Dolar 32,1948
%-0.15
Euro 34,7175
%-0.24
Altın 2.451,530
%0.78
Bist-100 10.219,00
%-0.49

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Şahin’den Menemen Belediyesi’ne ilişkin çarpıcı açıklamalar: İnanılmaz şeyler duyuyoruz

Şahin’den Menemen Belediyesi’ne ilişkin çarpıcı açıklamalar: İnanılmaz şeyler duyuyoruz

Menemen’de dört dönem belediye başkanlığı yapan Tahir Şahin, Büyük İzmir TV’de birbirinden çarpıcı açıklamalara imza attı. Şahin, Serdar Aksoy’un göreve dönmesi gerektiğini dile getirirken göreve iade ve görevden alınma konularının İçişleri Bakanlığı’nın iki dudağının arasında olmasını eleştirdi. “Cillop” gibi bir belediye bıraktığını ifade eden Şahin, belediyenin CHP’den AK Parti’ye geçmesini, CHP’nin yanlış meclis üyesi tercihine bağlarken başta Hasan Ünal’ı ve “3 fireyi” istifaya davet etti. Şahin ayrıca belediyede yüksek meblağlarda rüşvet alındığını da ileri sürdü. Öte yandan “İnsan kendi evinde iktidar olacak” diyerek iddialı bir çıkışta bulunan şahin Menemen Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Yusuf Demircioğlu’na da “ithal aday” göndermesi yaptı.

  • Ege Postası
  • 26.02.2022 - 15:05

EGEPOSTASI- Dört dönem üst üste Menemen Belediye Başkanlığı yapan Tahir Şahin, Büyük İzmir TV’de yayınlanan Özgür Yorum programında Doğan Beyazgül’ün sorularını yanıtladı.

Menemen gündemine ilişkin çarpıcı değerlendirmelerde bulunan Şahin, kendi döneminden sonra belediyenin kötü yönetimlerle karşı karşıya kaldığını öne sürerken belediye başkan vekilliği kura seçimine de değindi. Belediye Başkan vekili seçimlerinin kuraya kalması ve kurayla birlikte belediye yönetiminin CHP’den AK Parti’ye geçmesi konusunda CHP’li meclis üyelerinin doğru seçilmediğine dikkat çeken Şahin, “3 fire” ve CHP’den istifa eden Hasan

Ünal’a ateş püskürdü. Şahin ayrıca, Menemen Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Yusuf Demircioğlu’na da “devşirme meclis üyesi” göndermesi yaptı. 

“CİLLOP GİBİ BİR BELEDİYE BIRAKTIM”

Menemen Belediyesi’nin mevcut durumunu değerlendiren Şahin, Serdar Aksoy’a “tertemiz” bir belediye bıktığını belirtti ve “1999’daki ekip ruhu çok farklıydı. İnanılmaz bir çalışma ortamı yaratıldı ilçede. İzmir’de Karşıyaka, Bornova ve Konak gibi ilçeler kaybedilmişken biz Menemen’de CHP’nin bayrağını diktik. Ardından gelen süreçlerde de belediye çalışanlarımızla çok iyi işlere dokunduk. Ben Sayın Serdar Aksoy’a cillop gibi tertemiz bir belediye bıraktığımı düşünüyorum. Her ne kadar Serdar Bey, ‘Son 3 ayda 60 milyonluk fatura kesti’ dediyse de külliyen yalan. Sadece Serdar Bey o dönemde bir algı yaratmaya çalıştı sanki belediyeyi çok kötü devralmış gibi. Kısmen de başarılı oldu. Biz göreve geldiğimizde çay alacak para yoktu. Maaşlar 10 ay, ikramiyeler 15 ay geriden geliyordu. Ama ben bugün oturdukları belediye binasını da içine katıyorum cillop gibi bir belediye bıraktım. Serdar Aksoy’dan sonra Aydın Pehlivan geldi. Aydın Pehlivan ilk meclis toplantısında Serdar Aksoy’un borcunu videoyla ortaya koydu. 150-200 milyon lira dediler. Serdar Aksoy benim üzerime 150-200 milyon borç yapmış gibi bir görüntü ortaya koydular. Benim borcumu da ortaya koydu. Ben 20 yılda 18 milyon lira borç bırakmışım. Bugün basılan yollarda, parklarda, kültür merkezlerinde Tahir Şahin ve arkadaşlarının izi var” dedi.

“GÖREVDEN ALINMASINI İSTEDİM AMA TUTUKLANMASINI İSTEMEDİM”

Aksoy’un adaylığı döneminde aralarında başlayan “çekişmenin” nedenini de açıklayan eski başkan Şahin, belediyenin geleceği konusunda öngörülü davrandığını ifade etti ve “Serdar Aksoy’u ben desteklemedim ama köstek de olmadım. ‘Serdar Aksoy bu makama gelirse Allah Menemen’i korusun’ dedim. Gelir gelmez olumsuzluğa başladı çünkü niyetini belli etti. Eğer ben 4 yıl önce Serdar Aksoy’a destek verseydim ‘Serdar Aksoy’la ortak mısınız’ diye sorarlardı. Bile bile lades yapmam kendime. Sanırım ondan dolayı yattı kalktı ‘Tahir Şahin’ dedi. Başarılı bir belediye başkanının üstüne gelmesini kabul edemedi. Şunu da belirteyim evet görevden alınmasını Menemen zarar gördüğü için istedim ama içeri girmesini ve tutuklanmasını asla istemedim” diye konuştu. 

“SERDAR AKSOY’UN GÖREVE DÖNMESİ LAZIM”

22 yıldır CHP yönetiminde olan Menemen Belediyesi’nin başkan vekilliği kurasıyla birlikte AK Parti’ye geçmesini CHP’li meclis üyelerine bağlayan Şahin, Aksoy’un göreve iade süreci hakkında da değerlendirmelerde bulundu ve “Serdar Aksoy aday olduğunda belediye meclis üyeleri belirlenirken kimse orada 20 yıl belediye başkanlığı yapmış olan bana gelip fikrimi sormadı. Zaten eğer Millet İttifakı olmasaydı Serdar Aksoy Menemen’i de alamazdı. Gel gelelim belediyede başkan vekilliği seçimi oldu. Seçimde fanustan çekiyorlar. Yönetmelik açık. Fanustan demiyor ki siyah torbadan diyor. Böyle bir hatayı nasıl yaparlar kabul edilebilir gibi değil. Ben o gün Oğuz Kaan Salıcı’ya mesaj attım. Eğer yardım isteselerdi bu işi bir şekilde düzeltirdik. Ardından başkanvekilliği seçimi tekrar yapıldı ve kuradan Aydın Pehlivan çıktı. Ben ‘Belediye AK Parti’ye geçerse çok üzülürüm’ demiştim. Serdar Aksoy’a geçmiş olsun cezaevinden çıktı adli kontrolü de kalktı. Bana göre göreve dönmesi lazım ama İçişleri Bakanlığı, mahkemesi devam eden birini göreve döndürür mü döndürmez mi bilemem. Ben yaşadığım bazı tecrübeler var. Bu şekilde arkadaşlarımız görevden alındı. İçeri girmeden mahkeme sonunda beraat edenler oldu. Beraat etmelerine karşın göreve dönemeyenler de oldu. Serdar Bey daha yargılanıyor. Biz yargının üzerine söz söyleyemeyiz. Söylenenlere göre; daha dezenfektan ve araç ihale dosyaları da var deniliyor. Ama benim için dönse de bir dönmese de… Hukuka göre dönme hakkı yüzde 51. Burada yetki İçişleri Bakanlığı’nda düşünebiliyor musunuz İçişleri Bakanlığı’nın iki dudağının arasında. ‘Görevden aldım’ diyor görevden alınıyorsun, ‘Göreve verdim’ diyor göreve iade ediliyor. Bunun böyle olmaması lazım. Bu büyük bir sıkıntı. Belediye başkanlarının üstünde Demokles’in kılıcı gibi bir kılıç var. Bu kılıcı ne Serdar Aksoy hak ediyor ne de başka belediye başkanları” ifadelerini kullandı.

“3 KURUŞ MENFAAT İÇİN 3’Ü DE RESMEN PARTİYİ SATTI”

Belediyenin AK Parti yönetimine geçmesi hususunda CHP’den istifa eden Hasan Ünal ve “3 fireye” ateş püsküren Şahin, partilerini “sattıklarını” belirtirken meclis üyeliğinden istifa etme çağrısında bulundu ve şunları söyledi; “Doğru meclis üyeleri seçilseydi şu anda belediye kesinlikle AK Parti’nin elinde olmazdı. Eğer benim dönemimde olsaydı… Serdar Aksoy’un başına gelenler benim başıma gelmezdi. Kumpas diyorlar. Bana günde 5 kere kumpas kuruluyordu. Meclis üyeleri konusunda doğru seçim çok önemli. Sadece 2-3 oy fazla alacağım diye yanlış meclis üyelerine yönelirseniz başınıza bu gelir. Aslında işin özü şu: Atamayla belediye başkanını, meclis üyelerini atarsanız yukarıda Genel Merkez’de o kişinin ya da bu kişinin adamı diye listelere girerler. Hep demokrasi, hak, hukuk diyoruz. Ama adaleti önce kendi evinizde sağlayacaksınız. Eğer yapmazsanız bu tür karışıklıkları hep yaşarsınız. ‘Efendim şu zamanda ön seçim olmaz zamanı değil…’ Benim delegem akıllı inşalar. Bırakın atamaları, ön seçim olsaydı benim delegem aslanlar gibi 18 meclis üyesini de doğru sıraya koyardı ve hiçbiri asla ve asla partisine ihanet etmezdi. Biri Serdar Aksoy’dan sonra istifa etti, ‘Yolun yolumuzdur’ diyen bir arkadaşımız. Ardından 3 kişi istifa etti. 3 kişi resmen partiyi sattı. 3-5 kuruş menfaat için… Buna partiyi satmak denir.”

DEMİRCİOĞLU’NA “İTHAL ADAY” GÖNDERMESİ: MENEMEN SOKAKLARINI BİLMEZ

Şahin, Menemen Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Yusuf Demircioğlu’nu da hedefe koyarak, “Menemen Belediye Meclisi’ni Menemen’de yaşayan insanlar oluşturacak. AK Parti’nin içinde de var. Yusuf Demircioğlu diye. O da Menemen’de oturmuyor. AK Parti’nin kontenjanından oraya buraya gitti şimdi Menemen’i yönetmeye kalkıyor. Çok yanlış. Menemen’in sokaklarını bilemez. E CHP’de de var. Hasan Ünal. İhanetçilerin birisi de o. Ben hala o ‘altı ok’un içindeyim. Bugün partili olmasam da hala Atatürk ilkelerinin içindeyim. Mesela Seyrek’teki arazinin satışı için Aydın Pehlivan yetki istedi. Bunlar da evet veriyor. 2 katrilyon... Ne yapacaksınız bu kadar parayı? Siz bu değerde bir satış yetkisi isterseniz işinizi ne kadar doğru yaparsanız yapın insanların aklında soru işareti olur. Madem partilerinden istifa etmişler, o 4 isim meclis üyeliğinden de istifa etsin. Böyle olunca hep şaibe altındasınız hep ihanetçi olarak anılacaksınız” ifadelerini kullandı.

“EĞER TENCERE KAYNAMIYORSA İKTİDARIN DEĞİŞMESİ  LAZIM”

2024 yerel seçimlerinde Millet İttifakı’nın “ortak aday” teklifi olursa sıcak bakıp bakmayacağı sorusunu da yanıtlayan Şahin, öncelik sıralaması yaparken bir yandan da belediyenin kötü gidişatının düzeltilmesi gerektiği mesajını verdi. Adaylık kapısını aralık bırakan Şahin,  şunları söyledi; 

“Menemen çok enteresan bir yer. Çok farklı kültür ve görüşlerin olduğu bir yer. Biz 20 yıl boyunca ayrım gözetmeden herkesi kucakladık. Böyle bir teklif gelmeden bunların konuşulması doğru değil. Türkiye ekonomisinin durumu ortada. Yayına gelirken bir noktada trafik sıkıştı. 2 tane benzin istasyonunun önünde araçlar ikili şerit olmuş. Ben akaryakıt istasyonu çalıştırıyorum. Mazotun kaç lira olduğunu bilmiyorum. Gübre, yumurta, süt kaç lira belli değil. İyileştirme yapılmadan gıda fiyatları, dolar nerelere gitti! Bütün iktidarları tencere götürür. Eğer tencere kaynamıyorsa o iktidar gidiyor demektir. Eğer tencere kaynamıyorsa iktidarın değişmesi lazım. Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve AK Parti’nin yaptıkları da var. Körü körüne siyaset yapmayalım. Ama ekonomik olarak film koptu. Benim derdim öncelikle bu ekonomiyi düzeltebilecek, adaleti ve hukuku getirebilecek güçlendirilmiş parlamenter sistemin getirilebilmesi ve tek adam rejiminin yapılması için ilk genel seçimlerde… Artık film koptu. Bizden sonraki nesiller için bu iktidarın gitmesi şart. 

İNSAN KENDİ EVİNDE İKTİDAR OLACAK

İkinci derdim, insan kendi evinde iktidar olacak. Serdar Aksoy geldi, çok önemli yanlışlıklarla gitti. Yanlış bir yöntemle Aydın Pehlivan geldi vekil olarak. Borçlardan bahsettik. Şu an Menemen Belediyesi’nin Serdar Bey’den sonra ilave borcu 11 ayda 125 milyon lira borç yapmış. Serdar Aksoy için 200 milyon diyorlar. Siz 9 ay daha kalsanız borçlarda Serdar Aksoy’u sollayacaksınız. 100 tane bankamatik müdür, müdürün müdürü var. Kadro iyice şişmiş. 100 tane 8-10 bin lira maaş alan çalışan var. Sadece onları çıkarsanız 1 trilyon lira tasarruf yaparsınız yılda. Herkes bol keseden harcıyor. Bu da yılda 2 milyon tasarrufsuzluğu getiriyor. Vatandaşın borcu var ödeyememiş, yardım istiyor kimse yardımcı olmuyor. Hiçbir vatandaşımıza indirim yapmıyorlar. Siz ‘Biz hükümetiz, belediyeye para getireceğiz’ diye gelmediniz mi? Vatandaşa zerre yardım etme düşünceleri yok. Siz Tahir Şahin’e benzemeye çalışırsınız ama benim seçmenim yüzünüzdeki sahteliği görür. Menemen’de o kucaklamayı tekrar tesis edebilmek ve belediyeyi yeniden doğru yöne çekebilmek için bunun yanında Menemen Belediyesi’ni bu kötü yönetimden kurtarmak. Benim derdim, memlekette değişim ve Menemen’deki kötü yönetimden kurtulmak. Bu Tahir Şahin’le olur ya da olmaz. Bunlardan kurtulmak. Bana bir öneri gelir, gelmez… O köprünün altından daha çok su akar” dedi.

“İNANILMAZ ŞEYLER DUYUYORUZ”

Belediyenin kötü gidişatında “rüşvet iddiaları” olduğunu öne süren Şahin, “İnanılmaz şeyler duyuyoruz. Rüşvetin ispatı olmaz ama… Ver elini bin lira, 100 bin lira, 500 bin lira gibi çok ciddi iddialar duyuyoruz. Borç büyümüş. Pazaryerini yaptım derseniz 24 milyon harcadınız. 22 milyon işçiye verdim derdiniz Diğeri nerede? Pazarcıdan para topluyorsunuz. Eğer benim yönetimin devam etseydi pazaryeri yapımı 8 milyonu geçmezdi. Doğrudan teminle hallettim ben hep işlerimi” diye konuştu.  

“YORUMLAMA HAKKINA SAHİP DEĞİLİM” 

Geçtiğimiz Memleket Partisi’ndeki görevlerinden geçtiğimiz günlerde de Memleket Partisi’nden istifa eden Mehmet Ali Çelebi’nin istifasını da değerlendiren Şahin, şunları söyledi; “Mehmet Ali Çelebi sevdiğim bir kardeşimiz. Ancak istifanın tek taraflı bir müessese olduğunu düşünüyorum. Ben Mehmet Ali Çelebi’nin istifasını şu oldu bu oldu diye yorumlama hakkına sahip değilim. Hem Memleket Partisi’ne hem de Mehmet Ali Çelebi kardeşime hayırlı olsun diyebilirim sadece.”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.