Dolar 32,2368
%-0.12
Euro 35,0821
%-0.01
Altın 2.502,480
%1.47
Bist-100 10.644,00
%3.14

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
AK Parti İzmir’de temayülde sona yaklaşılıyor

AK Parti İzmir’de temayülde sona yaklaşılıyor

AK Parti Genel Merkez tarafından İzmir’e gönderilen 5 koordinatörden 4’ü 15 ilçede çalışmalarını tamamladı. Cumartesi günü 4 ilçede görüşme ve temayül yapması beklenen beşinci koordinatör Mustafa Köse ise son anda programını düzenleyerek, İzmir'e geldi. Beş koordinatörün çalışmasının tamamlanmasıyla 19 ilçeden kaçıyla yola devam edilip, kaçıyla yolların ayrılacağı açıklanacak. Öte yandan 19 ilçede, 5 koordinatörün yaptığı çalışmanın ilk sonuçlarına göre 3 ilçede ilçe başkanlarıyla devam kararı aldığı iddia edildi. AK Parti İzmir’de temayülde sona yaklaşılıyor

  • Ege Postası
  • 02.03.2018 - 11:47

HALİDE DEMİR POLATLI/EGEPOSTASI-AK Parti İzmir Teşkilatı’nda Aydın Şengül’ün İl Başkanı olarak atanmasının ardından hızla başlayan kongre takvimi  ve ilçe başkanları değişim sürecinde sona yaklaşılıyor. Ankara’dan gelen 5 koordinatörden 4’ü çalışmalarını tamamladı. Beşinci koordinatör Mustafa Köse ise yarın İzmir’de olacacağı belirtilirken, Köse'nin son anda programını düzenleyerek İzmir'e geldiği öğrenildi.

AK Parti İzmir’de 19 ilçede 5 koordinatörün tamamlayacağı çalışmanın ilk sonuçlarına göre 3 ilçe başkanının görevini sürdüreceği iddia edildi. AK Parti kaynaklarından edinilen bilgilere göre, görüşme ve temayüller sonrası Narlıdere, Buca ve Balçova ilçe başkanlarının görevlerini sürdürmesi yönünde karar çıkacağı belirtiliyor.

MUSTAFA KÖSE SON ANDA PROGRAM DEĞİŞİKLİĞİ YAPTI VE ÇALIŞMAYA BAŞLADI

Görevi devir alır almaz partisinin ilçe kongre takvimi çalışmalarına başlayan, 11 ilçe başkanıyla yola devam etme kararı alan ancak 19’unda yeniden değerlendirme yapılması kararı veren AK Parti İzmir İl Başkanı Aydın Şengül, partisinin genel merkezi tarafından gönderilen 5 koordinatörden 4’ü çalışmasını tamamladı. Beşinci koordinatör Antalya Milletvekili Mustafa Köse ise yoğun programı nedeniyle çalışmasını cumartesi yapacak iken, son anda programını düzenleyerek İzmir'e geldi. Köse de, görevli olduğu Gaziemir, Selçuk, Karaburun ve Çeşme’de çalışmaya başladı. 

KOORDİNATÖRLER TÜM TEŞKİLAT MENSUPLARINI DİNLEDİ, ADAY ADAYLARIYLA GÖRÜŞTÜ

Gittikleri her ilçede teşkilat mensuplarıyla biraraya gelen ve partilerinin önde gelen isimleri, eski ve yeni başkanları, meclis üyeleri ile yöneticileri dinleyen, nasıl bir başkan istediklerini soran koordinatörler, aynı zamanda ilçe başkanlığına aday olan isimlerle de görüştü. Koordinatörler, aday adaylarına partideki geçmişleri, çalışmaları ve üstlendikleri görevlerin yanı sıra başkan olmaları durumunda nasıl bir yönetim anlayışı sergileyecekleri ve neler yapacaklarına dair sorular yöneltti.

RAPORLAR ANKARA’DA DA DEĞERLENDİRİLECEK

Görüşmelerin ardından ilçe başkanları, yönetim kurulu üyeleri, kadın ve gençlik kolları üyeleri, meclis üyeleri ve mahalle başkanları kurulan sandığa giderek, ilçe başkanı olarak görmek istedikleri en az 3 ismi yazdı. Tüm görüşme ve temayül sonuçlarını raporlaştıran İzmir koordinatörlerinin, AK Parti Aydın Şengül’ün de görüşünü aldıktan sonra hazırladıkları raporu Teşkilatlardan Sorumlu Başkan Yardımcısı Mustafa Ataş, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Başbakan ve İzmir Milletvekili Binali Yıldırım ile paylaşması ve sürecin sonlandırılması bekleniyor.

HANGİ KOORDİNATÖRLER, NEREDE ÇALIŞMA YAPTI VE YAPACAK'

Konya Milletvekili Ömer Ünal, Karşıyaka, Bornova, Konak, Buca'da temayül yoklaması yaptı. Kütahya Milletvekili İshak Gazel Menemen, Çiğli, Aliağa, Dikili'de çalışma yaptı. Manisa Milletvekili Murat Baybatur, Ödemiş, Tire, Balçova ve Narlıdere’de çalıştı. Muğla eski Milletvekili Mehmet Nil Hıdır, Foça, Güzelbahçe, Urla’da görev aldı. Antalya Milletvekili Mustafa Köse  Gaziemir, Selçuk, Karaburun, Çeşme’de çalışma yapıyor. 

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.