Dolar 32,2020
%-0.22
Euro 35,0069
%-0.22
Altın 2.498,740
%1.32
Bist-100 10.644,00
%3.14

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Delegelerin görüşleri alındı, CHP'de tüzük zirvesi

Delegelerin görüşleri alındı, CHP'de tüzük zirvesi

CHP İzmir Kurultay Delegeleri 9-10 Mart’ta gerçekleşecek 19. Olağanüstü Tüzük Kurultayı’nda oylamaya sunulması beklenen tüzük taslağı hakkında yapılan bilgilendirme toplantısına katıldı. Selahattin Akçiçek Kültür Merkezi’nde bir araya gelen delegelere İl Başkanı Deniz Yücel ev sahipliği yaparken, İl Sekreteri Birgül Değirmenci hazırladığı slayt gösterimiyle taslak tüzük ve mevcut tüzük arasındaki farkları anlatırken, İzmir’in önerdiği 25 maddeyi de ayrıntılarıyla anlattı. Delegelerin görüşleri alındı

  • Ege Postası
  • 02.03.2018 - 18:39

YAĞMUR UYGUR/EGEPOSTASI - CHP İzmir İl Delegeleri, Tüzük Komisyonu Başkanı Birgül Değirmenci’nin sunum yaptığı tüzük değerlendirme toplantısında bir araya geldi. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun da katıldığı toplantıda tüzük komisyonunun hazırladığı rapor, Genel Merkez’in hazırladığı tüzük taslağı ve mevcut parti tüzüğü üzerinde karşılaştırmalı bilgilendirme yapıldı.

Toplantı öncesinde İl Başkanı Deniz Yücel’in talebiyle Afrin’de şehit olan Mehmetçikler başta olmak üzere tüm şehitler için saygı duruşunda bulunulduktan sonra İstiklal Marşı okundu.

CHP İzmir İl Tüzük Komisyonu geçen hafta toplanarak Genel Merkez’e gönderilen tüzük raporunu son haline getirdi. Tüzük konusunda yaptığı çalışmaların büyük bölümünü tamamlayarak mevcut tüzük metninde 25 madde üzerinde değişiklik talep etmiş ve iki de yönetmelik yazılması gerekliliğini vurgulamıştı. 2016 yılında kurulan tüzük komisyonunun tüzük raporunu yeniden toplulaştırarak kaleme almasının ardından talepler Genel Merkez'e iletildiği gün Genel Merkez’den tüzük taslak metni yayımlanarak dağıtıldı.

Saat 16.30’da Selahattin Akçiçek Kültür Merkezi’nde bir araya gelen delegelere sunum yapan Değirmenci, İzmir İl Tüzük Komisyonu olarak 87 maddelik mevcut CHP Tüzüğünde 25 madde üzerinde değişiklik talebinde bulunduklarını ve 2 yönetmelik taslağı ile raporun oy birliğiyle kabul edilerek Genel Merkez'e gönderilen raporu ve taslak metni delegelerle paylaştı.

İl delegelerine 9-10 Mart’ta yapılacak 19. Olağanüstü Tüzük Kurultayı’nda oylayacakları metnin önceki metinle arasındaki farkı anlatmak üzere toplantı düzenleyen CHP İzmir İl Sekreteri ve Tüzük Komisyonu Başkanı Birgül Değirmenci, 26 Şubat’ta Genel Merkez’den dağıtılan tüzük taslak metnini ve talepleri delegelere anlattı. Toplantıda kadın kolları üye sayısının ilçelerde gençlik kolları sayısıyla eşitlenmesi talebi dile getirildi. Gençlik Kolu Başkanı Ozan Uyan'ın "Yaş sınırı 30 da kalmalı" dediği ifade edilirken kadın kotasının yüzde 20'ye çıkmasıyla seçilen genç kadınların hem kadın hem de gençlik kotasından düşürüleceğine dikkat çekildi.

İl Başkanı Deniz Yücel’in ise 4 Mart Pazar günü Genel Merkez’de yapılacak İl Başkanları Toplantısı’nda raporu Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'na sunacağı öğrenildi.

Öte yandan tüzük kurultayında il delegeleri ortak karar alarak öneri sunabiliyor ve buna uygun değişiklikler de talep edebiliyor.

Toplantının sonunda delegelerin tüzük hakkındaki görüşleri alındı.

'GENEL BAŞKANIMIZLA KONUŞUP PAYLAŞACAĞIZ'

Toplantı sonrası Egepostası’na konuşan CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel “Tüzük taslağıyla ilgili kurultay delegeleriyle bir araya geldik. Taslak üzerinde konuştuk, tartıştık. Belediye başkanlarımız kongre sürecinde delege olmamışlardı. Toplantıya kendilerini de davet ettik. İlçe başkanlarımız da katıldı. Bazı öneriler oldu Pazar günü yapılacak il başkanları toplantısında Genel Başkanımıza bunları konuşup paylaşacağız” dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.