Dolar 32,2020
%-0.22
Euro 35,0069
%-0.22
Altın 2.498,740
%1.32
Bist-100 10.644,00
%3.14

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Altıntaş: İş adamı dernekleri Trabzon için daha çok bir araya gelmeli

Altıntaş: İş adamı dernekleri Trabzon için daha çok bir araya gelmeli

Karadeniz İşadamları Derneği (KARGİD) Başkanı Ahmet Yaşar Altıntaş, dünyadaki ekonomik kriz ile Türkiye şartlarında yaşanan rekabetin iş adamı dernekleri arasındaki işbirliğini artırdığını söyledi. Başkan Altıntaş, "Bir araya...

  • Ege Postası
  • 02.08.2013 - 11:53
Karadeniz İşadamları Derneği (KARGİD) Başkanı Ahmet Yaşar Altıntaş, dünyadaki ekonomik kriz ile Türkiye şartlarında yaşanan rekabetin iş adamı dernekleri arasındaki işbirliğini artırdığını söyledi. Başkan Altıntaş, "Bir araya gelip ortak programlarımızın sayısını ne kadar artırabilirsek, derneklerimizin ve Trabzonumuzun da elde edeceği toplam fayda o kadar yüksek olacak." dedi.

Trabzonlu iş adamlarının temel gayesinin her türlü olumsuz şartı olumluya dönüştürme olması gerektiğine dikkat çeken KARGİD Başkanı Altıntaş, "Trabzonumuzun ve Türkiye'nin kalkınmasına yardımcı olmak, istihdamı artırmak, ilimizin sanayi, eğitim ve turizm alanında marka şehir olmasını istiyoruz. Dernek olarak yurt içi ve yurt dışı programlarımız, ikili iş görüşmeleri ve ticaret zirveleriyle bu hedefimizi gerçekleştirmek için gayret gösterdik. Dernekler arası işbirliği ile bundan sonraki süreçte de ortak hareket ederek gayemiz olan Trabzon'un kalkınmasına destek vermeliyiz." şeklinde konuştu.

Sandal Otel'de yapılan iftar programında Altıntaş, KARGİD'in kurulduğu 1994 yılından bu yana kurumsallaşma, markalaşma, ihracat ve ortaklık kültürü üzerinden hareket ettiğini ifade etti.

Altıntaş, iş dünyasının davetli olduğu iftardaki konuşmasına şöyle devam etti: "İş adamları olarak dünyadaki ekonomik problemlerin ve yeni yatırım imkanlarının ele alındığı, tanıtıldığı seminer, konferans ve paneller düzenliyoruz. Firmalarımızı ticaret zirvelerinde buluşturuyor, yurt içi ve yurt dışında yeni pazarlara açılmalarını sağlıyoruz. Şehrimiz Trabzon, tarihi boyunca devrinin önemli ticaret merkezlerinden birisi olmuş ve bu özelliğini günümüze kadar sürdürmüştür. Trabzon'un önemli bir hava ve deniz limanına sahip olması, gelişen ticaret noktalarından birinde yer alması şehrin ticari gelişiminde son derece önemli bir rol oynamıştır. Trabzon'da ticaretin gelişmesine en büyük neden ise coğrafi konumunun büyük sanayi tesislerinin kurulmasına elverişli olmamasından kaynaklanıyor. Müteşebbis iş adamlarımızın girişimciliği de ticaretin zirveye çıkmasını sağlamıştır."

İftara, Müstakil İş Adamları Derneği (MÜSİAD) Trabzon Şube Başkanı Hanefi Mahitapoğlu başta olmak üzere basının ve iş dünyasının önemli isimleri iştirak etti.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.