Dolar 32,2275
%-0.05
Euro 34,7457
%-0.16
Altın 2.453,680
%0.87
Bist-100 10.219,00
%-0.49

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Kongre sona erdi: CHP Kınık’ta yeni başkan o isim oldu

Kongre sona erdi: CHP Kınık’ta yeni başkan o isim oldu

İsmail Yılmaz'ın istifasının ardından uzun süredir Ahmet Kanat başkanlığında geçici yönetim kurulunun görev yaptığı ve geçtiğimiz Ağustos ayında yapılan kongrenin de iptal edildiği Kınık’ta bugün olağanüstü kongre gerçekleşti. CHP Kınık İlçe eski Başkanı İsmail Yılmaz ve geçici yönetim heyetinde yer alan Nesrin Nalbant’ın başkanlık için yarıştığı kongrenin kazananı İsmail Yılmaz oldu.  

  • Ege Postası
  • 26.02.2022 - 17:22

TENZİLE AŞÇI/EGEPOSTASI- CHP İzmir’de olağanüstü kongre yapılacak dört ilçeden birisi olan Kınık’ta sandıklar bugün kuruldu. 

Kınık Belediyesi Yonca Düğün Salonunda yapılan kongrede, başkanlık yarışı, CHP Kınık İlçe eski Başkanı İsmail Yılmaz  ve Ahmet Kanat başkanlığındaki geçici yönetim heyetinde yer alan Nesrin Nalbant arasında geçti.

Divan Başkanlığı görevini Ali Engin üstlendiği kongrede 90 delege oy kullandı.

71 oy alan yılmaz CHP Kınık’ta yeni başkan olurken rakibi Nalbant 14 oy aldı.

Kongrede 5 o ise geçersiz sayıldı.

İsmail Yılmaz’ın istifasının ardından ilçede sular durulmazken son olarak kongrede aday olacak uzlaşı ismi için yoğun mesai harcanmıştı. Kulislerde dün taraflar arasında sağlanan uzlaşı sonrasında kongrede Salih Barut'un aday olmasına karar verilmişti.

Ancak Ahmet Kanat başkanlığındaki geçici yönetim heyetinde yer alan Nesrin Nalbant da sürece tepki göstererek kongrede aday oldu. Nalbant’ın adaylığını, il başkan yardımcıları Özcan Durmaz ile Ali Rıfat Koç’un desteklediği ve aday olması için Nalbant’ı ikna ettikleri ileri sürüldü.

Uzlaşının bozulması ve kongrede Barut’un dışında ikinci bir aday çıkması durumunda gazetemize açıklama yapan Yılmaz, kendi adaylığını koyacağını açıklamıştı. Seçim sonucunda, İsmail Yılmaz büyük farkla seçimi kazandı.

NE OLMUŞTU?

CHP Kınık'ta 14 Aralık 2020'de İsmail Yılmaz'ın il başkanlığıyla ters düşmesi üzerine o dönemde sağlık sorunlarını gerekçe göstererek ilçe başkanlığı görevinden istifa etmişti. Yılmaz'ın istifasının ardından ilçe yönetimi kendi içinde seçim yaparak Örgüt Yönetiminden Sorumlu İlçe Başkan Yardımcısı Hüseyin Kocabaş'ı ilçe başkanı olarak belirlemişti.

Kocabaş’ın ilçe başkanlığına gelmesinin ardından il ve ilçe yönetimleri arasında yaşanan uyuşmazlıklar nedeniyle Kocabaş ve ilçe yönetiminde bulunan 13 kişiden 11’i görevlerinden istifa etmişlerdi. İlçeye ardından MYK kararıyla ilçeye önceki kongrede Kınık İlçe Başkan adayı olan Ahmet Kanat başkanlığında 5 kişilik geçici bir yönetim atanmıştı.

Sancılı bir süreç yaşayan Kınık'ta geçtiğimiz Ağustos ayında yapılması planlanan kongrede İsmail Yılmaz’ın yeniden ve tek aday olması bir krize daha yol açmış, Genel Merkez’in müdahalesiyle kongre ileri bir tarihe ertelenmişti.

SALİH BARUT İSMİNDE UZLAŞMIŞLARDI!

Öte yandan; uzun süre kimin aday olacağı konusunda taraflar yoğun mesai harcarken tek adaylı ve üzerinde uzlaşılan bir isimle kongreye gidilmesine karar verilmişti. Bundan dolayı Kınık kongresinde geçici yönetim kurulu başkanı Ahmet Kanat'ın aday olmama kararı almıştı.  Uzun süren görüşmeler sonucunda taraflar arasında dün uzlaşı sağlanmış ve kongrede aday olacak tek ismin Salih Barut olmasına karar verilmişti. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.