Dolar 32,4375
%-0.15
Euro 34,7411
%-0.66
Altın 2.441,870
%0.23
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Yücel'den Gazeteciler Günü mesajı

Yücel'den Gazeteciler Günü mesajı

CHP İzmir İl  Başkanı Deniz Yücel, basın çalışanlarının 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü için bir mesaj yayımladı. Yücel Türkiye adına utanılacak bir manzara olduğunu belirttiği mesajında “Eğer iktidarı eleştiriyor diye, siyasi otoritenin hatalarını, yolsuzluklarını ve yalanlarını haber yapıyor diye, gazetecilerin tutuklandığı bir ülkede yaşıyorsak, 10 Ocakları nasıl kutlayabiliriz” dedi. Yücel'den Gazeteciler Günü mesajı

  • Ege Postası
  • 09.01.2018 - 17:17

EGEPOSTASI - CHP'nin pazar günkü kongresinde il başkanı seçilen Deniz Yücel, örgüt adına basın çalışanlarının 10 Ocak Çalışan Gazeteciler günü nedeniyle mesaj yayımladı. Yücel, basın çalışanlarının içinde bulunduğu zorluklara dikkat çektiği mesajında tüm gazetecilerin haklarını savunmaya ve yanlarından olmaya söz verdi. 

Yücel’in mesajı ise şöyle:

“10 OCAK'TA TÜRKİYE ADINA UTANILACAK BİR MANZARA VAR"  

Bir ülkede demokrasinin, özgürlüğün, hukukun üstünlüğünün ve  Anayasal güvencenin varlığından söz etmeniz için, gazetecilerin ve basın-yayın organlarının durumuna bakmanız yeterlidir. Eğer gazeteciler özgürce haber yapabiliyor ve eleştirilerini korkmadan dile getirebiliyorsa, gazete ve televizyonlar otoriteye boyun eğmeden, tarafsızca halka gerçekleri anlatabiliyorsa, işte o zaman ülkede demokrasiden, özgürlükten ve hukukun üstünlüğünden söz edebiliriz. Eğer iktidarı eleştiriyor diye, siyasi otoritenin hatalarını, yolsuzluklarını ve yalanlarını haber yapıyor diye, gazetecilerin tutuklandığı bir ülkede yaşıyorsak, 10 Ocakları nasıl kutlayabiliri? Çok acıdır ki, AKP iktidarının hukuk tanımayan, basın özgürlüğüne darbe vuran ve demokrasiyle bağdaşmayan uygulamaları, 10 Ocak çalışan gazetecileri gününü kutlanamaz hale getirmiştir.

İLERİ DEMOKRASİ DİYENLERE SORUYORUM...

AKP, özgür ve tarafsız basın yerine, yandaş ve üç maymunu oynayan basın kuruluşları ve gazeteciler yaratmak istemektedir.Her söylemlerinde adalet, hukuk ve ileri demokrasiden söz edenlere soruyorum, Türkiye bir hukuk devletiyse, özgürlük ve halkın haber alma hakkı için çalışan bunca gazetecinin, cezaevinde ne işi va? Bugün cezaevlerinde 200'den fazla gazeteci tutuklu. Suçları ise sadece ilkeli ve tarafsız gazetecilik yapmak. Bu duruma ek olarak, çalışan gazetecilerimizin nasıl bir baskı altında görev yapmaya çalıştığı, uluslararası kuruluşlar tarafından açıklanan rakamlarla da açıkça ortaya konulmaktadır.  Sınır Tanımayan Gazetecilerin,  2017 Dünya Basın Özgürlüğü Endeksinde Türkiye, bir önceki yıla göre  4 sıra daha gerileyerek 180 ülke arasında 155'inci sırada yer aldı. Böylece, Türkiye'nin "kara liste" olarak isimlendirilen en kötü durumdaki ülkelerin arasına girmesine sadece dört sıra kaldı. Son 12 yılda 56 basamak düşüş kaydeden Türkiye, geçen yıl olduğu gibi bu yıl da "gazetecilik yapmanın zor olduğu ülkeler" kategorisinde yer aldı. Türkiye için utanç duyulacak bu manzaranın sorumlusu AKP iktidarıdır.

10 OCAK CHP İKTİDARINDA BAYRAM OLACAKTIR

Tüm bu tabloya ek olarak, çalışan gazetecilerin sosyal ve ekonomik haklar anlamında da büyük sıkıntı içindedir. Gazetecileri bugün, içinde bulundukları durumdan  kurtaracak olan anlayış CHP' iktidarıyla mümkün olacaktır. Gazeteciler kalemlerini korkmadan kullanacak, tarafsız ve özgür olmanın gücünü kullanabilecek,  dayatılanları değil, gerçekte olanları yazabileceklerdir. Özgür bir basın olmadığı sürece, demokrasi ve hukuktan söz edilemeyeceğine inanan, biz Cumhuriyet Halk Partililer, haksızlığa uğrayan, baskılarla boğuşan ve kalemini satmayan tüm gazetecilerin yanında olmaya, haklarını savunmaya ve 10 Ocakların bayram gibi kutlanmasını sağlamaya söz veriyoruz.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.