Dolar 32,3532
%-0.02
Euro 34,7911
%0
Altın 2.394,320
%-0.1
Bist-100 10.265,00
%0.55

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
AK Parti İzmir’de kongre süreci tam gaz

AK Parti İzmir’de kongre süreci tam gaz

AK Parti İzmir’de 11 ilçenin kongre takvimi işliyor.  Kınık ve Bergama’nın kongreleri dün tamamlanırken, bugün Beydağ ve Kiraz kongreleri gerçekleştirildi. Beydağ ve Kiraz'da mevcut ilçe başkanları güven tazeledi. 11 ilçede mevcut ilçe başkanlarıyla yola devam edilmesine karar verilen AK Parti İzmir'de, bu ilçelerin kongre takvimi 18 Mart’ta tamamlanacak. Yeniden değerlendirme kararı verilen ve temayül sonuçlarına göre hangi ilçe başkanlarıyla yola devam edileceği kararı önümüzdeki günlerde netleşecek olan geri kalan 19 ilçenin kongre takvimi ise önümüzdeki günlerde açıklanacak. AK Parti İzmir’de kongre süreci tam gaz

  • Ege Postası
  • 04.03.2018 - 10:39

HALİDE DEMİR POLATLI/EGEPOSTASI-AK Parti İzmir Teşkilatı’nın ilçe kongreleri startı hafta sonu başladı. İl başkanlığına atanmasının hemen ardından 11 ilçe başkanıyla yola devam kararı alıp, 3 Mart’ta kongre startını veren AK Parti İzmir İl Başkanı Aydın Şengül, AR-GE’den sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ’ın da katılımıyla dün Kınık ve Bergama kongrelerine katıldı.

BERGAMA VE KINIK’TA BAŞKANLAR GÜVEN TAZELEDİ

AK Parti İzmir Teşkilatı’nın 6’ıncı Olağan Kongresi Bergama ile başladı. Hakan Koştu tek aday olarak girdiği seçimde güven tazeledi. Öğleden sonra İzmir Milletvekilleri Kerem Ali Sürekli, Hamza Dağ, Hüseyin Kocabıyık’ın da hazır bulunduğu Kınık Kongresi’nde mevcut başkan Sami Molla Ahmet yeniden başkan seçildi.

BEYDAĞ KONGRESİ SONA ERDİ

AK Parti İzmir Teşkilatı’nın bugünkü kongre maratonu ise Beydağ ve Kiraz ile sürdü.  Beydağ kongresi saat 12.00’de, Beydağ Belediye Düğün Salonu'nda gerçekleşti. AK Parti İzmir İl Başkanı Aydın Şengül'ün yanısıra AK Parti İzmir milletvekilleri Nükhet Hotar, Hüseyin Kocabıyık, Kerem Ali Sürekli'nin hazır bulunduğu kongreye Ödemiş Belediye Başkanı Mahmut Badem, Torbalı Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez de katıldı.

BEYDAĞ'DA OGÜN ASİL AYDOĞDU GÜVEN TAZELEDİ 

Kongre sonunda teşkilat üyeleri sandık başına gitti. Mevcut başkan Ogün Asil Aydoğdu güven tazeleyerek yeniden başkan seçildi. Aydoğdu'nun yönetim kurulu ve il delege listesi ise şu isimlerden oluştu; 

AYDIN ŞENGÜL: BU SALONDAKİ HERKES ERDOĞAN’IN TEMSİLCİSİ

Beydağ'da AK Parti İzmir Milletvekili Nükhet Hotar’ın ardından ‘Aydın Şengül sen bizim her şeyimizsin’ sloganlarıyla kürsüye gelen AK Parti İzmir İl Başkanı Aydın Şengül,  “Kongremizi yapıyoruz. Sayın genel başkan yardımcımızın söylediği bir şey var. Kolay unutuyoruz. O liderimiz, reisimiz hani slogan atıyoruz ya, dik dur eğilme bu millet seninle. O liderimiz bütün dünyaya karşı dik duruyorsa, sizin samimi ve net duruşunuz sayesinde. Koşturmanız ve yüreğinizi ortaya koymanız sayesinde. Sakın kendinizi küçümsemeyin. Benim ne etkim olur sakın demeyin. Gidip bir kişiyi ikna etmeniz, dertlenmeniz çok önemli. Hepiniz çok değerli ve önemlisiniz. Hangi kademede olursanız olun, bilin ki kendinize şunu sorun; ben görevimi yapmazsam kimse yapmaz. Beydağ’da AK Parti’nin temsilcisi benim. Bu salondaki herkes Recep Tayyip Erdoğan’ın temsilcisi” dedi.

OGÜN BAŞKANDA DA AYNI HEYECAN VAR

İlk konuşmayı yaptığında duyduğu heyecanı anlatarak konuşmasını sürdüren AK Parti İzmir İl Başkanı Aydın Şengül, “Salona baktığımda 2002’den bu yana değişik vesilelerle koşturduğumuz birçok arkadaşımız var. Aynı zaman içerisinde o süreç içerisinde katılan yeni ve genç arkadaşlarımız var. Yıllardır Beydağ’a geliyorum, ilk kez bu kadar canlı, diri ve heyecanlı görüyorum. Sizleri tebrik ediyorum. Siyasete başladığımızda il başkan yardımcısıydım. Bizim Balçova termal Tesislerimiz var, il danışma meclisi toplantısı oldu. Dediler ki teşkilattan sorumlu il başkan yardımcısı konuşma yapacak. O kadar kalabalığın karşısına ilk defa çıkıyorum. Bin kişi bütün gözler üzerimde. Okyanusa dalarsınız nefesiniz kesilir, yukarı çıkmak istersiniz. Heyecandan terlemeye başladım. Salon heyecanımı aldı, bir alkışladı. Sonra bir şeyler söylemeye başladım, ne söylediğimi hatırlamıyorum. Ogün başkanda da aynı heyecan var. Çıktığın yolculukta Allah yar ve yardımcın olsun. Sende şunu gördüm. Eğer siz samimi ve yürektenseniz bir bakışınız ve kelimeniz çok şey anlatır. O samimiyeti ve iyi niyeti, birlik ve beraberliği gördü. Bu birlik ve beraberlik oldukça bir bir arkamızı kollamaya başladıkça inanın başarı kendiliğinden gelir. Beydağ’da uzun yıllardır özlediğimiz o başarıyı inşallah ben yürekten inanıyorum, önümüzdeki dönem yakalayacağımıza inanıyorum” diye konuştu.

KONGRE BİTER BİTMEZ EĞİTİM PROGRAMI BAŞLATIN

İl Başkanı Şengül, kongre biter bitmez seçim çalışmalarına başlanmasını isteyerek, konuşmasını “Kongremiz bittikten sonra, ilçemizde 39 sandığımız var. Hemen sandıkların listesini çıkarıyoruz. Artık teşkilatlarda esnaf, stk ziyaretlerine gidiyoruz, yasaklıyoruz. İşin reklam boyutu bir kenara. Samimi bir şekilde sandıkları çıkarıp, kaç seçmen var, 300 seçmen var. Kaçı AK Partili. 40-50S kişi. Önce onları davet edip toplantı yapacağız. Katkı koyabilecek olanlara da görev veriyoruz. Eğitim programı başlatacağız kongre bittikten hemen sonra” şeklinde sürdürdü.

İL BAŞKANI ŞENGÜL VE VEKİLLER KİRAZ'DA ÇİÇEKLERLE KARŞILANDI

AK Parti İzmir İl Başkanı Aydın Şengül, AK Parti İzmir Milletvekilleri Beydağ'ın ardından Kiraz'a geçti. İl Başkanı Şengül ve milletvekilleri ile il yönetim kurulu üyelerini, AK Partili Belediye Başkanı Saliha Özçınar ve AK Parti Kiraz İlçe Başkanı İbrahim Yılmaz çiçeklerle karşıladı. 

KİRAZ'DA İBRAHİM YILMAZ DA GÜVEN TAZELEDİ 

Kiraz Belediye Düğün Salonu'nda başlayan kongreye mevcut başkan İbrahim Yılmaz da güven tazeleyerek yeniden başkan seçildi. 

Kongrede konuşmalardan sonra tek listeyle yapılan seçim sonucu mevcut başkan İbrahim Yılmaz 131 delegenin oyuyla yeniden AK Parti Kiraz İlçe Başkanlığına getirildi. 

Yılmaz, yeniden seçilmiş olmaktan onur duyduğunu ifade ederek, çalışmalarına tüm hızıyla devam edeceklerini söyledi. 

Kongreye, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Nükhet Hotar, AK Parti İzmir İl Başkanı Aydın Şengül, Kiraz Belediye Başkanı Saliha Özçınar, Torbalı Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez, Ödemiş Belediye Başkanı Mahmut Badem, AK Parti Tire İlçe Başkanı Mehmet Çeltikçioğlu da katıldı. 

ŞENGÜL KİRAZ'A MÜJDELER VERDİ 

Kiraz'da sloganlar ve alkışlar eşliğinde kürsüye çıkan AK Parti İzmir İl Başkanı Aydın Şengül, hem teşkilata öneri ve tavsiyelerde bulundu, hem  Kiraz’a organize sanayi bölgesi ve yem fabrikası kurulacağını, üniversite kurulması için de çaba göstereceklerini açıkladı. İl Başkanı Şengül, Kiraz-Ödemiş duble yol ihalesinin ikinci etabının yapıldığını ve yıl sonuna kadar tamamlanacağı müjdesini verdi.

KİRAZ'DA SİYASET AĞALARI VAR, SAKIN HA! TUZAĞA DÜŞMEYİN

AK Parti İzmir İl Başkanı Aydın Şengül, sözlerine,  “Kiraz'da siyaset ağaları var. Kiraz'da biz birşeyde kaybettik. Değişik partilerde görev yapmış, etrafında belli bir kitle oluşturmuş, böyle kenarda otururlar arkadan Kiraz'ı yönetirler. Kendi menfaatlerine, çıkarlarına dokunduğu anda önce bizi kendi içimizde bölerler. Gelecekte Kirazımız için en büyük tehlike bu. Sakın ha bu siyaset ağalarının tuzağına düşmeyin, sizi bölmelerine izin vermeyin. Siz onların kim olduğunu çok iyi biliyorsunuz" uyarısıyla başladı.  

BİZİM BİR LİDERİMİZ VAR, ONUN BİR HAREKETİYLE KALKAR, BİR HAREKETİYLE OTURUR, BİR HAREKETİYLE ÖLÜME GİDERİZ

"Bizim bir idealimiz, ülkümüz, memleket sevdamız var. Biz siyaseti makam mevki için, belediye başkanı, milletvekili, meclis üyesi, il ve ilçe yönetim kurulu üyesi olmak için yapmıyoruz. Eğer nefsimizi ön plana çıkarıp davamızı unutursak, kendi adımıza siyaset yapmaya başlarsak,  işte kaybettiğimizin ilk anı olur ve kaybetmeye mahkum oluruz. Egolarımız çatışmaya başlar. Dedikodu yapmaya, bütün enerjimizi içimize harcar, sahada çalışacak ne enerjimiz ne gücümüz kalır. Aman ha! Bu birlik ve beraberliğinizi bozmayın" diye konuşan İl Başkanı Aydın Şengül,

"Bizim bir liderimiz var. Gözümüz, kulağımız liderimizde. Onun bir hareketiyle kalkarız, bir hareketiyle otururuz, bir hareketiyle ölüme gideriz. Bugün bizim liderimiz dik bir şekilde duruyorsa dünyada, tüm haksızlıklara karşı haykırıyorsa biz arkasında dik durduğumuzdandır, bir ona destek olduğumuzdandır. Kendi kendime hayaller kuruyorum. Benim torunlarım yıllar sonra belki şunu diyeceklerdir, evet benim dedem de onunla beraber. Onunla yol arkadaşlığı, dava arkadaşlığı yaptı. Kendi adıma düşündüğüm hayalim hepiniz için geçerli. Sizin için de torunlarınız aynı şeyi söyleyecek” şeklinde sürdürdü konuşmasını.  

SAKIN HA! KİMSE VE GRUPLAR ADINA SİYASET YAPMAYACAĞIZ 

“Sakın ha! Biz kimsenin adına ve gruplar adına siyaset yapmayacağız. Partimiz adına. Partimiz  bir karar verir. Doğrudur yanlıştır. Kimine göre doğru kimine göre yanlış. Hangi karar verilirse tek yumruk olacağız, bir ve beraber olacağız. Bizim güçlü olmamız için dua eden o insanların hayallerini gerçekleştirmek için çalışacağız. Kongremiz bittiğinde dedikodu, ayrışmaları bir kenara bırakacağız. Ya Allah ya bismillah yerel seçimler ve genel seçimler için neler yapacağız, her birimiz nasıl katkı koyacağız onun için çalışacağız. Eski çalışma sistemleri bitti. Bir milletvekili geldi bir iki program esnafı gezdik, fotoğrafları çektirdik,  sosyal medyada tüm fotoğrafları yayınladık. Milletvekilimiz ayrıldı, evimize gittik. Artık biz ne aldatan ne de aldatılan olacağız. Samimi ve net olacağız. Oy almak için siyaset yapmayacaksınız. Samimi olacaksınız. Kendinizi kandırırsanız, yaptığınız şeye kendiniz inanmazsanız karşı tarafı inandıramazsınız. Yapamayacağınız şeyin vaadini vermeyeceksiniz. Bir şeyi söylediniz mi sonuna kadar arkasında duracaksınız. Kiraz’ın bunu başaracağına inanıyorum.”

ŞENGÜL, KİRAZ'A MÜJDELİ HABERLER VERDİ 

Konuşmasını Kiraz’a verdiği duble yol, yem fabrikası ve organize sanayi bölgesi müjdeleriyle sürdüren İl Başkanı Aydın Şengül, şunları söyledi:

“Kiraz’a çok şeyler yaptık, çok şeyler de yapacağız. Beraber olursak yapacağız ama. Belediye başkanımız yıllardır üniversite için çabaladık, belediye başkanımızla çabalayacağız. Organize sanayi bölgesi var yıllar önce kurulan. Yapılmış, tabelası dahi konulmamış, paslanmış. Geçmişte onu harekete geçirmek için mücadele verdik. Biz Kiraz ve Beydağ’ın göç vermemesi için iş imkanı sağlamamız ve oralara yatarım yapmamız gerekiyor. İki aya kadar temelleri atılacak, organize sanayi bölgesi açılacak. Kiraz’a hayırlı uğurlu olsun. Bu bölgeye yem fabrikası kurulacak. Araştırma yapmışlar arkadaşlar. Tire’de kuralım demişler organize sanayi bölgesi. Saliha arkadaşımız aradı beni. Kendilerini aradım, konuştum. Sakın yanlışın içinde olmayın. Biz devletiz. Sosyal adaleti de sağlamamız gerekiyor. Tire’de organize sanayi bölgesi ve fabrika var. Tire’nin ihtiyacı yok. Kiraz’ın ve Beydağ’ın ihtiyacı var. Ön sözünü aldık, sonuna kadar da o fabrikanın kurulması için takipçisi olacağız. Orada çok genç kardeşimiz çalışacak. Topraklarına, köklerine sahip çıkacak. Topraklarını terk etmeyecek. Maalesef bazı yerlerde geçim nedeniyle kendi topraklarını terk ediyorlar. Bunu sağlarsak her şey daha güzel olacak. Bir de Ödemiş Kiraz duble yolun ikinci etap ihalesi yapıldı. İnşallah yıl sonuna kadar devam edeceğiz. Fabrikalar, organize sanayi bölgesi tamam. Belediye başkanımızın ve teşkilatımızın arkasındayız. Elimizden geleni yapacağız. Bir ve beraber olacağız.”

KONGE BİTTİKTEN SONRA HEMEN SEÇMEN LİSTELERİNİ ÇIKARACAKSINIZ VE…

Kongre bittikten sonra Kiraz’daki 130 sandığın tek tek ele alınmasını, toplantılar yapılmasını istedi, eğitim verileceğini anlattı:

“Kongremiz bittikten sonra 130 sandığımız var. Hemen belediye başkanımıza söylüyoruz. Tüm seçmen listeleri çıkarılacak. Tek tek herkesi işaretleyeceksiniz. AK Partilileri işaretleyeceksiniz, hemen onları sandık sandık toplantıya çağıracaksınız. Neler konuşulacağının eğitimini vereceğiz. Seçime kadar belki dört beş kez toplantı yapacağız. Oy almak için değil Kirazlı hemşehrilerimizin gönlüne girmek için, onların bizi nasıl ayrıştırdığını anlatmak için o toplantıları yapacağız. Onları yaparsak Allah’ın izniyle Kiraz’da kimse bizi iktidardan düşüremez.”

SİYASET YAPARKEN SAKIN HESAP KİTAP İŞİNE GİRMEYİN

AK Parti İzmir İl Başkanı Aydın Şengül, konuşmasını yine önerilerle noktaladı: “Bizi aranızda tanıyan arkadaşlar var. Koşturduk. Bu kardeşiniz birçok makam ve mevkilere girildi. Hesabı bıraktığınız anda o makam ve mevkiler zaten size gelir. Siyaset yaparken sakın hesap kitap işine girmeyin. Samimi olalım. Birbirinin günahlarını deşifre etmeyelim. Dinimiz ve inancımız da bunu söyler. Alkış almaktan utanıyorum, alkış almak istemiyorum. Nefsimi çok ön plana çıkarmak istemiyorum. Mütevazi ve alçak gönüllü olalım, bu heyecanımızın ve coşkumuzun aynı şekilde devam etmesini diliyorum.”

19 İLÇENİN TAKVİMİ ÖNÜMÜZDEKİ GÜNLERDE AÇIKLANACAK

AK Parti İzmir İlçe kongreleri, 9 Mart’ta Bayındır, 10 Mart’ta Seferihisar ve Karabağlar’da, 11 Mart’ta Menderes ve Torbalı’da, 18 Mart’ta ise Kemalpaşa ve Bayraklı ile sonlanacak. Geri kalan 19 ilçenin kongre takvimi ise 28 Şubat-1 Mart tarihleri arasında İzmir’de yeniden değerlendirilme kararı alınan 19 ilçedeki temayül çalışmasının sonlanıp genel merkeze rapor olarak sunulması ve hangi ilçe başkanlarıyla yola devam edilip hangilerinin değişeceğinin netleşmesiyle paralel olarak planlanacak.

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.