Dolar 32,2081
%-0.11
Euro 34,8604
%0.17
Altın 2.446,320
%0.57
Bist-100 10.219,00
%-0.49

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
AK Partili Kaya’dan Büyükşehir’e ‘Menderes’ resti: Çöpkent yapamayacaksınız

AK Partili Kaya’dan Büyükşehir’e ‘Menderes’ resti: Çöpkent yapamayacaksınız

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Menderes’e bağlı Gölova-Çakaltepe Mevkii’nde yapmayı planladığı katı atık bertaraf tesisine ilişkin tartışmalar hız kesmeden devam ediyor. Projenin ÇED sürecinin durdurulmasının ardından İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan açıklamada tesisin yapılacağı söylenirken Büyükşehir’in “kararlılık mesajına” ilk tepki AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya’dan geldi. Kaya, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in “çevre düşmanı” olduğunu iddia etti ve “Çevreye düşmanlığınızı biliyorduk, şimdi Menderes'e olan düşmanlığınızı da gördük. Suyumuzun kaynağı, tarımın merkezi ve turizm cenneti Menderes'i çöpkent yapamayacaksınız” dedi.

  • Ege Postası
  • 26.02.2022 - 10:38

EGEPOSTASI- İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Menderes’e bağlı Gölova-Çakaltepe Mevkii’nde yapmayı planladığı ve uzun süredir kent gündeminde tartışmalara neden olan katı atık bertaraf tesisine ilişkin flaş bir gelişme yaşanmıştı.

AK Parti Menderes İlçe Başkanı Süleyman Artcı, projenin ÇED sürecinin proje dosyasında bazı kurumların görüşlerinin olumsuz olması, bazılarının da güncel olmaması gerekçesiyle durdurulduğunu açıklamıştı.

Artçı’nın açıklamasının hemen ardından Büyükşehir tarafından yazılı açıklama yaparak tesisin açılmasında kararlı olunduğu belirtilerek “İlçede kurulması planlanan tesisin doğa ve halk sağlığı açısından tehlike oluşturacağı söylemleri gerçeği yansıtmamaktadır. Bilimsel gerçekler ve yasalar doğrultusunda yapılacak, bölgeye istihdam ve katma değer kazandıracak bu projenin hayata geçmesi için İzmir Büyükşehir Belediyesi kararlılıkla çalışmalarını sürdürecektir” denilmişti.

İLK TEPKİ AK PARTİLİ KAYA’DAN

Öte yandan; Büyükşehir’in açıklamasına ilk tepki AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya’dan geldi. 

Kaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in “çevre düşmanı” olduğunu iddia etti ve şu ifadeleri kullandı; “Çevreye ve tarıma kötü etkilerinden ÇED süreci durdurulmuş, CHP'li Soyer "Çöp tesisini yapacağız" diyor. Çevreye düşmanlığınızı biliyorduk, şimdi Menderes'e olan düşmanlığınızı da gördük. Suyumuzun kaynağı, tarımın merkezi ve turizm cenneti Menderes'i çöpkent yapamayacaksınız!”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.