Dolar 32,3809
%0.07
Euro 34,7633
%-0.08
Altın 2.394,860
%-0.08
Bist-100 10.245,00
%0.35

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
AK Parti İzmir’de kongre startı verildi

AK Parti İzmir’de kongre startı verildi

AK Parti İzmir’de 11 ilçenin kongre takvimi bugün Bergama ve Kınık ile başladı. Pazar günü Beydağ ve Kiraz ile devam edecek ilçe kongrelerinin 11’i 18 Mart’ta sonlanacak. Geri kalan 19 ilçenin kongre takvimi ise temayül sonuçlarına göre şekillenecek. Bergama ve Kınık'ta mevcut başkanlar tek aday olarak girdikleri kongrede güven tazelerken, İl Başkanı Şengül çok önemli parti içi mesajlar verdi ve 2019 için iddialı konuştu. AK Parti İzmir’de kongre startı verildi

  • Ege Postası
  • 03.03.2018 - 00:01

EGEPOSTASI-AK Parti İzmir Teşkilatı’nın ilçe kongreleri bugün başladı. Aydın Şengül,  il başkanlığına atanmasının hemen ardından 11 ilçe başkanıyla yola devam kararı alıp, kongre startını verdi. Mart ayı içerisinde tüm ilçe kongrelerini tamamlayıp Nisan ayı içerisinde de il kongresini gerçekleştirmeyi hedefleyen AK Parti İzmir İl Başkanı Aydın Şengül, 11 ilçenin kongre takvimini de geçtiğimiz günlerde netleştirmiş ve kamuoyuyla paylaşmıştı.

BERGAMA 6. OLAĞAN İLÇE KONGRESİ

AK Parti İzmir’de ilk kongre olan 6. Olağan Bergama Kongresi başladı. Bergama Asklepion Restaurant’ta, saat 12.00’de başlayan ilçe kongresine Hakan Koştu tek aday olarak girdi.

Bergama İlçe Kongresi’ne AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ, İl Başkanı Aydın Şengül, İzmir Milletvekili Kerem Ali Sürekli, il yönetim kurulu üyeleri, ilçe belediye başkanları, ilçe başkanları ve çok sayıda partili katıldı.

DİVAN KURULU BELİRLENDİ

Divan Başkanı Yunus Kalkan, Divan Başkan Yardımcısı Hayrettin Malgaz, Katip Üyeler Timur Bircan, Mustafa Sıtkı Bilgi ve Ebru Eser oy birliğiyle Divan Kurulu’na seçildi.

Tek listeyle gidilen seçimde Hakan Koştu'nun ilçe yönetim kurulu ve il delege listesi şu isimlerden oluştu;

ŞENGÜL'DEN BERGAMA KONGRESİ'NDE ÖNEMLİ MESAJLAR

AK Parti İzmir İl Başkanı Aydın Şengül, kongrede yaptığı konuşmada hep birlikte mücadele çağrısı yaptı. Şengül, “Yol arkadaşlarımı biliyorum ki kimsenin kendisiyle ilgili bir beklentisi yok. Yaşadığımız sıkıntıları, dertleri çocuklarımız yaşamasın. Onun için hep birlikte mücadele ediyoruz Biz de o milli, cumhuriyet ittifakıyla yolumuza devam edeceğiz” dedi.

'KÜSTÜM' DEME HAKKIMIZ YOK

Şengül, “Teşkilatıma kongre süreciyle ilgili söylemek istediklerim var. 2002’den beri mücadele ediyoruz. Şu an görev almış ve görevini devretmiş arkadaşlarımız var. Görev yapıp belli süre dışarıda kalan arkadaşlarımız vefa bekliyor. O arkadaşlarımız belki ihmal ediliyor. Kimsenin egosuyla ‘kimse beni aramıyor, küstüm’ deme hakkımız yok. Sizi aramsalar da sormasalar da kendi davanıza katkı koymak istiyorsanız görevinize devam edeceksiniz. Benim ilçe yöneticim, mahalle temsilcim, sandık görevlim ‘ben gitmezsen başka biri gitmez’ diyerek gidecek. Kendine görev çıkaracak, koşturacak. Biz kimsenin egosunu, nefsini okşayarak, yemekler vererek onların gönlünü almak için peşinden koşmayacağız” diye konuştu.

'ÜLKEMİZE HİZMET İÇİN BURADAYIZ'

Başkan Şengül “ilçe başkanıma da öğüdüm olacak” dedi ve şöyle devam etti; Görev verdiğin kimse kağıt üstünde kalmayacak. Görev verilmeyenler kendisini önemsiz hissediyor, eleştiriye başlıyor. Gelmemeye başlıyor. Motivasyon ortadan kalkıyor. Başlıyor kendi içimizde enerjimizi harcamaya. Dedikodu, ayrımcılık yapmaya ekipçiliğe başlıyoruz. Bizim tek bir ekibimiz, tek bir liderimiz var. Biz AK Partiliyiz. Liderimiz Recep Tayyip Erdoğan. Biz kimsenin adamı değiliz. Partimizin adamıyız. Ülkemize hizmet için buradayız” dedi.

Şengül, 2019 seçimlerine ilişkin ise şunları söyledi;  

“Heyecanımızı 2019 seçimlerine aktaracağız. Kadın, gençlik kollarımıza büyük iş düşüyor. Bu teşkilattaki herkes birbirinin arkasını kollayacak. Bizim inancımız başkasını yargılamak ortaya çıkarmak değil, günahını kapatmaktır. Bunu yaparsak başarı kendiliğinden gelir. Ben Bergama’da o heyecanı görüyorum. Bergama’da 296 sandığımız var. Seçime kadar 4-5 kez toplantı yapacağız. Tüm sandıklarda örgütleneceğiz. Her gün 10-20 sandıkta toplantılar olacak. Bu birliği kurarsak Bergama’da da İzmir’de de 2019’da iktidar oluruz. İnşallah önümüzdeki seçimlerde önce Bergama sonra İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde iktidar olup yarım kalmış, İzmir’in özlediği projeleri yerine getireceğiz”

KINIK'TA KONGRE HEYECANI

Bergama’nın ardından öğleden sonra saat 14.00’te Kınık İlçe Kongresi Kınık Öğretmenevi’nde başladı.  Mevcut Başkan Sami Mollaahmet ilçe kongresine tek aday olarak girdi.

Kınık İlçe Başkan Adayı Sami Mollaahmet’in yönetim kurulu; Ahmet Karabaş, Engin Bilir, Erdoğan Çilingir, Fatma Tarik, Hüseyin Güngör, İbrahim Arslan, İlhami İkiz, İsmail Kayalı, Mehmet Savran, Remzi Kırpan, Süleyman Çorum, Ümit Sunay, Yılmaz Arıkan, Yusuf Göçmen’den oluştu.

İl delege listesi; Sami Mollaahmet, Sadık Doğruer, Ahmet Özçam, Sibel Kocazeybek, Cemalettin Yıldız, Halil Barak, Nadide Mutluer ve Mustafa Sezgin.

PAZAR GÜNÜ BEYDAĞ VE KİRAZ KONGRELERİ YAPILACAK

Bergama ve Kınık ile başlayan ilçe kongreleri Pazar günü Beydağ ve Kiraz ile devam edecek. 9 Mart’ta Bayındır, 10 Mart’ta Seferihisar ve Karabağlar’da, 11 Mart’ta Menderes ve Torbalı’da, 18 Mart’ta ise Kemalpaşa ve Bayraklı ile sonlanacak.

Geri kalan 19 ilçenin kongre takvimi ise 28 Şubat-1 Mart tarihleri arasında İzmir’de yeniden değerlendirilme kararı alınan 19 ilçedeki temayül çalışmasının sonlanıp genel merkeze rapor olarak sunulması ve hangi ilçe başkanlarıyla yola devam edilip hangilerinin değişeceğinin netleşmesiyle paralel olarak planlanacak.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.