Dolar 32,2081
%-0.11
Euro 34,8604
%0.17
Altın 2.446,320
%0.57
Bist-100 10.219,00
%-0.49

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Listeyi delen tek isimden çarpıcı açıklamalar

Listeyi delen tek isimden çarpıcı açıklamalar

CHP İzmir İl Başkanı seçilen Deniz Yücel’in listesini delerek Kurultay delegesi olan deneyimli siyasetçi Rıfat Nalbantoğlu, seçimde Utku Gümrükçü’yü desteklemesine karşın Deniz Yücel’e kendisi ve tüm partililerin destek olması gerektiğini belirtti. Nalbantoğlu, “Benim içinde olduğum liste kazanamadı. Siyaset tek kişilik iş değil. Deniz bizim önümüzdeki süreci yönetecek olan kişi. İşimiz, ödevimiz, görevimiz ona yardımcı olmak. Nasıl yardımcı olabileceksek olacağız. Elimizden geleni yapmalıyız” dedi. Listeyi delen tek isimden çarpıcı açıklamalar

  • Ege Postası
  • 09.01.2018 - 11:37

HALİDE DEMİR POLATLI/EGEPOSTASI-İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun desteklediği Deniz Yücel CHP İzmir İl Kongresi’nde il başkanı olarak seçildi. CHP İzmir İl eski Başkanı Rıfat Nalbantoğlu, Yücel’in listesini delerek Kurultay delegesi olmayı başaran tek isim oldu.

Deniz Yücel yerine rakibi Utku Gümrükçü’yü destekleyen ancak Gümrükçü’nün seçimi kaybetmesiyle aslında liste dışı kalan il eski başkanlarından Rıfat Nalbantoğlu, delegelerin teveccühü ile Deniz Yücel’in listesini delip Kurultay delege listesine girmekten mutluluk duyduğunu belirterek, kendisine oy veren delegelere teşekkürü borç bildiğini açıkladı.

TEVECCÜH BENİ MUTLU ETTİ

Kongre öncesi adı il başkanı adayı olarak geçen isimlerden biri de olan deneyimli siyasetçi Rıfat Nalbantoğlu, önce teşekkür etti, ardından kongre değerlendirmesi yaptı:

“Teveccüh beni mutlu etti. Delege arkadaşlarımızın çoğu birlikte çok uzun yıllar beraber çalıştığımız arkadaşlar. Delege arkadaşlarımızın Kurultay delegesi olarak listeye girmem için oy vermeleri hem keyif verici hem onurlandırıcı benim açımdan. Teşekkür ederim.”

NASIL YARDIMCI OLABİLECEKSEK OLACAĞIZ

Kongrenin sonuçlandığını, Şubat ayında gerçekleşmesi beklenen Kurultayın ardından önlerinde 2019 gibi kritik önemde bir seçim olduğunu kaydeden Rıfat Nalbantoğlu, Utku Gümrükçü’yü desteklemesine karşın İl Başkanı seçilen Deniz Yücel’e destek olmak için her partili gibi kendisinin de elinden geleni yapması gerektiğine inandığını vurguladı.

İŞİMİZ, ÖDEVİMİZ, GÖREVİMİZ DENİZ’E YARDIMCI OLMAK

Nalbantoğlu, “Geldi geçti bitti o iş. Şimdi önümüzde 2019 var. Benim içinde olduğum liste kazanamadı. Siyaset tek kişilik iş değil. Deniz bizim önümüzdeki süreci yönetecek olan kişi. İşimiz, ödevimiz, görevimiz ona yardımcı olmak. Nasıl yardımcı olabileceksek olacağız. Elimizden geleni yapmalıyız. Bizden istediği bir şey olursa da sonuna kadar desteğimizi vereceğiz. İl başkanlığı tek başına yapılacak iş değil. Ama artık hep beraber Deniz’in arkasında seçilen yönetimle neler yapabileceğimize bakacağız. Çünkü önümüzde gerçekten çok zor bir süreç var. Allah kolaylık versin sevgili il başkanımıza” şeklinde konuştu.

DENİZ KONGREDE SERGİLEDİĞİ TARVI, BİRLİK-BERABERLİK ÇAĞRISINI SÜRDÜRÜRSE YETER

CHP İzmir İl Başkanı seçilen Deniz Yücel’in kongrede sergilediği tavrı ve birlik-beraberlik içinde hareket edeceğine dair sözünü yerine getirmesi durumunda sıkıntı çıkmayacağını vurgulayan Nalbantoğlu, açıklamalarını “Genel kurulda sergilediği tavrı, birlik-beraberlik çağrısını ve duruşunu hiç kaybetmezse yeter. Özel bir şey yapmamıza gerek yok” diye sonlandırdı. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.