Dolar 32,3374
%-0.07
Euro 34,8108
%0.06
Altın 2.393,270
%-0.15
Bist-100 10.277,00
%0.67

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Bitlis’te risk grubundaki geçlere yönelik 3 kurs açıldı

Bitlis’te risk grubundaki geçlere yönelik 3 kurs açıldı

Güvenli Hayat Güvenli Gelecek İçin Çocuk ve Gençler Sosyal Koruma ve Destek Programı (ÇOGEP) kapsamında 'İşimi Seviyorum, Geleceğe Umutla Bakıyorum-2 Projesi' ile Tatvan'da saç sakal kesimi, zayıf akım tesisatçılığı ve aşçı çırağı...

  • Ege Postası
  • 02.08.2013 - 12:07
Güvenli Hayat Güvenli Gelecek İçin Çocuk ve Gençler Sosyal Koruma ve Destek Programı (ÇOGEP) kapsamında 'İşimi Seviyorum, Geleceğe Umutla Bakıyorum-2 Projesi' ile Tatvan'da saç sakal kesimi, zayıf akım tesisatçılığı ve aşçı çırağı kursları açıldı.

Bitlis'in Tatvan Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Büro Amirliği'nin yürüttüğü kurslar için Bitlis İşkur İl Müdürlüğü ve Tatvan Halk Eğitim Müdürlüğü ile iş birliği yapıldı. Güzellik ve saç bakım hizmetleri dalında saç sakal kesimi kursuna 12, elektrik elektronik teknoloji dalında zayıf akım tesisatçılığı (inşaat elektrikçiliği) kursuna 12 ve aşçı çırağı kursuna 20 olmak üzere risk grubundaki toplamda 44 kursiyere mesleki eğitim kursu veriliyor.
Toplam maliyeti 58.178,96 lira olan kurslarda risk altındaki gençlerin kötü alışkanlıklardan kurtarılması ve gençlerin kısa süreli bir eğitimden geçirilerek, meslek sahibi yapılması ayrıca kendi işyerlerini kurmalarına yardımcı olunarak istihdama katkı sağlamaları amaçlanıyor.

VALİ YURDAKUL’DAN KURSİYERLERE ZİYARET

10 Temmuz itibariyle kursa başlayan kursiyerleri eğitim gördükleri kurs yerlerinde ziyaret eden Vali Yurdakul, kursiyerlerle tek tek ilgilenerek sohbet etti. Kursiyerlere kurslarla ilgili sorular soran Vali Yurdakul, kursiyerlere açılan kursların öneminden bahsetti.

Vali Yurdakul, projenin bu yıl ikinci kez uygulandığını ve projenin dezavantaj grubundaki 229 genci kapsadığını belirtti. Vatandaşların yoğun ilgi göstermesinden dolayı geçen yıl hayata geçirilen projenin bu yıl yeniden uygulanmaya başlandığını kaydeden Vali Yurdakul, “Suçtan psikolojik olarak zarar görmüş veya suça bulaşmaya müsait, maddi imkansızlıkları bulunan hedef grubumuzdaki 229 gencimizin sosyal hayatla tekrar tanışma fırsatı bulmaları hedefimiz. Kişisel gelişimleri ve sosyalleşmelerinin sağlanması amacına yönelik olarak çeşitli iletişimsel, sosyal ve kültürel faaliyetler düzenlenecek. Hedef grubumuzdaki 44 gencimize mesleki eğitimler vererek onların işsizlik yüzünden suç potansiyeli haline gelmesini önlemek istiyoruz.” dedi.

ÇOGEP kapsamında kabul edilen, Tatvan İlçe Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Büro Amirliği'nce yürütülen proje dahilinde ilçe genelinde 15-18 yaş aralığındaki, suça sürüklenme ihtimali bulunan risk grubundaki toplamda 44 genci meslek sahibi yapmak amacıyla kurslar açtıklarını dile getiren Vali Yurdakul şöyle konuştu: “Kurslar kapsamında 12 kişiye elektrik elektronik teknoloji dalında zayıf akım tesisatçılığı (inşaat elektrikçiliği), 12 kişiye güzellik ve saç bakım hizmetleri dalında saç sakal kesimi, 20 kişiye aşçı çırağı kursu verilmeye başlanmıştır. Kurs görecek 44 gencimize hafta sonları Tatvan Kapalı Spor Salonu'nda spor hocaları eşliğinde basketbol ve voleybol eğitimi verilecektir. Sosyal etkinlikler çerçevesinde proje kapsamına alınan 229 kişiye yönelik feribotla Van gölü gezisi düzenlenecektir. Ayrıca proje dahilindeki 40 kişiye Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın hazırladığı program dahilinde 18-21 Ağustos tarihlerinde Erzurum iline, Bitlis Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ortaklığıyla 4 gün süreyle gezi programı düzenlenecektir.”

Kurs ziyaretlerinde Vali Yurdakul’a İl Emniyet Müdürü Sadedtin Akgüç, Tatvan Kaymakam Vekili Hizan Kaymakamı Hayrettin Baskın, Tatvan İlçe Emniyet Müdür Vekili Erkan Karadenizli, İşkur Müdürü Alaattin Aslan, Tatvan Halk Eğitim Merkezi Müdürü Mehmet Kalender ve Tatvan Milli Eğitim Müdürü Mahfuz Bayar eşlik etti.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.