Dolar 32,2020
%-0.22
Euro 35,0069
%-0.22
Altın 2.498,740
%1.32
Bist-100 10.644,00
%3.14

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Kepez Belediyesi evlerden atık yağ toplayacak

Kepez Belediyesi evlerden atık yağ toplayacak

Antalya Kepez Belediyesi, ilçede evlerden bitkisel atık yağ toplama projesi başlattı. Kullanılmış 5 litre atık yağ biriktirene, 1 litre kullanılabilir yağ verilecek. Kepez Belediyesi, çevreye ve sağlığa büyük zarar veren atık yağların...

  • Ege Postası
  • 02.08.2013 - 12:02
Antalya Kepez Belediyesi, ilçede evlerden bitkisel atık yağ toplama projesi başlattı. Kullanılmış 5 litre atık yağ biriktirene, 1 litre kullanılabilir yağ verilecek.

Kepez Belediyesi, çevreye ve sağlığa büyük zarar veren atık yağların geri dönüşüme kazandırılması amacıyla çalışma başlattı. Bu amaçla Kepez Belediyesi ile atık yağ toplama lisansı olan bir firma arasında bitkisel atık yağ toplama sözleşmesi imzalandı. Proje ile bitkisel ve hayvansal yağların toplanıp biyodizele dönüştürülmesi amaçlanıyor. Sözleşme kapsamında daha önce kurumlardan ve işyerlerinden toplanan atık yağlar, şimdi evlerden de toplanıp lisanslı firmaya verilecek.

Ev hanımlarını kampanyaya destek vermeye davet eden Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, 5 litre kullanılmış atık yağ biriktiren ev hanımlarına, 1 litrelik yemeklik bitkisel yağ vereceklerini söyledi. Atık yağların, çevreye ve sağlıya verdiği zarara dikkat çeken Başkan Tütüncü, lavaboya dökülen 1 litre bitkisel ve hayvansal atık yağın 1 milyon litre suyu kirlettiğine dikkat çekti.

Denize, göle akarsuya ulaşan atık yağların balıklara ve diğer canlılara zarar verdiğini belirten Tütüncü, bitkisel ve hayvansal kökenli yağlar ve atık madeni yağların kanal borularına yapışarak kanalizasyon sistemini tıkadığına da vurgu yaptı.

Kepez Belediyesi’nin Çevre Müdürlüğü denetiminde yapılan kampanyada, vatandaşlar biriktirdikleri atık yağları, camilerin bahçelerine ve muhtarlık binalarına konulan atık yağ toplama bidonlarına da dökebileceği belirtildi. Projeye destek vermek isteyenler, alo atık hattı 444 28 45’i veya 310 58 58 numaralı telefonu arayıp bilgi alabilecek.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.