Dolar 32,3374
%-0.07
Euro 34,8108
%0.06
Altın 2.393,270
%-0.15
Bist-100 10.277,00
%0.67

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Hatay'da kaçak ve küpesiz hayvan denetimleri artırıldı

Hatay'da kaçak ve küpesiz hayvan denetimleri artırıldı

Hatay Emniyet Müdürlüğü ve Hatay Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ekipleri tarafından gerçekleştirilen yol denetimlerinde veteriner sağlık belgesi ve menşe-i şehadetnamesi, hayvan pasaportu olmayan hayvan sahipleri hakkında idari...

  • Ege Postası
  • 02.08.2013 - 12:26
Hatay Emniyet Müdürlüğü ve Hatay Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ekipleri tarafından gerçekleştirilen yol denetimlerinde veteriner sağlık belgesi ve menşe-i şehadetnamesi, hayvan pasaportu olmayan hayvan sahipleri hakkında idari işlem yapıldı.

Veteriner Hizmetleri Bitki Sağlığı Gıda ve Yem Kanunu ile kaçakçılıkla mücadele yerel eylem planı çerçevesinde Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Hayvan Sağlığı Yetiştiriciliği ve Su ürünleri Şube Müdürlüğü personelleri ve Emniyet Müdürlüğü ekipleri denetime çıktı.

Hatay Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Aydın Tüfekçi, denetimlerde hayvan ve hayvan maddesi taşıyan 32 aracın yapılan kontrollerinde sevklerden dolayı 5 bin 549 TL idari para cezası kesildiğini söyledi. Tüfekçi, ayrıca küpesiz ve tanımlanmamış olarak nakledilen 5 küçükbaş ve 7 büyükbaş hayvanın kestirildiğini açıkladı. Kontrolsüz hayvan hareketlerinin, hayvan kaçakçılığının ve hayvan hastalıklarının yayılmasını önlemek amacı ile denetimlerin artırıldığını söyleyen İl Müdürü Tüfekçi, il merkezi ve ilçelerde, jandarma, emniyet ve belediyelerle birlikte hareket ederek hayvan hastalıklarının yayılmasını önlemek amacı ile gerekli kontrolleri yaptıklarını söyledi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.