Dolar 32,4375
%-0.15
Euro 34,7411
%-0.66
Altın 2.441,870
%0.23
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP Torbalı’da kazanan Övünç Demir oldu

CHP Torbalı’da kazanan Övünç Demir oldu

CHP Torbalı Olağanüstü İlçe Kongresi bugün gerçekleştirildi. Övünç Demir, Faruk Akpınar ve Yıldız Sivrikaya’nın başkanlık için yarıştığı kongrenin kazananı Övünç Demir oldu.

  • Ege Postası
  • 27.02.2022 - 17:17

TENZİLE AŞÇI/EGEPOSTASI- CHP İzmir’de 4 ilçede yapılmasına karar verilen olağanüstü ilçe kongrelerinin ikincisi Torbalı’da gerçekleştirildi.

Divan Başkanlığını CHP Adana Milletvekili Orhan Sümer’in yaptığı kongrede, geçici yönetimin başkanı Övünç Demir beyaz listeyle, eski ilçe başkanı Faruk Akpınar sarı listeyle ve Yıldız Sivrikaya da kırmızı listeyle başkanlık için yarıştı.

 Kongrede 378 delegenin 373'ü oy kullandı. 

Övünç Demir kongrede 152 delegenin oyunu alarak başkan seçilirken, rakipleri Akpınar 121 oy, Yıldız Sivrikaya da 98 oy aldı.

Kongrede 2 oy geçersiz sayıldı. 

Demir seçimi kazanmasının ardından rakibi Yıldız Sivrikaya ile birlik pozu verirken sonuçlar açıklandıktan sonra adaylardan Faruk Akpınar ve Belediye Başkanı Mithat Tekin'in salonda bulunmaması dikkat çekti.

“TORBALI’DA DEMOKRASİ TECELLİ ETMİŞTİR”

Kongre sonuçlarının açıklanmasının ardından seçimi kazanan Övünç Demir, salonda yaptığı konuşmada birlik ve beraberlik mesajı verdi.

Demir şunları söyledi;

“CHP ailem hepinize destekleriniz için teşekkür ederim. Centilmence bir yarış oldu. Bundan böyle ayrı gayrı yok. Her an erken ve baskın seçim olabilir. Yarından itibaren Cumhur İttifakı’nı AK Parti Faşizmini sandığa gömmek için kollarımızı sıvıyoruz. Torbalı’da demokrasi tecelli etmiştir. Bunun olması için oy kullanan sayın delegasyonumuza teşekkür ediyorum. Esas şimdi başlıyor.”

NE OLMUŞTU?

Geçen yıl Kasım ayında CHP Torbalı İlçe Başkanılığı görevini yürüten Erol Günaydın, ilçede etkili bir yönetim sergileyemediği gerekçesiyle görevden alınmış ve ilçeyi kongreye götürecek 5 kişilik geçici yönetimin başkanı olarak Övünç Demir’i atamıştı. 

Demir’in atanmasının ardından Demir’e muhalif olan isimler, zaman kaybetmeden kongre çalışmalarına başlamıştı. Partililer tarafından çok kez kongre tarihinin belirlenmesi için çağrılarda bulunulmuş ancak konuya ilişkin geçici yönetim ve il yönetimi tarafından herhangi bir adım atılmamıştı. 

Öte yandan; kongre tarihinin belirlenmesinin ardından ilçede adaylık için kulisler hareketlenmişti. 

Başkanlık için adaylığını açıklayan isimler ise geçici yönetimin başkanı Övünç Demir, İlçe eski Başkanı Faruk Akpınar ve Torbalı Belediye Meclis Üyesi Yıldız Sivrikaya olmuştu. Sivrikaya tüzük gereği aday olabilmesi için meclis üyeliğinden istifa etmişti.

Demir’in adaylığını CHP Genel Başkan Başdanışmanı ve İzmir Milletvekili Tuncay Özkan ile İl Başkanı Deniz Yücel’in desteklediği ifade edilirken Faruk Akpınar’ın ise muhalefet kanadından eski ilçe başkanı Erol Günaydın, Torbalı’nın merhum Belediye Başkanı İsmail Uygur’un eski mesai arkadaşlarından Sefer İpekli ve eski ilçe başkan yardımcısı Hüseyin Aslan’ın desteğini aldığı belirtilmişti.

Öte yandan; partililerin Demir’in AK Partili isimlerle akrabalığı nedeniyle başkanlığına sıcak bakmadıkları iddia edilmişti.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.