Dolar 32,4375
%-0.15
Euro 34,7411
%-0.66
Altın 2.441,870
%0.23
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Eski ilçe başkanı Kuran’dan sert çıkış: Tahir Şahin, Serdar Aksoy’a kumpas kurdu

Eski ilçe başkanı Kuran’dan sert çıkış: Tahir Şahin, Serdar Aksoy’a kumpas kurdu

AK Parti Menemen İlçe eski Başkanı Arif Kuran, Menemen Belediyesi eski Başkanı Tahir Şahin’in Büyük İzmir TV’de yaptığı açıklamaları eleştirdi. Kuran, Şahin’in “Serdar Aksoy’a cillop gibi bir belediye bıraktım” sözüne “Oysa ki biz Serdar Aksoy’un belediyeyi devir aldıktan sonraki feryatları ile hatırlıyoruz. Son 3 ayda belediyeye 400 personel almış, son ay personel maaşlarını iki katına çıkartarak gelen başkana kumpas kurmuştur” dedi. Kuran ayrıca Şahin’in ‘rüşvet’ iddialarına ilişkin “Elinde bilgi belge varsa gideceği yer bellidir. Başkanlık yapmış birine sokak ağzı ile dedikodu yapmak yakışmaz” yanıtını verdi.

  • Ege Postası
  • 27.02.2022 - 11:24

EGEPOSTASI – Menemen Belediyesi eski Başkanı Tahir Şahin Büyük İzmir TV’de Doğan Beyazgül’ün sunumuyla yayınlanan Özgür Yorum programında çarpıcı açıklamalara imza atmıştı. Şahin, kendisinden sonra Menemen Belediye Başkanlığı görevine gelen Serdar Aksoy’a ‘cillop’ gibi bir belediye bıraktığını dile getirmiş, ayrıca belediyede yüksek meblağlarda rüşvet alındığını da ileri sürmüştü. 

Şahin’in açıklamalarına AK Parti Menemen eski İlçe Başkanı Arif Kuran’dan yazılı bir açıklamayla yanıt geldi. Şahin’in belediye başkanlığı döneminde AK Parti Menemen İlçe Başkanlığı görevini üstlenen Kuran, Şahin’in döneminde belediyenin borcunun 500 milyonu geçtiğini vurgulayarak, “Tahir Şahin aday olamayacağı kesinleştikten sonra Son 3 ayda belediyeye 400 personel almış personel sayısı 1200’e ulaşmıştır. Son ay personel maaşlarını iki katına çıkartarak gelen başkana kumpas kurmuştur” dedi. Kuram ayrıca Şahin’e “Menemen Belediyesi’nde yüksek miktarda rüşvet iddiası için elinde bilgi belge varsa gideceği yer bellidir. Başkanlık yapmış birine sokak ağzı ile dedikodu yapmak yakışmaz” diye belirtti.

Kuran yazılı açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“AKSOY’UN FERYATLARINI HATIRLIYORUZ”

“Menemen’in eski Belediye Başkanı Tahir Şahin’in Ege Postası gazetesine yaptığı açıklamaları hayretle karşıladım. Eski Belediye Başkanına, onun devrini en iyi bilen o dönemin Ak Parti İlçe Başkanı olarak cevap vermek gerekir. “Cillop” gibi belediye bıraktım demiş. Oysa ki biz ondan sonra göreve gelen aynı partili Belediye Başkanı olan Serdar Aksoy’un belediyeyi devir aldıktan sonraki feryatları ile hatırlıyoruz.

“SON 3 AYDA 400 PERSONEL ALDI”

Tahir Şahin aday olamayacağı kesinleştikten sonra Son 3 ayda belediyeye 400 personel almış personel sayısı 1200’e ulaşmıştır. Son ay personel maaşlarını iki katına çıkartarak gelen başkana kumpas kurmuştur. Son 3 ayda belediyeye 67 milyon fatura sokmuş toplam borcu kamu borçları ile birlikte 500 milyonu aşmıştı. Kendisinden sonra gelen Serdar Aksoy yüzlerce personel çıkartmış ve yerlerine kendi kadrolarından yüzlerce personel almıştır personel sayısı 1450’ye ulaşmış ve borcu 700 milyona çıkartmıştır.  

“PEHLİVAN KİMSENİN EKMEĞİ İLE OYNAMADI”

Aydın Pehlivan göreve gelince hiçbir personeli işten çıkartmamış, kimsenin ekmeği ile oynamamış, yeni hizmet alanları açarak ilave personel almıştır. Göreve geldiği günden itibaren tüm personelin gecikmiş maaş alacaklarını ve yıllardır ödenmeyen tüm ikramiyeleri ödeyerek emeğin ve emekçinin en birinci önceliği olduğunu göstermiştir.  Artan personel sayısı ve maaş artışlarından gelen yük ve devir alınan 700 milyon borç içindeki kamu borçlarına gelen geçilme cezaları ile birlikte yapılan hizmet maliyetleri ile borçların bir miktar artması doğaldır.

“ŞAHİN BİRÇOK DAVADAN YARGILANIYOR”

Tahir Şahin döneminde belediyedeki yolsuzluk ve usulsüzlüklerden dolayı açılan birçok davadan yargılanıyor. Ceza aldıkları davalar var, istinaf ve Yargıtay süreçleri devam edenler var. Kesinleşen hapis cezaları var. Aldığı cezalar sebebi ile Menemen Spor Başkanlığı düşmüştür ve kamu yasaklısıdır.

‘İTHAL ADAY’ ÇIKIŞINA TEPKİ

Belediye Meclis Üyemiz Yusuf Demircioğlu AK Parti İzmir Gençlik Kolları İl Başkan Yardımcısı olarak yıllarca görev yapmış, İzmir’in 30 ilçesini çok iyi bilen genç ve başarılı siyasetçidir. Menemen Meclis üyesi olması Menemen için bir şanstır. Gençlerin örnek aldığı bir kardeşimizdir. Seçildiği günden beri tüm zamanını Menemen’e hizmete adamıştır. Ayrıca ithal aday değerlendirmesi yapmak için CHP’ye bakması yeterlidir. Devşirme denince de CHP’den Sarıgül’ün TDP’sine oradan tekrar CHP’ye, CHP’den Memleket Partisi’ne, şimdi de oradan tekrar gidecek yer kollayan Tahir Şahin geliyor aklımıza. 

‘RÜŞVET’ İDDİASINA YANIT

Menemen Belediyesi’nde yüksek miktarda rüşvet iddiası için elinde bilgi belge varsa gideceği yer bellidir. Başkanlık yapmış birine sokak ağzı ile dedikodu yapmak yakışmaz. ‘İnsan kendi evinde iktidar olacak’ demiş; Menemen Aydın Pehlivan’ın kendi evidir ve Menemen’de iktidardır. Hamdolsun."

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.