Dolar 32,2020
%-0.22
Euro 35,0069
%-0.22
Altın 2.498,740
%1.32
Bist-100 10.644,00
%3.14

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP Kınık’ta sandıklar kuruldu: Kongrede flaş gelişme

CHP Kınık’ta sandıklar kuruldu: Kongrede flaş gelişme

İsmail Yılmaz'ın istifasının ardından uzun süredir Ahmet Kanat başkanlığında geçici yönetim kurulunun görev yaptığı ve geçtiğimiz Ağustos ayında yapılan kongrenin de iptal edildiği Kınık’ta bugün olağanüstü kongre gerçekleştiriliyor. İlçede yapılan yoğun görüşmelerin ardından aday olarak dün Salih Barut isminde karar kılınmışken, kongrede flaş bir gelişme yaşandı. Adayların başvuru sürecine girilmesiyle birlikte CHP Kınık İlçe eski Başkanı İsmail Yılmaz ve geçici yönetim heyetinde yer alan Nesrin Nalbant başkanlığa aday oldu. Yeterli imzayı toplayan Nalbant aday olurken, tek aday olarak seçime gireceği ifade edilen Salih Barut, eski başkan Yılmaz'ın listesinde yer aldı. Öte yandan seçimde listeler belli oldu ve seçimin blok listeyle yapılmasına karar verildi.

  • Ege Postası
  • 26.02.2022 - 08:59

TENZİLE AŞÇI/EGEPOSTASI- CHP İzmir’de kongre yapılacak dört ilçeden birisi olan Kınık’ta sandıklar bugün kuruldu. 

Kınık Belediyesi Yonca Düğün Salonunda yapılan kongrede, dün sağlanan uzlaşma bozulduğu için iki adaylı yarış gerçekleşiyor.

Kongrede Divan Başkanı Ali Engin üstlendi.

Tek adaylı geçmesi beklenen kongre salonunda ikinci bir aday çıktı. Dün taraflar arasında sağlanan uzlaşı sonrasında kongrede Salih Barut'un aday olmasına karar verilmişti.

Ancak Ahmet Kanat başkanlığındaki geçici yönetim heyetinde yer alan Nesrin Nalbant da sürece tepki göstererek kongrede yeterli imzayı toplayarak aday oldu.

YILMAZ “BEN DE ADAY OLURUM” DEMİŞTİ

Nalbant’ın adaylığıyla birlikte kongrede harekelenirken dün, kongrede Barut’un dışında ikinci bir aday çıkması durumunda kendi adaylığını koyacağını açıklayan CHP Kınık İlçe eski Başkanı İsmail Yılmaz da başkanlık için aday oldu.

94 delegenin oy kullanacağı kongrede ilçe eski başkanı Yılmaz ve Nalbant yarışıyor.

Diğer yandan kulsilerde ismi uzlaşı aday olarak geçen Salih Barut, İsmail Yılmaz'ın listesinde yer aldı.

Kongrede delegeler oy kullanmanmaya devam ediyor.

LİSTELER BELLİ OLDU

İsmail Yılmaz'ın listesi

Nesrin Nalbant'ın listesi

NE OLMUŞTU?

CHP Kınık'ta 14 Aralık 2020'de İsmail Yılmaz'ın iil başkanlığıyla ters düşmesi üzerine o dönemde sağlık sorunlaırnı gerekçe göstererek ilçe başkanlığı görevinden istifa etmişti. Yılmaz'ın istifasının ardından ilçe yönetimi kendi içinde seçim yaparak Örgüt Yönetiminden Sorumlu İlçe Başkan Yardımcısı Hüseyin Kocabaş'ı ilçe başkanı olarak belirlemişti.

Kocabaş’ın ilçe başkanlığına gelmesinin ardından il ve ilçe yönetimleri arasında yaşanan uyuşmazlıklar nedeniyle Kocabaş ve ilçe yönetiminde bulunan 13 kişiden 11’i görevlerinden istifa etmişlerdi. İlçeye ardından MYK kararıyla ilçeye önceki kongrede Kınık İlçe Başkan adayı olan Ahmet Kanat başkanlığında 5 kişilik geçici bir yönetim atanmıştı.

Sancılı bir süreç yaşayan Kınık'ta geçtiğimiz Ağustos ayında yapılması planlanan kongrede İsmail Yılmaz’ın yeniden ve tek aday olması bir krize daha yol açmış, Genel Merkez’in müdahalesiyle kongre ileri bir tarihe ertelenmişti.

SALİH BARUT İSMİNDE UZLAŞMIŞLARDI!

Öte yandan; uzun süre kimin aday olacağı konusunda taraflar yoğun mesai harcarken tek adaylı ve üzerinde uzlaşılan bir isimle kongreye gdilmesine karar verilmişti. Bundan dolayı Kınık kongresinde geçici yönetim kurulu başkanı Ahmet Kanat'ın aday olmama kararı almıştı.  Uzun süren görüşmeler sonucunda taraflar arasında dün uzlaşı sağlanmış ve kongrede aday olacak tek ismin Salih Barut olmasına karar verilmişti. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.