVİZYON

Hilal Aktarma İstasyonu’nun devreye girmesinin hemen adından Halkapınar’da ikinci büyük revizyon başlayacak. İlk etapta güney köprüsünün genişliğini 1,80 metreden 7 metreye çıkararak yolcuların metro ve otobüs aktarmasını kolaylaştıran Büyükşehir Belediyesi, güneydeki mevcut aktarma köprüsünü de genişletme çalışmalarına başlayacak. 2,60 metre enindeki köprü, 6 metreye kadar genişletilerek üzeri kapalı ve altı adet yürüyen merdivenli dev bir köprü haline getirilecek. Böylelikle Halkapınar’da İZBAN ile metro arasında çok daha hızlı ve verimli bir aktarma sağlanacak.

YENİ TREN SETLERİ GELİYOR

İZBAN’ın Güney Kore’de yapımını devam eden "Körfez Yunusu" isimli tren setleri, 2014 yılının ilk çeyreğinden itibaren İzmir’de olmaya başlayacak. 40 adet tren setinin de filoya katılmasıyla birlikte İZBAN, 83 setle yolcu taşımacılığı yapacak. 40 setin gelmesi ve yapılacak planlamalar sayesinde sefer sıklığı 5 dakikada bire kadar inecek ve böylelikle İzmir’deki Büyük Ulaşım Planı’nın adımlarından biri daha atılmış olacak.

TORBALI DEVAM EDİYOR

80 kilometrelik İZBAN hattının uzatılmasına yönelik çalışmaların başladığı Torbalı ilçesinde bir yandan istasyon, diğer yandan da hat ve sinyalizasyon çalışmaları devam ediyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi Develi, Tekeli, Pancar, Kuşçuburun, Torbalı ve Tepeköy’de altı adet istasyon ve karayolu geçitleri yaparken TCDD de bu bölgedeki hattın yenilenmesi ve sinyalizasyon sisteminin düzenlenmesiyle ilgili olarak hızla çalışıyor. Torbalı hattının devreye girmesiyle İZBAN, ilk etapta 110 kilometreye çıkacak. Hemen ardından hattın kuzey yönünde uzatılması için düğmeye basılacak. Hat uzunluğu Selçuk ile 145, Bergama ile 185 kilometreye kadar çıkacak. Manisa hattının da devreye girmesiyle İZBAN, 210 kilometrelik hat uzunluğuna kavuşacak.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.